Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Kapor-csúcs (2363m) - Tengerszem-csúcs (2503m)

Magas-Tátra - 2 napos

Kapor-csúcs (2363m) - Tengerszem-csúcs (2503m)

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2503m

Létszám:

6-12 fő

 Magas-Tátra: Kapor-csúcs - Rysy/Kriván

Egy rendkívül izgalmas, kiscsoportos, két napos csúcstúra a Magas-Tátra legszebb s egyben legnépszerűbb hegycsúcsaira s egy könnyű "bemelegítő" túra a Poprádi-tó körül!

Két napos túránk különlegessége, hogy a második napi csúcstúrát tetszés szerint kiválaszthatjátok: Rysy vagy Kriván?

Fontos! Kérjük mindenképpen jelezzétek felénk, ha második napi túraként a Kriván mászást szeretnétek választani. Alap javaslatunk a Kapor-csúcs (2363m) - Tengerszem-csúcs (2503m) 2 napos túra!

 A két választható hegycsúcsról röviden...

A Rysy/Tengerszem-csúcs Lengyelország legmagasabb pontja, a Magas-Tátra egyik legnépszerűbb hegycsúcsa, legszebb kilátóhegye!

A Kriván a szlovákok szimboluma, nemzeti hegye, zarándokhegye, s a Szlovákia legszebb hegyéért folyó verseny sokszoros győztese!

 Kiknek ajánljuk a Kapor - Rysy túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik már jártak alacsonyabb alpesi vagy Alacsony-Tátra csúcsokon, szoktak gyalogtúrázni, esetleg valamilyen kitartást igénylő sportot űznek, vagyis rendszeresen futnak, úsznak, kerékpároznak.

A Kapor-Rysy túra bármelyike szinte tökéletes első Magas-Tátra túra! Viszont, mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy 2 egymást követő napon túrázni fogunk!

Ami még fontos! A hosszú menetidőre és a változatos magashegyi terepre való tekintettel a kalandvágy, kiváló állóképesség, elszántság, kitartás se maradjon otthon!

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal  

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Kapor - Rysy/Kriván gyalogtúra során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

A túra során az útvonalat, s a gyaloglás tempóját, természetesen a jelentkezők igényeihez, állóképességéhez igazítjuk!  

Túravezető(k) száma:

 • 6-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túráinkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű környezet!

 Túra nehézsége

A Magas-Tátra csúcstúrái többnyire fizikálisan közepesen nehéznek mondhatóak, de "sportos" erőnléttel teljesíthetőek!

Mindkét túra eleinte fenyvesben, erdei úton, törpefenyők között, majd, sziklás ösvényen halad, minimális technikai nehézséggel a csúcs közelében!

Túránk során előnyt jelent: a túrázási tapasztalat, a lépésbiztonság, a magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Kapor-csúcs időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 16-60 év
Túra típusa: közepes nehézségű csúcstúra
Időtartam: 2 nap

Túravezetői díj: 23 800,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 19 800,- Ft / fő
Előleg:
 19 800,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a felszerelés használatot
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjat
 • a szállás díját
 • az étkezésed költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Poprádi-tó (1494m)
 • Menguszfalvi-völgy
 • Nagy-Hincói-tó (1945m)
 • Felső-Kapor nyereg (2190m)
 • Fenyves-tavi-völgy
 • Kapor-csúcs (2363m)
 • Nagy Békás-tó
 • Rysy menedékház (2250m)
 • Tengerszem-csúcs (2499m)
Túravezetői díj:
23.800 Ft / fő

Beutazási feltételek - Szlovákia

Szlovákiába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás - túra a Poprádi-tó (1494m) körül

Aki szeretne, a két csúcstúrát megelőző napon - péntek délután - már kiutazhat a Magas-Tátrába, megszállhat a tóparti szállodában, és tehet egy körtúrát a Poprádi-tó körül. 

Amennyiben szeretnél részt venni a túrán, kérjük, a jelentkezési űrlap kitöltésekor jelezd ezt felénk. Köszönjük!

A túra részleteit a "Választható túrák"- nál találod.

A túra túravezetői díja:  -

Találkozás: 16.00 - kor a parkolóban

Szállás: menedékház

Túra: parkoló - Poprádi-tó(1494m) - Szimbolikus-temető - Poprádi-tó(1494m)

A megérkezést követően, a parkolóból feltúrázunk a Poprádi-tóhoz(1494m), melyet kb. 1 órás gyaloglással érünk majd el. Itt lepakoljuk csomagjainkat s egy rövid körtúrára indulunk a kivételes szépségű tó körül, mely során teszünk egy rövid kitérőt a Szimbolikus-temető felé is.

A körtúrát követően elfoglaljuk szálláshelyünket, megvacsorázunk, és viszonylag korán nyugovóra térünk, tekintettel a következő napi túránkra.

Fontos! A túrát abban az esetben tartjuk meg, ha jelentkezőink közül minimum 6 fő jelzi részvételi szándékát! Megértésed köszönjük!

Szintkülönbség: 150m fel
Menetidő: kb. 3-3,5 óra
Táv: 6 km

1. nap - túra a Kapor-csúcsra (2363m)

 Kiutazás: egyénileg, személyautóval

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/parkoló - kb. 275km/4 - 4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30 - kor a parkolóban

Szállás: menedékház

Túra: Poprádi -tó (1494m) - Menguszfalvi-völgy - Nagy-Hincói-tó (1945m) - Felső-Kapor-nyereg (2190m) - Kapor-csúcs (2363m) - Felső-Kapor-nyereg (2190m) - Nagy-Hincói-tó (1945m) - Menguszfalvi-völgy - Poprádi-tó (1494m)

A reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően megkezdjük túránkat a Kapor-csúcsra(2363m) a Magas-Tátra egyik jellegzetes, s fantasztikus panorámával rendelkező csúcsára.

A fenyveseket utunk során szép fokozatosan, ahogy haladunk egyre feljebb és feljebb, felváltják a törpefenyők, majd kb. 2000 méteres magasság környékén ezek is elmaradnak, s már csak sziklás terepen haladunk tovább a Nagy-Hincói-tóig. Túra közben a tó által táplált patakok folyamatosan csörgedeznek majd útvonalunk mellett.

Amint elértük a rendkívüli szépségű tavat, hosszabb  pihenőt tartunk. Megebédelünk, fotózunk, s közben erőt gyűjtünk a még ránk váró csúcs szakasz előtt.

A Nagy-Hincói-tavat elhagyva egy viszonylag hosszú s folyamatos kapaszkodó vár ránk a Felső-Kapor nyeregig (2190m). Innen túránkat már a Kapor-csúcs(2363m) sziklás, omladékos oldalában folyatjuk. Egy rövid, kicsit kézzel-lábbal mászós rész után érjük majd el a csúcsot, ahonnan minden oldalról fantasztikus panoráma tárul elénk.

Nagy-Hincói-tó, Tátra-csúcs (2547m) a Fenyves-tavi-völgy két gyönyörű tengerszeme, Rysy-csúcs (2503m)...stb. Csak, hogy néhányat említsünk a látnivalók közül!

A csúcs megmászását követően elkészítjük fotóinkat, elfogyasztjuk csúcscsokinkat s a már ismert útvonalon megkezdjük ereszkedésünket vissza az autókhoz a parkolóba.

Szintkülönbség: 900m fel - 900m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 10 km

Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)
Kapor-csúcs(2363m)

2. nap - túra a Rysyre (2503m) - hazautazás

Ezen a napon tetszés szerint két túra közül választhattok, melyet a jelentkezési űrlap kitöltésekor jeleznetek kell felénk. Mármint, hogy a 2. napon melyik túrán szeretnétek részt venni. Rysy(2503m) vagy Kriván(2494m)?

(Fontos! Kérjük mindenképpen jelezzétek felénk, ha második napi túraként a Kriván mászást szeretnétek választani. Alap javaslatunk a Kapor-csúcs - Tengerszem-csúcs 2 napos túra. A Rysy túra helyett a Kriván túrát 8 fő kérése esetén indítjuk! Megértésed köszönjük.)

A túrák részleteit a "Választható túrák"- nál találjátok.

Túra: Poprádi-tó (1494m) - Nagy Békás-tó - Rysy-menedékház (2250m) - Rysy-csúcs (2499m) - Rysy-menedékház (2250m) - Nagy Békás-tó - Poprádi-tó (1494m)

A reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően megkezjük mai napi túránkat, mely a Magas-Tátra legnépszerűbb csúcsára vezet majd. 

A Poprádi-tavat(1494m) elhagyva megkezdjük csúcstúránkat a hegytetőre vezető túraösvényen. A fenyveseket utunk során felváltják a törpefenyők majd 2000 méter környékén ezek is elmaradnak, s már csak sziklás terepen haladunk tovább a Nagy Békás-tóig.

A Békás-tó után egy rövid láncos részt követően érkezünk meg a Rysy-mene-dékházhoz(2250m) ahol, megérkezésünket követően tartunk egy hosszabb pihenőt.

A menedékháztól már csak 250 méter szintkülönbséget kell megtennünk s elérjük a Tengerszem-csúcsot (2503m). A csúcs megmászását követően elkészítjük fotóinkat, elfogyasztjuk csúcscsokinkat, megcsodáljuk a gyönyörű panorámát, ahonnan szép idő esetén még a Lengyel-Tátra is látható, s a már ismert útvonalon megkezdjük ereszkedésünket a menedékházhoz, ahol az éjszakát ismét töltjük.

Szintkülönbség: 1000m fel - 1000m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 12km

Túra: parkoló - Kis-Kriván (2334m) - Kriváni-Zöld-tó - Kriván (2494m) - Kriváni-Zöld-tó - Kis-Kriván (2334m) - parkoló

Reggel nyolc órakor elhagyjuk a menedékházat s autóinkkal átmegyünk a Kriván kiindulási pontjához a „Háromforrás” térségbe. Kezdetben itt is fenyvesekben haladunk, amiket rövid időn belül felváltanak a törpefenyők. Innentől kezdve utunk egyre kacskaringósabban halad fölfelé, néhol nehéz sziklás terepen. Viszont a csodálatos panoráma kárpótol minket a nehézségekért.

Először a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa tűnik fel előttünk, majd a Kriván-Zöld-tó. Miután felértünk a Kriván (2494m) csúcsára, itt is elkészítjük csúcs-fotóinkat, elfogyasztjuk a csúcscsokikat, majd a már ismerős útvonalon meg-kezdjük az ereszkedést. Visszatérünk az autókhoz, s elindulunk Magyarország felé.

Szintkülönbség: 1300m fel - 1300m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 11km

Hazautazás: Szlovákia/parkoló - Magyarország/Budapest - kb.292km/4,5 - 5 óra.


 Költségeid összesen a 2 napos Magas-Tátra túra során

 • Túravezetői díj: 23.800 Ft/fő
 • Akciós túravezetői díj: 19.800 Ft/fő
 • Utazási költség: kb. 7-8.000 Ft/fő  (4 fő/autó esetén)
 • Parkolási díj: kb. 8-10 euró / autó / nap
 • Szállás költsége: kb. 17-25 euró / fő / éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, parkolási díjának és szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

(A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet)

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz a Magyarország/Budapest - Hatvan - Salgótarján - Hrinová - Brezno - Szlovákia/Poprádi-tó alatti parkoló(1350m) útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 275km.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 550km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 28.000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 7-8.000,- Ft / fő
 • parkolási díj: kb. 8-10 euró / autó / nap

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30 - kor a parkolóban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

0. napi - péntek éjszakai - szállás. A térségben - Csorba-tó - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: kemping, menedékház, panzió, szálloda...stb.

Ennél a téli túránál jelentkezőink szállásukat saját maguknak szokták foglalni. Kérjük, valamelyik szállásfoglalási oldalt használva, Ti is válasszátok ki a saját, enyéni igényeiteknek, pénztárcátoknak megfelelőt, s az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

1. napi - szombat éjszakai - szállás. Szállásunk a Poprádi-tó melletti hegyi szállóban lesz. Szállásukat jelentkezőink egyénileg foglalják, miután össze jött a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám.

A túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A szlovák élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket...

A menedékházakban éttermek is működnek, így ha itt szeretnél enni-innivalót vásárolni megteheted.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.
 • A jelentkezési tudnivalókat itt találjátok.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található. A hegység látogatását a TANAP látogatási rendje szabályozza. Vannak területei, melyek védelem alatt állnak, s a turisták elől teljesen elzártak.  

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma, s egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

Időjárás

Mivel a Magas-Tátra a világ legkisebb területű magashegysége, ezért az időjárási ciklonokat hosszú időre nem képes magához bilincselni. Így nagyon kiszámíthatatlan tud lenni az időjárása. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg ruhát.

Turistaszempontból igen lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran esik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

A Kapor-csúcs (2363m) időjárás előrejelzését itt találod!

A Magas-Tátra túrák nehézsége

A Magas-Tátra csúcstúrái többnyire fizikálisan közepesen nehéznek mondhatóak, de "sportos" erőnléttel teljesíthetőek!

Mindkét túra eleinte fenyvesben, erdei úton, törpefenyők között, majd, sziklás ösvényen halad, minimális technikai nehézséggel a csúcs közelében!

Túránk során előnyt jelent: a túrázási tapasztalat, a lépésbiztonság, a magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.
 • Korhatár: 16-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásától (korábbi túratapasztalat), körülményektől ...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

(Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképp olyan TOP típusú balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza, s megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovákiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovák, angolul kevesen, németül, magyarul jóval többen beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Szlovákiában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum: 50-70 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • étkezés költsége
 • szállás díja
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, vihar, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot! Adott esetben másik túrahelyszínt válasszunk!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében ha úgy adódik esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról, túra teljesítéséről is!

A körülmények, az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, s kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon, via ferrata túráinkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik. (A gyermekek, kiskorúak részvételéért természetesen a velük együtt túrázó szüleik felelnek!)

Figyelem! Túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelentkezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek - és evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását - megfelelő ruházattal, lábbelivel, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, életkoruk nem a megadott korhatárnak megfelelő, vagy magatartásukkal zavarják a túra lebonyolítását...stb. a helyszínen eltanácsoljuk a túrától! (Ennek megítélése minden esetben a túravezető joga és feladata!)

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / kendő, csősál, napkrém, faktoros ajakír, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet / póló, vékony polár / softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex).

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), kamásli, kényelmes, bejáratott túrabakancs, trekking bakancs.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, kis hátizsák – napi túrákhoz, max. 20-25 literes.

Hátizsák! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a túrabotot fel tudjátok fogatni, s amely rendelkezik esővédővel!   

Fontos! Amennyiben az időjárás "télies" körülményeket teremt, technikai felszerelést is viszünk magunkkal, mely felszerelést a Trekking Tours biztosítja számotokra!

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autóban/kisbuszban hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne az eső, s a rajtunk lévő ruházat elázna. Hazautazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni.

Enni-innivaló:

Szendvics, csoki..........stb, egyéni igény szerint, folyadék min. 2 liter.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap - kiutazás - túra a Poprádi-tó(1494m) körül

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/parkoló - kb. 275km / 4-4,5 óra  

Találkozás: 16.00 - kor a parkolóban

Szállás: menedékház

Túra: parkoló - Poprádi-tó(1494m) - Szimbolikus-temető - Poprádi-tó(1494m)

1. nap - kiutazás - túra a Kapor-csúcsra(2363m)

Találkozás: 08.30 - kor a parkolóban

Szállás: menedékház

Túra: Poprádi -tó (1494m) - Menguszfalvi-völgy - Nagy-Hincói-tó (1945m) - Felső-Kapor-nyereg (2190m) - Kapor-csúcs (2363m) - Felső-Kapor-nyereg (2190m) - Nagy-Hincói-tó (1945m) - Menguszfalvi-völgy - Poprádi-tó (1494m)

2. nap - túra a Rysy(2503m) csúcsára - hazautazás

Túra: Poprádi-tó (1494m) - Nagy Békás-tó - Rysy-menedékház (2250m) - Rysy (2503m) - Rysy-menedékház (2250m) - Nagy Békás-tó - Poprádi-tó

2. nap - túra a Kriván(2494m) csúcsára - hazautazás

Túra: parkoló - Kis-Kriván (2334m) - Kriván Zöld-tó - Kriván (2494m) - Kriván Zöld-tó - Kis-Kriván (2334m) - parkoló

Hazautazás: Szlovákia/parkoló - Magyarország/Budapest  kb. 292km / 4,5-5 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
7
0
7
4
9
6