Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Felszerelés

A Nordic Walking - Nordic Hiking viszonylag olcsó sport. A boton kívül csupán megfelelő cipőre és funkcionális sportruházatra van szükség. Aki idővel mégis rendszeresen és tartósan szeretne a Nordic Walkinggal foglalkozni annak az alapfelszerelést ki kell egészítenie: hátizsákkal/övtáskával, fejfedővel, napszemüveggel és pulzusmérő órával

Éves túranaptárunk

Tanfolyamok - Edzések - Túrák - Trekkingek - Hegymászó túrák

Nordic Walking bot:

A Nordic Walking legfontosabb eszköze a speciálisan erre a sportra kifejlesztett Nordic Walking bot, amely legtöbbször karbonból (szénszál) vagy alumíniumból készül.

Csak jó minőségű Nordic Walking bottal eddzünk!

A rossz bot garantáltan rossz irányba visz!

Karbonbot

A Nordic Walkinghoz speciális botra van szükség. Az úgynevezett karbonbotot kiváló minőségű szén- és üvegszálakból állítják elő. A karbonszál (szénszál), amelyet az ára miatt fekete aranynak is neveznek, rendkívül erős, ugyanakkor nagyon könnyű anyag. Társerősítő anyagként üvegszálat is használnak.

A fém botokkal ellentétben, a karbonbotok nagyon könnyűek, és semmilyen zavaró és terhelő hatásuk nincs a kéz-, könyök- és vállízületekre. Ha figyelembe vesszük, hogy egy edzés alkalmával is kb. 3000-5000 alkalommal szúrjuk le a botot, megértjük, hogy miért előnyös a könnyű karbonbot használata. A kis tömeg rendkívül megkönnyíti a botok használatát.

A karbon-botok előnyei:

  • nagyon kis tömeg
  • kivételesen rugalmas
  • stabil
  • kicsi a rezgésre való hajlama
  • nagyon hosszú az élettartama

Az alumíniumbot nem tudja olyan mértékben csillapítani az állandó rezgéseket úgy, mint egy jó minőségű karbonbot. Ezenkívül nehezebb, könnyebben törik, és kavicsos úton jóval hangosabb.

Az optimális bothosszúság:

A Nordic Walking botok mérete 5-cm-es fokozatokban emelkedik. Az optimális bothosszúság a testhossz 70%-a. Így becsülhető meg, vagy, számolható ki a legkönnyebben a nekünk leginkább megfelelő méret.

Ennek ellenére a megfelelő hosszúság személyenként változik, és éppen ezért mindenképpen ki kell próbálni az eggyel rövidebb és hosszabb botot is. Edzettebb és sportosabb személyek egy 5-10 cm-rel hosszabb bottal jelentősen intenzívebb mozgást végezhetnek, míg egy 5 cm-rel rövidebb bot a megfelelő technika elsajátítását segíti elő.

A markolat:

A kialakítása megkönnyíti a fogás és az elengedés állandó váltását. Emellett az egyébként állandóan megfeszített váll- és nyakizmok váltakozva feszülnek és ernyednek el. Így, megelőzhető a váll- és nyakizmok megmerevedése, illetve érezhető módon ellazulnak az izmok, és csillapodik a fájdalom is. A felületük enyhén barázdált, hogy hosszútávon se legyen hólyagos az ember tenyere.

Marokpánt:

Fontos, hogy a marokpánt tépőzáras és fokozatmentesen állítható legyen, amely egyaránt figyelembe veszi a különböző kézfejtartást és a hüvelykujjátmérőt. Ezzel az egyedi beállítással járás közben megfelelő szögben tartjuk a botot, így lehet megfelelő erőt kifejteni a botra. 

A marokpánt lehetővé teszi, hogy használat közben a botot hátratámasztás és előrelendítés közben teljesen elengedjük. Ezzel megelőzhető a fokozatos kifáradás és a kar- és vállizmok túlterhelése, amelyek főleg erőteljes haladásnál és emelkedésnél jelentkeznek. Ezenkívül bármit meg lehet fogni anélkül, hogy ki kellene oldani a marokpántot.

A cipő:

Kezdetben egy hagyományos túra-, jogging- vagy trekking-cipő is megfelel. Csak annak érdemes speciális Nordic Walking vagy terep-futócipőt vásárolnia, aki rendszeresen és hosszan edz, és azok, akiknek valamilyen ortopédiai problémáik (térd- vagy csípőízületi panaszok) vannak, mindenképpen vegyenek speciális Nordic Walking cipőt.

Funkcionális sportruházat:

A rendszeresen sportolóknak a funkcionális sportruházatot ajánljuk. Ez kényelmes, nem túl szoros és nem túl bő. Minden időjárási körülményre készüljünk fel megfelelő öltözékkel. A jó minőségű Nordic Walking sportruházat legfontosabb előnyei: bármely évszakban viselhető, kellemes és jó hőszigetelő, melegen tartja az ízületeket, az izmokat és a belső szerveket, könnyű, vízálló, szélálló, rugalmas, így megfelelő mozgást enged, felszívja az izzadtságot.

Egyéb felszerelés:

Hátizsák:

Az a Nordic Walkingozó, aki hosszú, több órás túrákat tervez, szerezzen be egy futáshoz vagy gyalogláshoz alkalmas hátizsákot, amelybe beleteheti az értékeit, váltóruhát, kulacsot, esetleg élelmet.

Övtáska:

Az övtáska kifejezetten praktikus és alternatívája a hátizsáknak. Alig lehet észrevenni gyaloglás közben, mivel szorosan a derékra simul, s egy átlagos edzés alatt tökéletesen elfér benne minden amire szükségünk lehet.

Fejfedő:

A fej nagyon érzékeny testrész, amely a hideg hónapokban nagyon sok hőt veszít. Egy megfelelő fejfedővel megelőzhető a fülfájás és a homloküreg-gyulladás. Ezért szeles időben vagy hidegben mindenképpen viseljünk fejfedőt vagy fejpántot.

Fényvédő szerek:

Mint minden szabadtéri sport, így a Nordic Walking során is gondoskodni kell az erős napsugárzás elleni védelemről. A szemek napsugárzás elleni védelméhez mindig viseljünk napszemüveget, s használjunk megfelelő faktorú napvédő krémet.

i

HOZD FORMÁBA MAGAD!

Velünk magashegyi trekkingre is felkészülhetsz!

GYERE ÉS PRÓBÁLD KI!

Kérdésed van? Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megválaszolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Via ferrata, klettersteig túráink

Kezdő és haladó túráink, "kiépített, vasalt" útvonalakon....

Garda-tó - panoráma ferráták - tavasz

Egy fantasztikus, 4 napos via ferrata túra Olaszország leg...
Galéria

Gyömbér-csúcs (2043m) hótalpas túra

Egy rendkívül izgalmas, 1 napos, k...

Heukuppe-csúcs (2007m) - téli túra

1 napos, kiscsoportos téli csúcstúra a Ra...

Stuhleck (1782m) - hótalpas túra

1 napos, kiscsoportos, hótalpas csúcstúra a Se...

Triglav (2864m) - téli mászás

Egy rendkívül izgalmas, kiscsoportos, 3 n...
Facebook

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
3
7
2
5
3