Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Túravezetőink

 

Túravezetőink, s rövid bemutatkozó oldaluk

 Túravezetőinkről:

Túravezetőinket úgy választottuk ki, hogy a kínálatunkban szereplő túráink, mászásaink, csúcstúráink és magashegyi trekkingjeink teljesítésekor, a gyakorlatban megszerzett tudásukkal, korábbi magashegyi mászásaik során szerzett tapasztalatukkal segíteni tudják jelentkezőinket hegymászó céljaik - felesleges kockázatvállalások nélküli - biztonságos elérésében!

Túravezetőink mindegyike, mielőtt túravezetőként is kipróbálta magát, túrázott szinte minden népszerű, s kínálatunkban is szereplő alpesi csúcson, s szinte mindenki járt már az igazi magashegyek világában is, Argentínában, a Pamír hófödte csúcsain, s természetesen a Himalája hegyóriásai között is!

Magashegyi tapasztalataink ellenére természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a túravezetés, hegyi-vezetés során túrázóink - a kínálatunkban szereplő túráink során - milyen esetleges nehézségekkel, problémákkal küzdenek, s ennek függvényében próbálunk legjobb tudásunk szerint segítségükre lenni!

Tehát, túravezetéskor túravezetőink elsődleges, s egyben legfontosabb feladata, jelentkezőink segítése kitűzött céljaik elérésében, melynek érdekében segítünk Nektek túráink, hegymászásaink, magashegyi trekkingjeink közben felmerülő legfontosabb - az esetleges balesetek elkerüléséhez szükséges - döntések meghozatalában!

 Túravezetésről, hegyivezetésről:

De, mi is valójában a túravezető, hegyivezető feladata? Ha csak egy-két szóval szeretnénk kifejezni, akkor az a túra tervezése és a döntéshozatal lenne. A tervezés, a sikeres mászások, hegymászó túrák egyik legfontosabb kulcsa. Természetesen enélkül is lehetsz sikeres. (Néhányszor.) De, az inkább csak vakszerencse, mint egy alaposan, körültekintően, előre megtervezett, s helyesen meghozott döntéseken nyugvó, sikeres túra!

Abban az esetben, ha egy túrához, mászáshoz, magashegyi trekkinghez túravezetőt, hegyivezetőt fizetsz meg, tulajdonképpen a választott túrád tervezésével, s a szükséges döntések meghozatalával bízod Őt meg. Vagyis. A korábbi tapasztalatai - hegymászói és túravezetői egyaránt - alapján végezzen el egy előzetes tervezést, tervezzen az adott csúcs eléréséhez egy - sok estben normál, "sportos" erőnléttel, felkészültséggel rendelkező túrázók számára is teljesíthető - tervet! (A túravezetéssel, túraszervezéssel foglalkozó cégek esetében ezek a tervek tulajdonképpen a weboldalakon található túraleírások.)

Ezt követően pedig, a helyszínre kiérve, az adott időjárási körülmények, terepviszonyok, s a csoport felkészültsége alapján folyamatosan újratervezze azt! Továbbá, a csoportnyomásnak sem engedve, döntsön arról, hogy a túra adott körülmények között biztonságosan teljesíthető e, vissza kell e fordulni, másik útvonalat, hegycsúcsot kell e választani!

A túravezető, hegyivezető vezeti a csoportot, felelősséget vállal a csoport biztonságáért, s a hegyen hozott döntéseiért! A túrázók minden esetben saját felelősségükön vesznek részt a túrán, de egy esetleges baleset súlya, mégis minden esetben a túravezető, hegyivezető vállát húzza!

 Túravezetés a "nagyvilágban", s az alpesi térségben:

A hegyivezetésre, túravezetésre a világ különböző részein, s az európai térségben is teljesen eltérő szabályok, szabályozások vonatkoznak. A világ egyes részein már a 4-5000 méter feletti magashegyi trekkingek, csúcstúrák, mászások esetében is kötelező a regisztráció, a csúcsengedély kiváltása, a helyi teherhordók és túravezetők igénybe vétele!

Az alpesi térségben is szinte minden országban, de még egy országon belül is hegycsúcsonként is változó nemzeti, helyi szabályozások, szokások, sajátosságok, s természetesen helyi törvények, előírások, s a törvények betartására vonatkozó helyi gyakorlatok vannak érvényben!

Az alpesi térség professzionális hegyivezetői úgynevezet UIAGM, vagyis, nemzetközileg elismert hegyivezető képesítéssel rendelkeznek. Ők min. 4 éves hegyivezető képzésen vesznek részt, amely végzettség által természetesen Ők e térség legmagasabban képzett szakemberei!

Amennyiben valaki szeretné, hogy túráján kizárólag UIAGM végzettségű hegyivezető legyen a vezető - aki megfelelő nyelvismerettel, sportmúlttal rendelkezik, s pénztárcája is engedi - számukra természetesen javasolt az UIAGM végzettségű helyi hegyivezető felfogadása! De, Őket mindenképpen helyben (saját magatoknak, saját, külön költségen) kell felfogadnotok, hiszen a magyarországi túravezetők nem rendelkeznek ilyen képesítéssel, s áraink az ő díjukat nem tartalmazzák!

Mi a Trekking Toursnál is természetesen betartjuk a helyi törvényeket, előírásokat, s az ezek betartására vonatkozó - országonként, térségenként, hegycsúcsonként változó - helyi gyakorlatot! Amelyik trekking csúcs eléréséhez szükséges helyi hegyivezető, túravezető, teherhordó felfogadása, csúcsengedély kiváltása, természetesen mi is megtesszük azt!

Hótalpas túrák, csúcstúrák

Itt találjátok hótalpas túra kínálatunkat. Szervezünk túrákat Ausztriában a R...

Téli túrák, mászások

Akik szeretnének, s vállalkozó szelleműek télen velünk tarthatnak a hegye...
Galéria

Gyömbér-csúcs (2043m) hótalpas túra

Egy rendkívül izgalmas, 1 napos, k...

Heukuppe-csúcs (2007m) - téli túra

Egynapos, kiscsoportos téli csúcstúra a Ra...

Stuhleck (1782m) - hótalpas túra

1 napos, kiscsoportos, hótalpas csúcstúra a Se...

Triglav (2864m) - téli mászás

Egy rendkívül izgalmas, kiscsoportos, 3 n...
Facebook

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
5
9
2
0
6
3