Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam - szépkorúaknak - Bp.

Tanfolyam - Budapest

3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam - szépkorúaknak - Bp.

Kérjen ajánlatot a csapatépítő túrára
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

120m

Létszám:

6-10 fő

 Nordic Walking alaptechnika tanfolyam 

Három órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam Budapesten.  A helyes alaptechnika, vagyis, a "Diagonál lépés" elsajátítása, és a tanfolyamon tanultak terepen történő begyakorlása!

Tanfolyamunk a Városligetben, vagyis Budapest egyik legnagyobb, a közelmúltban felújított parkjában, és egyik legnépszerűbb rekreációs központjában lesz!

 Fontos!

Ebben az időpontban tartott tanfolyamunk: senior, szépkorú, de azért túrázni vágyó jelentkezőinknek ajánlott tanfolyam! 

 Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

Ha már hallottál a Nordic Walkingról, eddig még nem próbáltad, de szeretnél megismerkedni vele. Ha már próbáltad, de a helyes technikát nem ismered és szeretnéd megtanulni.

Ha gyaloglás, túrázás közben a helyes alaptechnika ismeretében szeretnéd átmozgatni felsőtested izmait is, és emiatt szeretnéd elsajátítani a helyes bothasználatot.

Ha esetleg ízületi problémáid akadályoznak a bot nélküli túrázásban és fontos, hogy kíméld őket. Ha igen. Itt a helyed! Tarts velünk!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok! 

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Oktatód

A 3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam során a Trekking Toursnál oktatóid 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

A tanfolyam során az útvonalat, gyaloglás tempóját, természetesen a jelentkezők igényeihez, állóképességéhez igazítjuk!    

Oktató(k) száma:   

 • 6-10 fő jelentkező esetén 1 oktató tartja a tanfolyamot!

Kiscsoportos tanfolyamunkon garantált a magas szintű szakértelem a kiváló hangulat és a páratlan szépségű környezet!   

 Városliget

A Városliget Budapest egyik városrésze, egyben a 2. legnagyobb közparkja, a XIV. kerületben, amely létrehozása óta, nagyon fontos rekreációs szerepet tölt be a környéken élők számára. 

A Liget az utóbbi néhány évben felújítára került, mely során többek között új sportpályákat, kondiparkot és egy két kilométeres futókört is kialakítottak a területen.

 Tanfolyam nehézsége - szépkorúaknak

A 3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam során kb. 2,5 km szintemelkedés nélküli gyaloglásra kell számítanotok, ami "sportos" erőnléttel könnyedén teljesíthető!

Ha valaki rendszeresen szokott gyalogtúrázni, futni, kirándulni az természetesen előnyt jelent, de nem feltétel!

 Esőnap

Figyelem! Tanfolyamunk rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények esetén - vihar, szakadó eső/hó...stb. - azonos időpontban, csak egy héttel később kerül megszervezésre. Kérjük, jelentkezéskor evvel számoljatok! Köszönjük szépen.

 Budapest időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 55-60... év
Tanfolyam:
Nordic Walking alaptechnika tanfolyam
Időtartam: 3 óra

Tanfolyam díja: 4 900,- Ft / fő
Előleg:
 4 900,- Ft mely jelentkezéskor fizetendő

Hátralék: -

Ár tartalmazza:

 • a Nordic Walking alaptechnika tanfolyam díját
 • a felszerelés használatot
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az étkezésed költségét
 • a parkolás díját
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg

Túravezetők
Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Vajdahunyad vára
 • Városligeti-tó
 • Napozórét
 • Nagyrét
 • Királydomb
 • Kresz Park
 • Léggömbös nagyjátszótér
 • Városligeti Sportcentrum
Túravezetői díj:
4.900 Ft / fő

Budapest - 3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam

 Nordic Walkingról röviden

A Nordic Walking vagy más néven "Ski Walking" egy sportág, amelynek lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció!

Ezt a sportot szinte mindenki űzheti: mindegy hogy kissé túlsúlyos, kezdő, újrakezdő, futó, egészségmegőrző, fitneszsportoló, magashegyi trekkingre, hegymászásra készülő, idősebb, vagy fiatalabb.

A Nordic Walking, Nordic Hiking mint ízületkímélő és az egész testet megmozgató sport, mindenkinek jót tesz !

 Alaptechnika tanfolyam

Találkozás: 13.00 óra - Budapest - Városliget

Tanfolyam tartalma: helyes botméret kiválasztása - Diagonál lépés oktatása - szünet - rövid gyakorló túra

1. óra - helyes botméret kiválasztása - a megérkezést követően mindenki számára kiválasztjuk a megfelelő méretű nordic walking botot, mely során többféle méretű bot közül választjuk majd ki a számodra megfelelőt, s közben megkezdjük a diagonál lépés gyakorlását. 

2. óra - "diagonál lépés" - tanfolyamunk második órájában megtanuljuk, gyakoroljuk alaptechnika tanfolyamunk fő anyagát, a "diagonál lépést", majd ezt követően tartunk egy rövid szünetet.

3. óra - gyakorló túra - a rövid pihenőt követően, tanfolyamunk utolsó órájában teszünk egy rövid gyakorló túrát, mely során gyakoroljuk az elmúlt órákban tanultakat.

Mikor és miért érdemes jelentkezi a tanfolyamra?

 • ha már hallottál a Nordic Walkingról, eddig még nem próbáltad, de szeretnél megismerkedni vele
 • ha már próbáltad, de a helyes technikát nem ismered és szeretnéd megtanulni
 • ha tanácstalan vagy, hogy mi a megfelelő bothosszúság számodra
 • ha szeretnéd megtudni, milyen típusú botok vannak, és célod eléréséhez melyik számodra a legmegfelelőbb
 • ha ízületi problémáid akadályoznak a bot nélküli túrázásban, és fontos, hogy kíméld őket
 • ha túrázás, teljesítménytúrázás közben a helyes technika tudatában szeretnél gyorsabb lenni, teljesítményeden javítani
 • ha korábban rendszeresen sportoltál, de most kissé túlsúlyos vagy, s szeretnél fogyni, testsúlyodat csökkenteni, és olyan sportágat szeretnél elsajátítani, ami kíméletesen, de azért hatékonyan segít ebben
 • ha túrázás, hegymászás közben szeretnéd átmozgatni felsőtested izmait is
 • ha sportos vagy, de ülőmunkát végzel, s emiatt gyakran fájnak hát, nyak, vállizmaid s szeretnéd mozgással csökkenteni azt
 • ha a jövőben szeretnél részt venni: hótalpas túrán, csúcstúrán, gleccsertúrán, esetleg magashegyi trekkingen, hegymászó túrán, s a jobb teljesítményed érdekében szeretnéd elsajátítani a helyes bothasználatot

 Tanfolyam felszerelés igénye

 • sportcipő vagy puhatalpú bakancs
 • funkcionális sportruházat
 • esőkabát
 • fejfedő
 • napszemüveg
 • kis hátizsák/övtáska

A tanfolyamon a "tesztbotokat" a Trekking Tours biztosítja számotokra!

Fontos tudnivalók

Utazás

Utazás: egyénileg

Kérjük, túráinkra, tanfolyamainkra jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Találkozás időpontja

Találkozás: 13.00 óra - Budapest - Városliget

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A tanfolyam önellátó. Mindenkinek javasoljuk, hogy a tanfolyam rövidsége ellenére is otthonról hozza magával a számára fontos ételeket: csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket... és minimum 1 liter folyadékot.

Tanfolyamunk során a szünetben megállunk a Városligetben található büfénél is, ahol mindenkinek lesz lehetősége ételt-italt vásárolni.

Jelentkezés

 • A tanfolyamra jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3. munkanapon belül a túravezetői díjat (tanfolyam díját) át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a tanfolyam nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik tanfolyam/túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Időjárás

                                                                                                                   
Figyelem! Tanfolyamunk rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények esetén - vihar, ónoseső, szakadó eső/hó...stb. - azonos időpontban, csak egy héttel később kerül megszervezésre. Kérjük, jelentkezéskor evvel számoljatok! Köszönjük szépen.

Terület

A Városliget Budapest egyik városrésze, egyben a 2. legnagyobb közparkja, a XIV. kerületben, amely létrehozása óta, nagyon fontos rekreációs szerepet tölt be a környék-en élők számára. 

A Liget az utóbbi néhány évben felújítára került, mely során többek között új kondipark-ot, sportpályákat és egy két kilométeres futókört is kialakítottak a területen.

Tanfolyam nehézsége

                                                                                       
3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam során kb. 4-5 km szintemelkedés nélküli gyaloglásra kell számítanotok, ami "sportos" erőnléttel könnyedén teljesíthető!

Ha valaki rendszeresen szokott gyalogtúrázni, futni, kirándulni az természetesen előnyt jelent, de nem feltétel!

Létszám

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a tanfolyamot.
 • Maximum létszám: 10fő.

Balesetbiztosítás

                                                                                                
A túráinkhoz/tanfolyamainkhoz mindenképpen olyan poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza.
                                                                                                  
Szeretnénk felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, túráinkon, tanfolyamainkon való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!
                                                                                                  

Helyszínen fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, ónoseső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot/tanfolyamot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető/oktató feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

A túráinkon, tanfolyamainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka/kalap, vékony polár sapka, csősál, napkrém, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet/póló, vékony polár/softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát/esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), vékony kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), kényelmes, bejáratott túrabakancs/túracipő/sportcipő.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Nordic Walking bot, kis hátizsák - napi túrákhoz - max. 20-25 literes/övtáska.

Fontos! A Nordic Walking botot a Trekking Tours biztosítja számodra! De, ha esetleg rendelkezel sajáttal, természetesen elhozhatod, s használhatod azt a tanfolyam ideje alatt is.

A tanfolyamra legcélszerűbb olyan kis hátizsákot/övtáskát hozni, amelybe a minimális felszerelésed, szükséges ruházatod, enni-innivalót...stb. bele tudod tenni, s amely rendelkezik esővédővel!

Enni-innivaló:

Egyéni igény szerint: szendvics, csoki, gyümölcs...stb., folyadék minimum 1 liter.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány, költőpénz, esetlegesen fényképezőgép.

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a tanfolyamra!

Budapest - 3 órás Nordic Walking alaptechnika tanfolyam

Találkozás: 13.00 óra - Budapest - Városliget 

Tanfolyam - 1. óra - helyes botméret kiválasztása - diagonál lépés oktatása

Tanfolyam - 2. óra - helyes bothasználat elsajátítása - rövid szünet

Tanfolyam - 3. óra
 - gyakorló túra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
7
0
5
0
3
5