Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Toubkal (4167m) - magashegyi trekking
Indulásig már csak
264
nap van hátra

Toubkal

Toubkal (4167m) - magashegyi trekking

2025
ápr.
5
ápr.
11
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

4167m

Létszám:

8-12 fő

Jelentkezési határidő: 2025.02.05.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Toubkal (4167m) - magashegyi trekking 

Egy páratlan, egzotikus, egyedi környezetben fekvő, kiscsoportos magashegyi trekking Észak-Afrikában, a berberek földjén! 

Egy rendkívüli csúcshódítás mely a Magas-Atlasz és Marokkó leg-magasabb pontjára, a Toubkal 4167 méter magas csúcsára vezet!

Ez a túránk egy tökéletes első 4000-es magashegyi mászás!

 Kiknek ajánljuk a Toubkal trekkinget?

A Toubkal magashegyi trekkinget azoknak a haladó túrázóknak ajánljuk, akik egy egzotikus, varázslatos környezetben szeretnének megismerkedni a magashegyek világával!

De, ha már jártál 3000 méter feletti magasságban, s a Magas-Atlasz legmagasabb pontjának megmászásával szeretnéd első 4000 méter feletti tapasztalatod megszerezni, ezt a trekkinget akkor is Neked ajánljuk!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid 

A Toubkal (4167m) magashegyi trekking során túravezetőid a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezetők száma:

 • 8-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű magashegyi környezet!

 Magas-Atlasz: Toubkal (4167m)

A Toubkal (4167m) vagy más néven Jbel Toubkal egy hegycsúcs, mely Marokkó délnyugati részén fekszik, s a Toubkal Nemzeti Park névadója is egyben!

A Toubkal - Idraren Dranen - vagy más néven, - A Hegyek hegye - a maga 4167 méteres magasságával a Magas-Atlasz, Észak-Afrika és Marokkó legmagasabb pontja, s a Szahara kapuja!

 Trekking nehézsége

A Toubkal magashegyi trekking tulajdonképpen egy technikai nehézséget nem tartalmazó magashegyi csúcstúra - hómentes körülmények esetén egy magashegyi trekking - mely túra legfőbb nehézségét a csúcs 4000 méter feletti magassága adja!

A nagy magasságból adódó ritka levegő miatt viszont egy jól felépített akklimatizációra van szükségünk!

Az akklimatizáción túl ami még nehézséget jelent majd számunkra, az a hegyvidékekre jellemző rendkívül változékony időjárás, a hosszú menetidők, a sorozatterhelés és a napi szintkülönbségek!

 Toubkal-csúcs időjárás előrejelzése itt látható!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év 
Túra típusa: magashegyi trekking
Időtartam: 7 nap
Utazás: 2 nap
Trekking: 4 nap
Tartaléknap: 1 nap

Túravezetői díj: 69 900,- Ft / fő
Előleg: 40 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 29 900,- Ft - a túra előtt 60 nappal fizetendő  

Repülőjegy költsége: kb. 40 000 - 150 000,- Ft

Ár tartalmazza:   

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést   
 • a technikai felszerelés használatát 
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást
 • a túravezető(k) repülőjegy költségét

Ár nem tartalmazza:   

 • a repülőjegy költségét
 • a reptéri transzfert
 • az utazási költséget
 • a szállások, étkezések költségét
 • a balesetbiztosítást és az oltások díját
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: Magyarország / Budapest - Marokkó / Marrákesh kb. 7-10 / 20-30 óra

Túravezetők
Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Marrakesh
 • Imlil (1740m)
 • Sidi Chamharouch (2310m)
 • Toubkal-menedékház (3207m)
 • Toubkal-csúcs (4176m)
Túravezetői díj:
69.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2025.02.05.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

Beutazási feltételek - Marokkó

Marokkóba a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap - kiutazás - Marrakesh

 Kiutazás: egyénileg / együtt 

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Marokkó/Marrakesh kb. 7-10 / 20-30 óra repülőút.  

Szállás: Marrakesh - hotel/panzió/apartman...

Trekkingünk első napja a kiutazással telik, ami történhet együtt, és egyénileg egyaránt. Találkozni, Marrakeshben a szállásunkon fogunk, ahonnan - miután mindenki megérkezett - kisétálunk e forgalmas, nyüzsgő, tipikus afrikai nagyvárosba egy közös városnézésre, vacsorára.

2. nap - Marrakesh - Imlil (1740m)  

 Szállás: Imlil (1740m) - magánszállás

Túra: Marrakesh - Imlil (1740m) - magánszállás

A reggeli órákban - reggelink elfogyasztását követően - elhagyjuk Marrakesht s megkezdjük 4 napos magashegyi trekkingünket a Toubkal Nemzeti Parkban fekvő Toubkal 4167 méter magas csúcsára!

Néhány órás buszozást követően, a kora délutáni órákban érkezünk meg a hegy lábánál fekvő berber faluba Imlilbe (1740m). A megérkezést követően elfoglaljuk szállásunkat egy helyi panzióban, ahol elfogyasztjuk ebédünket is. Rövid pihenő után pedig teszünk egy rövid akklimatizációs túrát a környező falvak, ligetek érintésével.

A túrát követően visszatérünk Imlilbe (1740m), szállásunkon elfogyasztjuk helyi ételekből álló vacsoránkat, s viszonylag korán nyugovóra térünk, készülve következő napi hosszú túránkra.

Szintemelkedés: 300m fel - 300m le
Menetidő: 2-3 óra
Táv: 3-4 km

3. nap - túra a Toubkal-menedékházig (3207m)  

 Szállás: Toubkal-menedékház (3207m) 

Túra: Imlil (1740m) - Aroumd - Sidi Chamharouch (2310m) - Toubkal-menedékház (3207m)

A reggeli felkelést s reggelink elfogyasztását követően megkezdjük túránkat a Toubkal-menedékházhoz (3207m). A mai nap folyamán viszonylag hosszú menetidő, s nagy szintkülönbség leküzdése vár ránk, így csomagjainkat öszvérhátra pakoljuk, s mi "csak" egy napi zsákkal indulunk útnak, hogy teljesítsük e napi etapunkat a menedékházig.

Imlilt elhagyva kezdetben még gyönyörű ligeteken keresztül haladunk, míg el nem érjük Aroumd hegyi falucskát. Ezt követően ösvényünk szép fokozatosan egyre kopárabbá, sziklásabbá válik, míg meg nem érkezünk Sidi Chamharouchba (2310m). E kis berber falucskában rövid pihenőt tartunk, s elfogyasztjuk ebédünket.

A falucskát elhagyva folytatjuk utunkat a menedékház felé, ahová várhatóan a délutáni órákban érkezünk majd meg. A megérkezést, s szállásunk elfoglalását követően összepakoljuk felszerelésünket, rövid sétát teszünk a ház környékén, majd elfogyasztjuk vacsoránkat, s ismét viszonylag korán nyugovóra térünk, tekintettel a következő napi csúcstámadásra :).

Szintemelkedés: 1500m fel
Menetidő: 6-7 óra
Táv: 12 km

4. nap - túra a Toubkal-csúcsra (4167m) - The Summit day!

 Szállás: Toubkal-menedékház (3207m) 

Túra: Toubkal-menedékház (3207m) - Toubkal-csúcs (4167m) - Toubkal-menedékház (3207m)

Mai napunk a kora hajnali órákban indul. Egy gyors, könnyű reggelit követően kezdődik a Summit day, a csúcstámadás napja, vagyis, a Magas-Atlasz, Észak-Afrika és Marokkó legmagasabb pontjának, a Toubkal-csúcsnak (4167m) a meghódítása!

A menedékházat elhagyva, murvás, itt-ott kicsit meredekké váló, sziklás terepen haladva jutunk egyre feljebb s feljebb, míg kb. 3-4 órás túrával el nem érjük a 4167 méter magas Toubkal-csúcsot!

A csúcsot elérve elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk a csúcscsokikat s megkezdjük néhány órás ereszkedésünket a Toubkal-menedékház (3207m) felé. Ereszkedés közben meg megállunk egy-egy rövid pihenőre, hogy megcsodáljuk az elénk táruló fantasztikus panorámát. A Magas-Atlasz égbe törő csúcsait, a kopár hegyek közötti kicsiny településeket, zöldellő oázisokat.

A menedékházba visszaérve elfogyasztjuk - remélhetőleg a sikeres csúcstámadást követő - jól megérdemelt vacsoránkat, majd nyugovóra térünk.

Szintemelkedés: 1000m fel - 1000m le
Menetidő: 7-8 óra
Táv: 10 km

5. nap - leereszkedés Imlilbe (1740m) - Marrakesh

 Szállás: Marrakesh - hotel/panzió/apartman... 

Túra: Toubkal-menedékház (3207m) - Imlil (1740m) - Marrakesh

A reggeli felkelést követően elkezdjük ereszkedésünket a felfelé már megismert útvonalon Imlil (1740m) irányába, s onnan pedig kisbusszal vissza Marrakeshbe.

Az esti órákban akinek még van kedve-energiája kimehet s ismerkedhet a helyi ételekkel, piacokkal...stb. vagyis, Marrakesh nyüzsgő, fantasztikus, egzotikus világával.

Szintemelkedés: 1500m le
Menetidő: 3-4 óra
Táv: 12 km

6. nap - tartaléknap

Hatodik napunk a tartaléknap. Abban az esetben, ha előző nap sikeresen elértük a Toubkal-csúcsot, a mai napon tartunk egy "lazulós" napot Marrakeshben. Ha nem, abban az esetben ma még tehetünk egy próbát a csúcs elérésére.

7. nap - hazautazás

 Hazautazás: egyénileg / együtt

Hazautazás: Marokkó/Marrakesh - Magyarország/Budapest kb. 7-10 / 20-30 óra repülőút.

Mai napunk a hazautazással telik.

 Költségeid a Toubkal (4167m) magashegyi trekking során

 • Túravezetői díj: 69.900 Ft / fő
 • Repülőjegy költsége: kb. 40.000 - 150.000 Ft
 • Utazási költség (kisbusz): kb. 100 EUR / fő
 • Szállás díja: kb. 25-40 EUR / fő / éjszaka
 • Étkezések költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Fakultatív programok díja: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft/nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás és étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

A kiutazás egyénileg történik, de igény esetén együtt is utazhatunk. Viszont erre többnyire akkor van esély, ha együtt, azonos időben vásárolunk repülőjegyet.

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Marokkó/Marrakesh kb. 7-10 / 20-30 óra repülőút, transzferekkel együtt. 

A repülőjegy költsége: kb. 40.000 - 150.000 Ft illetékkel együtt. Kérjük, mindenképpen vedd figyeleme, hogy a repülőjegy ára nagy mértékben függ a vásárlás időpontjától!

Amennyiben más járattal érkezel majd Marrakesbe mint mi, abban az esetben, egyénileg, külön taxival kell jönnöd a szállodába, s természetesen a trekking után vissza is.

Marokkóban bérelt kisbusszal utazunk majd Imlilbe, s a trekking után természetesen vissza is Marrakeshbe. Ennek költsége: kb. 100 EUR / fő. (A díj tartalmazza: üzemanyag költségét, sofőr díját.)

Találkozás időpontja

Találkozás: Marrakesh - hotel/panzió.

Azokkal, akik nem velünk együtt repülnek majd ki, a szállodában fogunk találkozni.

De, szeretnénk mindenkit megkérni, hogy a megbeszélt napon érkezzen ki Marokkóba. Sajnos, várakozásra nem lesz lehetőségünk! A trekkinget a meghatározott időpontban mindenképpen el kell kezdenünk!

Szállás - Marrakeshben

Szállás Marrakeshben:

 • 2-3 éjszakát egyszerű szállodában/panzióban/hostelben töltünk majd Marrakeshben
 • szállás díja: 25-40 EUR / fő / éjszaka
 • természetesen az ár a szolgáltatások szinvonalával szoros összefüggésben van :)
 • a 25 EUR-s szállás egy egyszerű hostel
 • 40 EUR-tól / fő / éjszaka pedig már magasabb szintű szolgáltatást kapunk

Szállás a trekking során

A hegyen 3 éjszakát töltünk majd. Egy éjszakát Imlilben panzióban és két éjszakát a Toubkal-menedékházban.

Toubkal-menedékház (3206m):

 • ebben a táborban közös hálótermekben, emeletes ágyakon alszunk majd
 • világítás lesz, de nincs fűtés és elektromos áram
 • női-férfi w.c. megtalálható
 • mivel a helyiségek fűtetlenek, mínuszos pehely hálózsákra szükségünk lesz, kérjük erre készüljetek
 • szállások díja: kb. 40 EUR / fő / éjszaka

Étkezés, ivóvíz

Szálloda - Marrakesh:

 • a szállodában bőséges, de átlagos "szállodai" reggelit kapunk
 • ebédelni - vacsorázni Marrakesben helyi étteremekben fogunk
 • Marokkóban a vezetékes víz fogyasztása számunkra nem ajánlott, így a palackozott víz vásárlását és fogyasztását javasoljuk

Toubkal-menedékház:

 • a hegyen reggelit-vacsorát kapunk, melyeket a menedékházban fogyasztunk majd el
 • a trekking során ebédünket, hátizsákból
 • a menedékházakban a szakácsunk fog majd ivóvízet forralni a számunkra

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díj előlegét át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj előlege nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • A hátralék átutalására - amint esedékessé válik - szintén 3 munkanap áll rendelkezésedre, ellenkező esetben weboldalunk automatikusan törli a jelentkezésed.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Magas-Atlasz: Toubkal (4167m)

A Toubkal vagy más néven Jbel Toubkal egy hegycsúcs, mely Marokkó délnyugati részén fekszik, s a Toubkal Nemzeti Park névadója.

A Toubkal - Idraren Daren - A Hegyek hegye - a maga 4167 méteres magasságával a Magas-Atlasz, Észak-Afrika és Marokkó legmagasabb pontja, s a Szahara Kapuja is egyben.

A hegycsúcs mindössze 63 kilométerre délre fekszik Marrákeshtől, s mivel megmászásához nincs szükség különösebb technikai tudásra, a gyalogtúrázást, magashegyi trekkinget kedvelő turisták kedvelt célpontja.

Időjárás

Toubkal (4167m) csúcsára vezető magashegyi trekking (nyári, vagyis "trekking" teljesítésének) - időjárás szempontjából - legideálisabb időszaka a május-június és a szeptember-október. Ezekben a hónapokban, kellemes tavaszias/őszies időjárásra számíthatunk, míg júliusban-augusztusban, vagyis a nyári időszakban a nagy nappali felmelegedés, nappali forróság nehezíti a mászást.

Természetesen ebben a térségben is a november-december-január-február-március-április téli/télies időszaknak számít, de azért az alpesi térség téli körülményeire még 4000 méteres magasságban sem kell számítanunk.

Tartós esőzésre sem Marrakesh-ben sem a hegyen nem kell számítani.

A hegyen - a tipikus hegyvidéki időjárásnak megfelelően - délutánonként, többnyire beborul, s rövid eső, 4000 méter feletti magasságban pedig hózápor előfordulhat.

A hegyen 3000 méteres magasságban napközben kb. 10-15 0C várható, míg éjszaka 5-10 0C-ra csökken a hőmérséklet.

4000 méteres magasságban és e fölött napközben kb. 5-15 0C várható - napsütéstől függően - viszont az éjszakák már rendkívül hidegek. - 10-15 0C is előfordulhat.

A Toubkal trekking nehézsége

A Toubkal (4167m) magashegyi trekking tulajdonképpen egy technikai nehézséget nem tartalmazó hegymászó túra, hómentes körülmények esetén egy magashegyi trekking, melynek fő nehézségét a csúcs 4000 méter feletti magassága adja!

E trekking során a nagy magasságból adódó ritka levegő miatt - viszonylag rövid idő alatt - jól felépített akklimatizálódásra van szükségünk, s talán, ha szervezetünknek nem sikerül kellő gyorsasággal alkalmazkodnia, ez nehezítheti feljutásunkat 4000 méter feletti magassága!

Az akklimatizáción túl ami még nehézséget jelent majd a számunkra, az a hegyvidékekre jellemző változékony időjárás, a sorozatterhelés, a menetidők és a napi szintkülönbségek!

Létszám

 • Minimum létszám: 8fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában.

A Toubkal magashegyi trekking során túravezetőid a Trekking Toursnál 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek.

Na, de miben lehetünk a segítségedre? Miért van jelentősége annak, ha magashegyi hegymászók, vagyis, magashegyi tapasztalattal is rendelkező túravezetők is segítik utad a trekking során?

Legjobb tudásunk szerint segítünk majd Neked a megfelelő - lehetőleg a csúcsra is fel-vezető - tempó kiválasztásában, figyelünk s figyelmeztetünk a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására, segítségedre leszünk a magashegyi betegség elkerülésében, s pulzoximéterrel folyamatosan mérjük a véroxigén-szintedet, melynek értéke megmutat-ja az akklimatizációd mértékét.

Biztosítás

A trekkinghez mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza!

Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával. A világ összes országában, magashegyen 6000 méterig balesetbiztosítást nyújt a számotokra!

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza.)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Marokkóba.
 • Kérjük, hogy utazás előtt az útleveled lejárati dátumát ellenőrizd le!
 • Marokkóba belépéskor az útlevelednek még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes marokkói nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazásuk feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv az arab és a berber, de a francia is nagyon elterjedt, ezen kívül viszonylag sokan beszélnek spanyolul és angolul is. 
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, de a mobil telefonok csak a településeken használhatóak.

Valuta

Marokkóban a marokkói dirham a hivatalos fizetőeszköz. 1 dirham = kb. 25-30 Ft. De, eurót érdemes kivinni, s azt Marokkóban átváltani dirhamra.

Ajánlott költőpénz

Min. 100 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek

 • szállások költsége
 • utazási költség
 • étkezések díja
 • extra étkezések költsége
 • esetlegesen - taxi költség
 • borravaló a helyi személyzet számára
 • fakultatív programok költsége
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében, ha úgy adódik esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról is!

A körülmények, az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, s kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik!

Figyelem! 3000-4000-5000 méter feletti túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelent-kezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek (s evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását): megfelelő ruházattal, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi magashegyi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, a helyszínen eltanácsolhatjuk a túrától!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap, polár sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős (legcélszerűbb a gleccserszemüveg).

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), pehelykabát, 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vékony, vastag hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló vagyis impregnált és meleg.

 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcshódítás reggelén sötétben induluk, s nagy szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, otthon ellenőrizd le, hiszen a hegyen, a trekking során nem lesz lehetőség a töltésükre! A legbiztonságosabb, ha két fejlámpával rendelkeztek. Jó, ha van egy tartalék is nálatok!

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságban nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a magasság emelkedésével, a fokozatosan erősödő napsugárzás extra veszélyekkel jár!   

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.  

A trekking során magaddal vitt hátizsák 
A hátizsákod maximum 30-35 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy a magashegyi trekkingre csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kérnénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!  

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelyre a túrabotot fel lehet fogatni!   

Csomagok. A hegyen a csomagjaink, felszerelésünk nagy részét (max. 10 kg-ot) öszvérek viszik majd. Nekünk csak a napi felszerelésün lesz a hátunkon. 

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot - ami lehetőleg könnyű és teleszkópos - hiszen a trekking során szinte végig nagy szükségünk lesz rá!

Pulzoximéter
Véroxigénmérő - a magashegyi trekking során evvel mérjük majd az akklimatizáció szintjét - a pulzoximétert a Trekking Tours biztosítja a számotokra.

Alvás:

Meleg pehely hálózsák. A trekking során végig fűtés nélküli menedékházakban fogunk aludni, így mindenképpen mínuszos hálózsákot érdemes hozni a túrára. Biztos ami biztos :).

Tisztálkodás:

Mini tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő. 

Gyógyszerek:

Oltások: Marokkói tartózkodás esetére nincs kötelezően előírt védőoltás. De, ajánlott: a hepatitisz A és B oltás beadatása.

Figyelem! A védőoltások többszöri, a védettséget biztosító beadása akár hetekig is eltarthat! Így, kérjük időben keresd fel háziorvosod és a nemzetközi oltóközpontot!

Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. Tel.: 06-1-476-13-64

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Enni-innivaló:

Marrakeshben a reggelink biztosított. Ebédelni és vacsorázni pedig étteremben fogunk.

A trekking során a hegyen reggelizni-vacsorázni a szállásainkon fogunk, míg a trekking közben a magunkkal hozott (otthonról, Marrakeshből) élelmiszert fogyasztjuk majd.

Otthonról érdemes hozni: termosz / kulacs, csoki, energiaszelet, keksz, szőlőcukor, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Ivóvíz: Marokkóban turisták számára a palackozott ivóvíz fogyasztása javasolt.

Úti okmányok, egyebek:

Útlevél, költőpénz, fényképezőgép, pótelem vagy akkumulátor a fényképezőgépbe, mobiltelefon,  balesetbiztosítás - KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat és a fényképezőgépeket érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap - kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Marokkó/Marrakesh kb. 7-10 /20-30 óra repülés.

Szállás: Marrakesh - hotel/panzió

2. nap - Marrakesh - Imlil (1740m)

Túra: Marrakesh - Imlil (1740m)

Szállás: Imlil - panzió

3. nap - túra a Toubkal-menedékházig (3207m)

Túra: Imlil (1740m) - Aroumd - Sidi Chamharouch (2310m) - Toubkal-menedékház (3207m)

Szállás: Toubkal-menedékház (3207m)

4. nap - túra a Toubkal-csúcsra (4167m)

Túra: Toubkal-menedékház (3207m) - Toubkal-csúcs (4167m) - Toubkal-menedékház (3207m)

Szállás: Toubkal-menedékház (3207m)

5. nap - leereszkedés Imlilbe - Marrakesh

Túra: Toubkal-menedékház (3207m) - Imlil (1740m) - Marrakesh

Szállás: Marrakesh - hotel/panzió

6. nap - tartaléknap

Program: pihenőnap Marrakeshben / tartaléknap

Szállás: Marrakesh - hotel/panzió

7. nap - hazautazás

Hazautazás: Marokkó/Marrakesh - Magyarország/Budapest kb. 7-10 / 20-30 óra repülés.

Jelentkezési határidő: 2025.02.05.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
7
0
5
0
3
5