Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Kiknek ajánljuk?

De, mi is az a Nordic Walking, Hiking s kiknek ajánljuk? A Nordic Walking elsősorban az általános aerob alaperőnlétet, és a kitartást javítja! 

Ezt a sportot majdnem mindenki űzheti: mindegy, hogy kissé túlsúlyos, kezdő, újrakezdő, futó, egészségmegőrző, fitneszsportoló, magashegyi trekkingre, hegymászásra készülő, idősebb vagy fiatalabb.

A Nordic Walking, Nordic Hiking mint ízületkímélő, az egész testet megmozgató sport, mindenkinek jót tesz!

1. Túlsúllyal rendelkezőknek.

A Nordic Walking kevés erőkifejtést igényel, ezért ez a legjobb mód a súlyfelesleg csökkentésére, és majdnem 30%-kal kevésbé terheli a boka-, térd- és csípőízületeket, mint a kocogás vagy a botok nélküli gyaloglás, ezen kívül az intenzív edzéssel jelentősen javul az anyagcsere.

Nordic Walking közben a szívfrekvencia kb. 13%-kal nő, és az oxigénfelvétel is akár 46%-kal jobb lehet, mint a hagyományos gyaloglásban. Ezáltal természetesen a zsír- és a kalóriaégetés is erő-teljesebb lesz (kb. 400 kalória/óra, míg a hagyományos gyaloglás esetében csak 280 kalória/óra). 

2. Kezdőknek, újrakezdőknek, futóknak.

A Nordic Walking kifejezetten előnyős kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt. Különösen a terhelésadagolás lehetősége teszi optimálissá a kezdők, újrakezdők számára, és a többi sporttal ellentétben itt rövid időn belül növelhetjük a terhelést.

A futás és a Nordic Walking kitűnően kiegészítik egymást. Ez utóbbi kiváló bevezető sport a futáshoz. De később is, ha már jelentősen nagyobb teljesítőképességet értünk el, a Nordic Walking mint kiegészítő, az egész testet megmozgató edzés, kitűnően kombinálható a futóedzésekkel.

Ortopédiai panaszokkal küszködőknek az Nordic Walking nagyszerű egészségmegőrző erőnléti sport, mivel a botok használatával a passzív mozgásszervek, tehát, mindenekelőtt a térd- és csípő-ízületek és a hát is jóval kisebb terhelésnek van kitéve.

3. Magashegyi trekkingre, mászásra készülőknek.

„Nordic Hiking”, a Nordic Walking sportosabb, túrázósabb, „magashegyi” változata. A Nordic Hiking edzések, edzőtúrák, táborok tartásával szeretnénk, ha azok is megtalálnák a számításukat, akik szeretik a kihívásokat, és szívesen izzadnak meg egy hegyi ösvényen. A Nordic Hiking által a sportosabb érdeklődőkkel szeretnénk megismertetni a Nordic Walking Magyarországon kevesek által ismert magashegyi lehetőségeit is.

Nordic Hiking tanfolyamaink, edzéseink, gyakorló csúcstúráink tartásával szeretnénk felkészülési lehetőséget biztosítani azok számára akik a későbbiekben szeretnének részt venni magashegyi trekkingeken, gleccsertúrákon, hegymászó túrákon, vagy esetleg 4-5000 méter fölötti csúcsok meghódítását tervezik!

Magashegyi körülmények között miben lehet segítségedre a Nordic Walking, Hiking? A helyes bothasználat elsajátításával: javul a teljesítményed, havas-jeges terepen segíti az egyensúlyozást, nehéz hátizsák cipelésekor csökkenti a lábak terhelését, védi az ízületeket, amely által csökkenti a sérülés veszélyét is egyben. 

A helyes bothasználatnak továbbá nagy hasznát vesszük még a gleccsertúrák során is ahol kötélpartikban túrázva is nagy segítségünkre van, pl. lazább hó, gleccserfelszín esetén, kisebb hasadékba történő beszakadáskor, meredekebb részeken való megcsúszáskor. Ezekben a kicsit extrém esetekben is segíti az egyensúlyozást, megakadályozva a kicsúszást. 

A helyes lépéstechnika elsajátítása, pedig megtanít az egyenletes lépés, az egyenletes tempó megválasztására, hosszú távon történő megtartására is. Elsajátításával azonos méretűeket lépünk majd, gyaloglásunknak megfelelő, egyenletes ritmust adva. Ha a helyes bothasználatot, a helyes lépéstechnikát helyes légzéstechnikával is párosítjuk a hosszútávú gyalotúrákon, magashegyi trekkingeken, magashegyi mászásokon is rendkívül eredményesek lehetünk!

Éves túranaptárunk

Tanfolyamok - Edzések - Túrák - Trekkingek - Hegymászó túrák

4. Cukorbetegeknek, csontritkulásosoknak.

A cukorbetegség napjainkban civilizációs betegség. A sport vagy a mozgás jelentős szerepet játszik a betegség megelőzésében és a komplikációk csökkentésében. Ennek legfontosabb eleme az életmódváltás. A diéta és a gyógyszeres kezelés mellett a sportolás a cukorbetegség kezelésének egyik eszköze.

Ahhoz, hogy a cukorbetegek érezzék a sportolás kedvező hatásait, mindenképpen szükséges a rendszeres edzés. Cukorbetegeknek az erőnléti edzést mindig diétával és, szükséges, a megfelelő gyógyszeres kezeléssel együtt kell végezni, éppen ezért a sportolás előtt mindenképpen kérjék ki szakorvos véleményét!

Csontritkuláson a csontozat gyengülését és a csontszerkezet ritkulását értjük, amely a csonttörés veszélyével jár együtt. A sport nemcsak az izomzatot edzi, hanem a csontokat is erősíti. A már meg-lévő csontritkulás esetén is sokat segít, mivel lassítja a csontleépülést oly módon, hogy a megfelelő sporttevékenység során a kalcium jobban beépül a csontokba. A rendszeres edzés növeli a csontok sűrűségét és ezáltal hozzájárul a csontritkulás megakadályozásához.

Az idős embereknek az a sport optimális, amely lehetővé teszi a terhelés egyedi szabályozását, mint például a Nordic Walking, kerékpározás és a túrázás.

5. Stressz.

A testmozgás, illetve a sport a stressz csökkentésének egyik leghatékonyabb eszköze. Ebben a sport közvetett hatásai is nagy szerepet játszanak: a társas kapcsolatok kialakulása, közösségi élmény, valamint a munkahelytől való időleges elszakadás, segítenek a jó közérzet kialakításában, így a stressz csökkentésében.

A Nordic Walkingot, túrázást mint szabadtéri, természeti sportot tudatosan használhatjuk a stressz csökkentésére, hiszen a friss levegő és a táj is ellazít.

    Tanfolyamainkra, edzéseinkre, edzőtúráinkra itt tudsz jelentkezni!

i

HOZD FORMÁBA MAGAD!

Velünk magashegyi trekkingre is felkészülhetsz!

GYERE ÉS PRÓBÁLD KI!

Kérdésed van? Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megválaszolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Via ferrata, klettersteig túráink

Kezdő és haladó túráink, "kiépített, vasalt" útvonalakon....

Garda-tó - panoráma ferráták - tavasz

Egy fantasztikus, 4 napos via ferrata túra Olaszország leg...
Galéria

Garda-tó - panoráma ferráták

Egy fantasztikus, négy napos via ferrata t...

Rax-Alpok: Hans von Haid-Steig

Egy rendkívül izgalmas, látványos, kis...

Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig

Gyönyörű alpesi táj és egy könnyű, kezdő, kiscsop...

Eisenerzer-klettersteig

Egy rendkívül látványos, fantasztikus pan...
Facebook

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
6
4
5
4
0