Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Trekking Tours

Mielőtt rátérnék a „Trekking Tours” bemutatására, szeretnék néhány szót ejteni arról, hogy mit is jelent a világszerte már nagyon elterjedtnek mondható „trekking” kifejezés. Rövid, pontos, magyar megfelelője nincs. Jelentése: hosszú hegyi gyaloglás, vándorlás, túrázás. De ezt a kifejezést használjuk akkor is, ha kellemes időtöltésként gyalogtúrázunk.

Trekking Tours

Tevékenységi körünkbe beletartozik a hétköznapi edzések tartása a bel- és külföldi edzőtúrák, trekkingek szervezése egyaránt. Túráinkat, útjainkat úgy válogatjuk össze, hogy helyet kapjanak benne a nagy kihívást jelentő, alapos felkészültséget igénylő túrák, trekkingek, hegymászások, expedíciók, de olyan útvonalak is, amelyeket a túrázásba csak belekóstolni vágyók is könnyedén teljesíthetnek.

A trekkingek többsége az átlagember erejével és egy rendszeres túrázó felkészültségével teljesíthető. Természetesen fizikailag edzhetjük is magunkat egy-egy nagyobb túra előtt. A rendszeres gyaloglás, Nordic Walking /északi gyaloglás/, Nordic Hiking /északi túrázás/, túrázás, futás, kerékpározás, vagyis a hosszú erőkifejtéssel járó mozgások jól felkészítenek, de akár a kisebb, jól megrakott hátizsákkal való gyaloglás is jó módszer.

A túráink, trekkingjeink, csúcstúráink többnyire egymásra épülnek. A legkönnyebbektől az extrémig minden nehézségi szint megtalálható kínálatunkban. Az alacsonyabb, 2-3000 méteres trekkingek, csúcsok után következhetnek az igazi kihívást jelentő 4-5 ezresek, vagy akár a 6-7 ezresek, ahol már nélkülözhetetlen a megfelelő felkészülés: jó kondíció és felszerelés, túrázási tapasztalat és természetesen az elszántság, kitartás, a kiemelkedő állóképesség és kondíció.

Azoknak, akik 5-6-7000 méteres csúcsokat szeretnének velünk meghódítani, kötelezővé tesszük a részvételt alacsonyabb csúcstúrákon, ezzel is elősegítve a későbbi sikeres mászásokat!

Nordic walking / Hiking edzések

A „Nordic Walking” /északi gyaloglás/ edzések tartásával szeretnénk lehetőséget biztosítani azon idősebb, kezdő vagy fogyni vágyó érdeklődőknek, akik szeretnék állóképességüket, szervezetük teherbíróképességét növelni.

A „Nordic Hiking” /északi túrázás/ edzéseken viszont a „sportosabb” érdeklődőkkel szeretnénk megismertetni a Nordic Walking kevesek által ismert lehetőségeit. A Nordic Hiking edzések tartásával célunk, hogy azok is megtalálják a számításukat, akik szeretik a kihívásokat, és szívesen izzadnak meg egy hegyi ösvényen és hajtja őket a versenyszellem.

Edzések, edzőtúrák helyszínei belföldön: Gödöllői-dombság, Budai-hegység, Magyarország legszebb túraútvonalai. Külföldi edzőtúrák: Ausztria, Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia.

Hétvégi túrák

1-2-3 napos belföldi és külföldi trekkingek, túrák, edzőtúrák.

Minden hétvégén szervezünk, belföldi és külföldi 1-2-3 napos edzőtúrákat, túrákat, trekkingeket, kisebb csúcsmászásokat. Ezeken a túrákon részt vehetsz azért, hogy gyönyörű helyeket láthass, de felkészülésnek is szánhatod a magasabb csúcsok eléréséhez. Szervezünk külföldi hétvégi túrákat Ausztriába, Olaszországba, Szlovéniába, Szlovákiába.

Hétvégi túra kínálatunkat itt láthatjátok!

2-3 évszakos túrák, csúcstúrák, hegymászó túrák

Túráink, melyek különböző évszakokban teljesíthetőek.

Csúcstúráink és hegymászó túráink közül azokat találjátok ebben a túrakategóriában, melyek különböző évszakokban, néha különböző útvonalakon, különböző időjárási körülmények között is teljesíthetőek.

Túrázhattok velünk télen hóesésben, néha nagy hidegben, havas-jeges ösvényeken, hágóvassal vagy hótalpakkal a lábunkon - a csúcs elérésének érdekében - leküzdve a nehézségeket.

Tavaszi túráinkon megcsodálhatjuk az éledő természetet, növény és állatvilágot egyaránt. Túrázhatunk fantasztikus virágos réteken, szurdokokban, varázslatos szépségű tengerszemek, vízesések, fennsíkok, hegycsúcsok között.

Nyáron pedig szinte klasszikus, mondhatni ideális körülmények között túrázhatunk. Napsütéses időben, rövidnadrágban, élvezve a hegyen töltött idő minden percét, s minden szépségét.

Ősszel, talán a legstabilabb időjárási körülmények között, kánikulamentesen, a fantasztikus fényeket kihasználva, csodálatos fotókat készítve hódíthatjuk meg a csúcsokat.

2-3 évszakos túra kínálatunkat itt láthatjátok!

Trekking, magashegyi trekking

Trekkingek Európától a Himalájáig.

Gyalogoljunk akár valamelyik hazai középhegységben, akár a Himalája ösvényein, ha ezt folyamatosan, több napon át tesszük, trekkingezünk. Túrázunk, ám többnyire mindenünket magunkkal visszük, önellátók vagyunk, nagy távot járunk be, a nap 24 óráját a terepen töltjük, s teljesen kiszakadunk a lakókörnyezetünkből.

Trekkingezhetsz velünk „Tirol tetején” a similauni ősember „Ötzi” nyomában. A Mont Blanc, vagyis Európa leglátványosabb masszívuma körül. Korzikán a „szépség szigetén” a GR-20-on. A Matterhorn, a világ talán leghíresebb hegycsúcsa körül. De felfedezhetjük a „Világot” Chilében a Torres del Paine Nemzeti Parkban, a Himalájában az Annapurna-körön vagy az Everest alaptábora felé tartva.

Trekking, magashegyi gyalogtúra kínálatunkat itt láthatjátok!

Via ferrata / klettersteig

Kezdő és haladó túrák „kiépített” útvonalakon.

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, amely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva. Mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal. Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekében beülőt, a beülőnkhöz rögzített „via ferrata – szettet” és sisakot viselünk.

A „via ferrata” olaszul azt jelenti: „vasból készült utak” olyan különlegességek, amellyel csak Európában találkozhatunk. Eredetileg az I. világháborúban szerelték fel őket, hogy a meredek hegyi útszakaszokon megkönnyítsék a hegyi alakulatok számára az utánpótlás továbbítását a Dolomitokba.   Ezek a korlátszerű kapaszkodókból, létrákból és hidakból álló fémszerkezetek minden oldalról védettek, alaposan, vastag fémrudakkal vannak belefúrva a sziklába, és kívülről acélsodrony borítja őket.

Szervezünk via ferrata túrákat a kezdő utaktól a haladóig, Ausztriában, Olaszországban: a Dolomitokban és a Garda-tónál.

Via ferrata, klettersteig túra kínálatunkat itt láthatjátok!

 

Éves túrnaptárunk

Ide kattintva elérheti éves túranaptárunkat.

Hegymászások, hegymászó túrák

Hegymászások, hegymászó túrák Európa legnépszerűbb hegycsúcsain.

Hegymászó útjainkat is úgy válogatjuk össze, hogy helyet kapnak benne nagy kihívást jelentő, alapos felkészülést igénylő túrák, de olyan útvonalak is, amelyeket a túrázásba csak belekóstolni vágyók is könnyedén teljesíthetnek.

Magasabb régiókban a gleccserjáráshoz szükséges speciális felszerelések (hágóvas, jégcsákány, kötél) s azok ismerete viszont elengedhetetlenek. Ezeket a túrákat, a magashegyi túrázás terén tapasztalt magashegyi hegymászók - és ahol előírás ott természetesen a helyi, kötelezően előírt, megfelelő UIAGM végzettséggel rendelkező túravezetők - vezetik. Akklimatizációs kérdésekben és a hegyen való közlekedésben tapasztalatukkal megbízható hátteret biztosítanak ezekhez az utakhoz.  

A hegymászás, fizikai oldalát tekintve a sportok közé tartozik. Még ha nem is teljesen veszélytelen, nem kizárólag a vakmerő embereknek való. A közelmúltból való statisztikák, nem várt módon, a "megfontoltságot" emelik ki ennél a tevékenységnél, és csak annyi kockázatot látnak benne, mint az autóvezetésben. Kétségtelen azonban, hogy a hegymászás még így is megfizettet a látványosságért.  

A magas hegyek látogatása rengeteg lehetőséget, különlegességet kínál: túrázást havon, jégen vagy különösen sziklás területen, északi oldalon, napos falakon, szédítő hegygerinceken, elő-alpesi mészköveken vagy a Himalája óriásain. Minden helynek megvannak a maga hegyei és hegymászási módja, ahogy minden embernek is megvan a maga hegy- és útválasztása, melyek- egy napra vagy egy életre - felejthetetlen, boldog pillanatokat hozhatnak.

Azoknak, akik 5-6-7000 méteres csúcsokat szeretnének velünk meghódítani, kötelezővé tesszük a részvételt alacsonyabb csúcstúrákon, ezzel is elősegítve a későbbi sikeres mászásokat!

Hegymászó túráink: Pl.: Schneeberg(2075m), Triglav(2864m), Similaun(3606m), Grossvenediger(3666m), Wildspitze(3772m), Grossglockner(3798m), Mont Blanc(4810m)

Hegymászó túra kínálatunkat itt láthatjátok!

Expedíciók

Expedíciós mászások nagyobb magasságokban.

Ezen túráinkat azoknak ajánljuk, akik legalább már a Mont Blanc magasságában jártak. Vagyis, minimum egyszer már voltak 5000 méter körüli magasságon. Ismerik a jégcsákány és a hágóvas használatát, kiemelkedő állóképességgel és kondícióval rendelkeznek, elszántak, és szeretik a kihívásokat. Nem riadnak vissza akár a több héten át tartó nehéz körülmények közötti létezéstől, sátorban alvástól, a megszokott életkörnyezetükből való teljes kiszakadástól.

Mit is jelent az expedíciózás, mire készüljön az, aki szeretne részt venni expedíciós mászáson?  

Az expedíciós hegymászás a 6-7-8000 méteres hegyek meghódításának bevett módszere. Ezeken a távoli, civilizációtól távol eső helyeken már az alaptábor megközelítése is sok esetben nehéznek mondható. Nem ritkán már az ABC-be is helikopterrel jutnak el a mászók, vagy 5-10 napig tartó trekkinggel.  

Általában az alaptábor hétezer méteres hegy esetében 4000 méter környékén, míg 8000 méteres hegy esetében 5000 méteres magasságban található. Az alaptábor az a hely ahová a fentebbi táborokból akklimatizációs túráikból visszatérnek a mászók regenerálódni, feltöltődni a további mászásokhoz.  

A csúcstámadások általában a legmagasabban fekvő táborból indulnak, de manapság sokan próbálnak indítani csúcstámadást lentebbi /kettes/ táborból is. Főként azok, akik nagyon rutinosak, vagy nagyon könnyen tudnak akklimatizálódni, ezáltal gyorsan tudnak mozogni magasabb régiókban.  

Azoknak, akik 5-6-7000 méteres csúcsokat szeretnének velünk meghódítani, kötelezővé tesszük a részvételt alacsonyabb csúcstúrákon, ezzel is elősegítve a későbbi sikeres mászásokat!

Expedíciós túráink: Lenin-csúcs(7134m), Aconcagua(6962m), Kilimandzsáró(5885m), Elbrusz(5642m), Ararát(5137m).

Expedíciós kínálatunkat itt láthatjátok!

Kalandtúrák

Vegyes összetételű túrák. Hegymászó túrák, csúcstúrák, könnyű túrák via ferrátával.

Azokat a túrákat találjátok ebben a kategóriában, melyek nem csak túrát, trekkinget, csúcstúrákat, hegymászást tartalmaznak, hanem itt kombináljuk a tevékenységeket.

Trekking. Gyalogoljunk akár valamelyik hazai középhegységben, akár a Himalája ösvényein, ha ezt folyamatosan, több napon át tesszük, trekkingezünk. Túrázunk, ám többnyire mindenünket magunkkal visszük, önellátók vagyunk, nagy távot járunk be, a nap 24 óráját a terepen töltjük, s teljesen kiszakadunk a lakókörnyezetünkből.

Via ferrata. A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, amely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva. Mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal. Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített „via ferrata – szettet” és sisakot viselünk.

Kalandtúra kínálatunkat itt láthatjátok!

Szlovákia túrák, hegymászások

Magas-Tátra, Alacsony-Tátra, Szlovák Paradicsom és Szlovák-karszt túrák.

Ebben a túrakategóriában találjátok Szlovákia legnépszerűbb és egyben legszebb helyeire szervezett túráinkat. Hegyet mászhat, túrázhatsz velünk a Magas-Tátra kétezres hegyormain, az Alacsony-Tátra trekking-csúcsain, a Szlovák Paradicsom gyönyörű szurdokaiban, vagy a Szlovák-karszt páratlan szépségű túraútvonalain.

a. Magas-Tátra
A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található. A hegység látogatását a TANAP látogatási rendje szabályozza. Vannak területei, melyek védelem alatt állnak, s a turisták elől teljesen elzártak.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

b. Alacsony-Tátra
Az Alacsony-Tátra vonulata mintegy 80 kilométer hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között. Főgerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Derese (2003m) – Chopok (2024m) – Gyömbér-csúcs (2043m).

c. Szlovák Paradicsom
A Szlovák Paradicsom vagy más néven a Káposztafalvi-karszt, Szlovákia keleti részén található. A 19763 hektáros területet 1988-ban nyilvánították nemzeti parkká. Az itt található gerincek és a fennsíkok átlagos magassága 800-1000m. Legalacsonyabb pontja ott van, ahol a Hernád elhagyja a területet (466m), legmagasabb pontja pedig a Holló-szikla 1157 méteres csúcsa.

A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség. A szurdokban való túrázást a sziklafalhoz erősített pallók, fémtálcák illetve fémlétrák teszik lehetségessé, melyek olykor 10-20 méter magasak és vízesések mellett vezetnek.

A Szlovák Paradicsomban való túrázáshoz semmilyen sziklamászó tudás nem szükséges, de elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, szédülésmentesség.

d. Szlovák-karszt
A Szlovák-karszt – Felső-Gömör turisztikai térsége Közép- és Kelet-Szlovákia határán terül el, annak déli részét foglalja magába. Szlovákia földrajzi központjától több mint 40 km-rel keleti, illetve délkeleti irányban fekszik. Ebben az irányban 80 kilométer a hossza. Észak-Déli irányú legszélesebb helyén eléri a 45 kilométert.

Ez a térség Szlovákia legtökéletesebben kifejlődött karsztos területe, felszíni és földalatti karsztjelenségekben gazdag. Térsége fennsíki jellegű. A fennsíkok mérsékelten lejtenek északról dél felé, a legmagasabb részek a fennsíkok peremén vannak. A Szlovák-karszt legmagasabb hegye a Barkai fennsíkján lévő Matesz-szikla (925m).

Szlovákiában szervezett túráinkat itt láthatjátok!

Csúcstúrák, trekking csúcsok

Technikai nehézségtől mentes, mászótudást nem igénylő csúcstúrák.

Csúcstúráink célpontjai többnyire úgynevezett „trekking-csúcsok”, melyek nem igényelnek sem sziklamászó, sem technikai tudást, de a kiemelkedő állóképesség és kondíció nélkülözhetetlen.  

Hegymászó túráinkhoz hasonlóan csúcstúráikat is úgy válogatjuk össze, hogy helyet kapnak benne nagyobb kihívást jelentő, alapos felkészültséget igénylő túrák, de olyan útvonalak, csúcsok is, amelyeket a túrázásba, hegymászásba csak belekóstolni vágyók is teljesíthetnek.

Csúcstúráink: Ausztriában, Szlovákiában.

Csúcstúra kínálatunkat itt láthatjátok!

Téli túrák, mászások

Túrák, hegymászások téli körülmények között.

Akik szeretnének, s vállalkozó szelleműek, a hideg, téli időszakban is elmehetnek a hegyekbe. Az elszigeteltség, a fények, az érintetlen hó, különösen erős hangulatot árasztanak ebben az időszakban. A viszonylagos technika és a gyaloglás, a hó, a jég- és adott esetben sziklamászás megfelelő kombinációjának szükségessége, jó alkalmazkodási képességet és sokágú tudást igényel, mely nehezebbé tesz minden téli vállalkozást.

A legrövidebb út is – melyet könnyűnek gondolhatnánk nyári megmászása során – komoly vállalkozássá válik télen. Most még inkább szükség lesz a különböző technikák alapos ismeretére, és a megfelelő, hatékony felszerelés kiválasztására.

Ellentmondásos módon, a hegy télen nem csak hátrányokkal vagy nehézségekkel szolgál: a csak kisebb lépések megtételének lehetősége és adott esetben a sítalpakon való lejövetel, idő és energia megtakarításával jár együtt, a hó jelenléte és a pozitív hőmérséklet hiánya gyakran jó feltételeket biztosítanak a vegyes hegyoldalak meghódításához. Így, részben köszönhetően az eszközök tervezésének és gyártásának, a téli alpinizmus ma már elérhetővé vált bárki számára.

Útjaink: Schneeberg, Grossvenediger, Grossglockner, Similaun, Wildspitze.

Téli túra kínálatunkat itt láthatjátok!

Hótalpas túrák, csúcstúrák

Hótalpas túrák, csúcstúrák Ausztriában és Szlovákiában.

A hótalpazás napjaink közkedvelt téli sportja. Népszerűségét talán annak köszönheti, hogy mély hóban a lehető legpraktikusabb közlekedési eszköz, technikája minden korosztály számára könnyen elsajátítható, és használata közben az összes porcikánkat megmozgatja. A hótalpazásban az a jó, hogy nem igényel semmiféle speciális előképzettséget, aki járni tud, nyugodtan felcsatolhatja és élvezheti a természet közelségét. Kiváló rehabilitációs és kondicionáló edzésmódszer is.

Fontos tudni, hogy a hótalpazás célja a síeléssel szemben nem a hegyoldalakról való gyors lejutás, hanem a hó felszínén való haladás, függetlenül a terepviszonyoktól.

Hótalpas túráink: Ausztria, Szlovákia.

Hótalpas túra kínálatunkat itt láthatjátok!

Miért mászunk hegyet?

Mindenki másért. Talán „azért, mert ott van”, hogy George Malloryt idézzük. Nagyon sokféle motiváció létezik. Van, aki a lélekölő hétköznapok elől menekül, van, akit a táj szépsége és végtelensége iránt érzett imádat vezérel. Van, akit a kíváncsiság és a csodálat az iránt, ami a látóhatáron túl van, de lehet egyfajta adrenalinéhség, énfelfedezés vagy egyszerű kalandvágy.

Talán mindegy mi a célunk, mi motivál minket, azt hiszem egy a lényeg, hogy menni kell. Látni, átélni, legyőzni önmagunkat, félelmeinket, kétségeinket, fáradtságunkat s a 21. század által biztosított kényelem hiányát. Bármi is motivál minket, egy viszont biztos, ha valaki egyszer belekóstolt a hegyek, hegycsúcsok világába többé már nem tud elszakadni tőlük!

Ajánlás:

Remélem, hogy minden kedves érdeklődőnk, ajánlataink között talál olyan túrát, trekkinget, ami felkelti az érdeklődését, s szeretne részt venni rajta.

Kellemes aktív kikapcsolódást, eredményes túrázást, hegymászást kívánok mindenkinek!

Lesták Erzsébet

i

HOZD FORMÁBA MAGAD!

Velünk magashegyi trekkingre is felkészülhetsz!

GYERE ÉS PRÓBÁLD KI!

Felhasznált irodalom:

 • Daniel Kollár - Vladimír Mucha - Szlovák-Karszt
 • Francois Damilano - Claude Gardien - Hegyek
 • Franz Hauleitner - Dolomitok 1
 • Helmut Lang - Júliai-Alpok
 • Hilary Sharp - Tour of the Matterhorn
 • Jack Jackson - Trekking in the World
 • Ján Lacika - Alacsony-Tátra
 • Ján Lacika - Magas-Tátra
 • Ján Lacika - Tátra
 • Jean-Bernard Carillet - Corsica
 • Kev Reynolds - Tour of Mont Blanc
 • Nagy Balázs - Trekkingtúrázás
 • Paddy Dillon - GR20 - Corsica
 • Rob Rachowiecki - Trekking in the Central Andes
 • Rudolf Wutscher - Round Lake Garda
 • Sepp Brandl - Dachstein-Tauern
 • Stan Armington - Trekking in the Nepal Himalaya
 • Stefano Ardito - Alpok
 • Vladimír Mucha - Szlovák Paradicsom

Via ferrata, klettersteig túráink

Kezdő és haladó túráink, "kiépített, vasalt" útvonalakon....

Garda-tó - panoráma ferráták - tavasz

Egy fantasztikus, 4 napos via ferrata túra Olaszország leg...
Galéria

Garda-tó - panoráma ferráták

Egy fantasztikus, négy napos via ferrata t...

Rax-Alpok: Hans von Haid-Steig

Egy rendkívül izgalmas, látványos, kis...

Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig

Gyönyörű alpesi táj és egy könnyű, kezdő, kiscsop...

Eisenerzer-klettersteig

Egy rendkívül látványos, fantasztikus pan...
Facebook

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
8
9
4
1
5