Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Túravezetőink

 

Túravezetőink, s rövid bemutatkozó oldaluk

 Túravezetőinkről:

Túravezetőinket úgy választottuk ki, hogy a kínálatunkban szereplő túráink, mászásaink, csúcstúráink és magashegyi trekkingjeink teljesítésekor, a gyakorlatban megszerzett tudásukkal, korábbi magashegyi mászásaik során szerzett tapasztalatukkal segíteni tudják jelentkezőinket hegymászó céljaik - felesleges kockázatvállalások nélküli - biztonságos elérésében!

Túravezetőink mindegyike, mielőtt túravezetőként is kipróbálta magát, túrázott szinte minden népszerű, s kínálatunkban is szereplő alpesi csúcson, s szinte mindenki járt már az igazi magashegyek világában is, Argentínában, a Pamír hófödte csúcsain, s természetesen a Himalája hegyóriásai között is!

Magashegyi tapasztalataink ellenére természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a túravezetés, hegyi-vezetés során túrázóink - a kínálatunkban szereplő túráink során - milyen esetleges nehézségekkel, problémákkal küzdenek, s ennek függvényében próbálunk legjobb tudásunk szerint segítségükre lenni!

Tehát, túravezetéskor túravezetőink elsődleges, s egyben legfontosabb feladata, jelentkezőink segítése kitűzött céljaik elérésében, melynek érdekében segítünk Nektek túráink, hegymászásaink, magashegyi trekkingjeink közben felmerülő legfontosabb - az esetleges balesetek elkerüléséhez szükséges - döntések meghozatalában!

 Túravezetésről, hegyivezetésről:

De, mi is valójában a túravezető, hegyivezető feladata? Ha csak egy-két szóval szeretnénk kifejezni, akkor az a túra tervezése és a döntéshozatal lenne. A tervezés, a sikeres mászások, hegymászó túrák egyik legfontosabb kulcsa. Természetesen enélkül is lehetsz sikeres. (Néhányszor.) De, az inkább csak vakszerencse, mint egy alaposan, körültekintően, előre megtervezett, s helyesen meghozott döntéseken nyugvó, sikeres túra!

Abban az esetben, ha egy túrához, mászáshoz, magashegyi trekkinghez túravezetőt, hegyivezetőt fizetsz meg, tulajdonképpen a választott túrád tervezésével, s a szükséges döntések meghozatalával bízod Őt meg. Vagyis. A korábbi tapasztalatai - hegymászói és túravezetői egyaránt - alapján végezzen el egy előzetes tervezést, tervezzen az adott csúcs eléréséhez egy - sok estben normál, "sportos" erőnléttel, felkészültséggel rendelkező túrázók számára is teljesíthető - tervet! (A túravezetéssel, túraszervezéssel foglalkozó cégek esetében ezek a tervek tulajdonképpen a weboldalakon található túraleírások.)

Ezt követően pedig, a helyszínre kiérve, az adott időjárási körülmények, terepviszonyok, s a csoport felkészültsége alapján folyamatosan újratervezze azt! Továbbá, a csoportnyomásnak sem engedve, döntsön arról, hogy a túra adott körülmények között biztonságosan teljesíthető e, vissza kell e fordulni, másik útvonalat, hegycsúcsot kell e választani!

A túravezető, hegyivezető vezeti a csoportot, felelősséget vállal a csoport biztonságáért, s a hegyen hozott döntéseiért! A túrázók minden esetben saját felelősségükön vesznek részt a túrán, de egy esetleges baleset súlya, mégis minden esetben a túravezető, hegyivezető vállát húzza!

 Túravezetés a "nagyvilágban", s az alpesi térségben:

A hegyivezetésre, túravezetésre a világ különböző részein, s az európai térségben is teljesen eltérő szabályok, szabályozások vonatkoznak. A világ egyes részein már a 4-5000 méter feletti magashegyi trekkingek, csúcstúrák, mászások esetében is kötelező a regisztráció, a csúcsengedély kiváltása, a helyi teherhordók és túravezetők igénybe vétele!

Az alpesi térségben is szinte minden országban, de még egy országon belül is hegycsúcsonként is változó nemzeti, helyi szabályozások, szokások, sajátosságok, s természetesen helyi törvények, előírások, s a törvények betartására vonatkozó helyi gyakorlatok vannak érvényben!

Az alpesi térség professzionális hegyivezetői úgynevezet UIAGM, vagyis, nemzetközileg elismert hegyivezető képesítéssel rendelkeznek. Ők min. 4 éves hegyivezető képzésen vesznek részt, amely végzettség által természetesen Ők e térség legmagasabban képzett szakemberei!

Amennyiben valaki szeretné, hogy túráján kizárólag UIAGM végzettségű hegyivezető legyen a vezető - aki megfelelő nyelvismerettel, sportmúlttal rendelkezik, s pénztárcája is engedi - számukra természetesen javasolt az UIAGM végzettségű helyi hegyivezető felfogadása! De, Őket mindenképpen helyben (saját magatoknak, saját, külön költségen) kell felfogadnotok, hiszen a magyarországi túravezetők nem rendelkeznek ilyen képesítéssel, s áraink az ő díjukat nem tartalmazzák!

Mi a Trekking Toursnál is természetesen betartjuk a helyi törvényeket, előírásokat, s az ezek betartására vonatkozó - országonként, térségenként, hegycsúcsonként változó - helyi gyakorlatot! Amelyik trekking csúcs eléréséhez szükséges helyi hegyivezető, túravezető, teherhordó felfogadása, csúcsengedély kiváltása, természetesen mi is megtesszük azt!

Via ferrata, klettersteig túráink

Kezdő és haladó túráink, "kiépített, vasalt" útvonalakon....

Garda-tó - panoráma ferráták - tavasz

Egy fantasztikus, 4 napos via ferrata túra Olaszország leg...
Galéria

Garda-tó - panoráma ferráták

Egy fantasztikus, négy napos via ferrata t...

Rax-Alpok: Hans von Haid-Steig

Egy rendkívül izgalmas, látványos, kis...

Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig

Gyönyörű alpesi táj és egy könnyű, kezdő, kiscsop...

Eisenerzer-klettersteig

Egy rendkívül látványos, fantasztikus pan...
Facebook

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
8
9
4
0
2