Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra
Indulásig már csak
239
nap van hátra

Téli túra - 1 napos

Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra

2025
márc.
16
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

1960m

Létszám:

6-12 fő

Jelentkezési határidő: 2025.03.09.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra

Egy gyönyörű, 1 napos, haladó téli túra a Magas-Tátra "legtöbb tavú völgyében", a Nagy-Tarpataki-völgyben a Hosszú-tavi menedék-házhoz. Vagyis. A "Rabló menedékházhoz"!

Ha télen is szeretnéd meghódítani a Magas-Tátra havas bérceit, ha szeretnél részt venni egy egynapos haladó téli túrán. Itt a helyed! Tarts velünk!

 Kiknek ajánljuk ezt az 1 napos téli túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik nyári körülmények között szeretnék teljesíteni valamelyik alpesi 3000-es csúcsot. A Grossvenedigert - Similaunt - Wildspitzét vagy a Grossglocknert de, eddig még nem túráztak téli körülmények között, nem ismerik a hegymászó túrákon használt eszközöket, de, szeretnék kipróbálni őket!

Ha szeretnél megismerkedni a túracsákány, hágóvas használatával, ha szeretnéd kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, ha szeretnéd megismerni a gleccsertúrákon használt felszereléseket, sőt, még hótalpazni is szeretnél, ez egy tökéletes túra a számodra! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s 1 napos ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Hosszú-tavi menedékház téli túra során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű téli túra környezet!

 Magas-Tátra

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26km hosszú, s egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma, és egyben a hegység 4. legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

 A túra nehézsége

A Hosszú-tavi menedékház (1960m) téli túra, közepesen nehéz, technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

A túra során elengedhetetlen: túrázási tapasztalat, jó állóképesség, lépésbiztonság, magabiztos mozgásoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A térség időjárás előrejelzését itt láthatod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 16-60 év
Túra típusa: közepesen nehéz téli túra
Időtartam: 1 nap

Túravezetői díj: 14 900,- Ft / fő
Előleg: 14 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék:   -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a felszerelés használatot 
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazási költséget
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Ótátrafüred (1010m)
 • Tarajka (1285m)
 • Nagy-Tarpataki-völgy
 • Kőhalmok
 • Hosszú-tavi menedékház (1960m)
Túravezetői díj:
14.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2025.03.09.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

Beutazási feltételek - Szlovákia

Szlovákiába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás

 Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Utazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km/4-4,5 óra.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Szállás: hotel/hostel/apartman/szálloda/menedékház... (egyéni igény szerint)

 Téli túra a Hosszú-tavi-menedékházhoz (1960m)

1. nap - túra a Hosszú-tavi-menedékházig (1960m) - hazautazás

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 - kor Ótátrafüreden

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Nagy-Tarpataki-völgy - Kőhalmok - Hosszú-tavi menedékház (1960m) - Kőhalmok - Nagy-Tarpataki-völgy - Tarajka (1285m) - Ótátrafüred (1010m)

Ezen az 1 napos téli túrán lesz lehetőségetek megismerkedni a túracsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccsertúrák során használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást. Vagyis. Ez a túra szinte mindent nyújt amit egy téli túra nyújthat !

A megérkezést követően, a felszerelések kiosztása, rövid ismertetése, és egy gyors felszerelés igazítás után a parkolóból megkezdjük téli túránkat a Nagy-Tarpataki-völgyön át, az 1960 méteres magasságban található Hosszú-tavi-menedékházhoz!

Túránk kezdetén kisvasútra szállunk, mely kb. 5 perc alatt felvisz majd minket az 1285 méteren található Tarajkára. Ezt követően egy széles, hóval borított erdei ösvényen haladva folytatjuk utunkat a Hosszú-tavi menedékház (1960m) irányába.

A völgyben eleinte még hótól roskadozó fenyvesekben haladunk, magasabban pedig már egy törpefenyők szegélyezte havas ösvényen. Amint magunk mögött hagytuk a fenyvesek világát, már csak egy utolsó, viszonylag meredek kaptató vár ránk, míg el nem érjük a Hosszú-tavi menedékházat (1960m), ahol tartunk egy hosszabb pihenőt.

Ezt követően a túra során már megismert útvonalon visszamegyünk Ótátrafüredre(1010m) ahonnan megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 1000m fel - 1000m le 
Menetidő: 6-7 óra
Táv: 14km


 Költségeid összesen a Hosszú-tavi menedékház téli túra során

 • Túravezetői díj: 14.900 Ft/fő
 • Utazási költség: kb. 7.000 Ft/fő (4fő/autó esetén)
 • Parkolási díj: kb. 10 euró/autó/nap
 • Szállás díja: egyéni
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft/nap
 • Túravezető(k) utazási költségének és szállás díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ 

(A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet)

Fontos tudnivalók

Utazás

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Figyelem! Szlovákiában, személyautók esetében november 01-től - április 15-ig "csak" a hegyvidékeken kötelező a téli gumi használata, és a hólánc megléte!

Utazáshoz: a Magyarország/Budapest - Sahy - Zvolen - Bystrica - Szlovákia/Ótátrafüred útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 270km / 4 - 4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 540km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica: kb. 28.000,- Ft/autó
 • 4 fő esetén: kb. 7.000,- Ft/fő
 • parkolási díj: kb. 10 euró/nap/autó
 • egyéb utazási költség - kisvasút (lanovka) díja: kb. 10 euró/fő/irány

Túravezető(k) utazási költsége:

 • rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 - kor Ótátrafüreden.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

A térségben - Ótátrafüred - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: menedékház, hotel, hostel, panzió, szálloda... (egyéni igény szerint)

Ennél a téli túránál jelentkezőink 0. napi szállásukat saját maguknak szokták foglalni. Kérjük, valamelyik szállásfoglalási oldalt használva, Ti is válasszátok ki a saját, enyéni igényeiteknek, "pénztárcátoknak" megfelelőt, és az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

A túravezető szállás díjának és utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A téli túra önellátó. Szlovákiában az élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket: csokit, müzli-szeletet, szendvicset, gyümölcsöt, egyebeket... (egyéni igény szerint)

Továbbá, javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával termoszban 2l meleg teát.

A Hosszú-tavi-menedékházban (1960m) étterem is működik. Aki ott is szeretne enni-innivalót vásárolni természetesen megteheti. (A menedékházban tartunk majd egy hosszabb pihenőt.)

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett túravezetői díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.
 • A jelentkezési tudnivalókat itt találjátok.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, és próbáld megfogadni tanácsainkat! Köszönjük!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Terület

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége, amely Szlovákia és Lengyelország határán található. A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) mindössze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A magashegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot, legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma és egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce pedig a Lomnici-csúcs (2634m).

A Magas-Tátra Európában egyedülálló módon képviseli a természeti szépségek olyan mértékű koncentrációját, mellyel méltán rászolgált a "mini Alpok" elnevezésre.

Az Alpokban nagy területen szétszóródott gyönyörű magashegyi táj, sziklás hegycsúcsok, vízesések, csodálatos fenyvesek a Magas-Tátrában, annak minden szépségével együtt egy helyen megtalálhatóak!

Időjárás

A Magas-Tátra mint egy 26 kilométer hosszan húzódó magashegység, s így természetesen mint a hegyvidékeknek általában, gyakran változó és rendkívül kiszámíthatatlan tud lenni az időjárása!

Derült, napos, felhőtlen időjárási körülmények esetén a hőmérséklet még télen is akár kellemesen meleg, enyhe, tavaszias is lehet!

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, pl. erős szélben, sűrű hóesésben, ködben viszont nehéz körülményekre, és nagy hidegre számíthatunk!

A Hosszú-tavi-menedékház (1960m) időjárás előrejelzését itt találod!

Túra nehézség

A Hosszú-tavi-menedékház téli túra, közepesen nehéz, minimális technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

A téli túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, jó állóképesség magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség!

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.
 • Korhatár: 16-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásától (korábbi túratapasztalat), körülményektől ...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túravezetést, szervezést biztosítjuk számotokra.

(Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképp olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia! (Általad választott biztosítónál!)

Fontos! Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete s közbeni váratlan esemény (betegség, baleset, haláleset..) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza, s megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovákiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovák, angolul kevesen, németül, magyarul jóval többen beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Szlovákiában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 60-80 EUR.

Helyszínen a helyi szolgáltatónak fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • szállás díja
 • parkolási díj
 • lanovka (kisvasút) költsége
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, vihar, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot! Adott esetben másik túrahelyszínt válasszunk!

A program megváltoztatásakor, másik helyszín választásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében - ha úgy adódik - esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról is!

A körülmények az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, és kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik! (A gyermekek, kiskorúak részvételéért természetesen a velük együtt túrázó szüleik felelnek!)

Figyelem! Túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelentkezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek - és evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását - megfelelő ruházattal, lábbelivel, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, életkoruk nem a megadott korhatárnak megfelelő, vagy magatartásukkal zavarják a túra lebonyolítását...stb. a helyszínen eltanácsoljuk a túrától! (Ennek megítélése minden esetben a túravezető joga és feladata!)

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, sál, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős - gleccserszemüveg / síszemüveg.

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű!

Láb:

Meleg hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló / impregnált és meleg!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrafelszerelés: túrabot/NW bot, fejlámpa, hátizsák - kis hátizsák napi túrához - max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a túrabotot, a technikai felszerelést és a hótalpakat fel tudjátok fogatni, de a legjobb, ha bele tudjátok tenni, és amely rendelkezik esővédővel!  

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autójában hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne a havas eső/hó, és a rajtunk lévő ruházat elázna. (Hazautazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni!)

Technikai felszerelés:

Technikai felszerelés: sisak, beülő, karabiner, expressz, túrabot, túracsákány, hótalp, hágóvas (kötözős).

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Alvás:

Az éjszakát apartmanban / panzióban / hotelben / szállodában / menedékházban... töltjük majd. (Mindenki egyéni igény szerint.)

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő...

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Egyéni igény szerint: szendvics, csoki, müzli-szelet, gyümölcs, egyebek...

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány/útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balsetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Fontos! A telefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap - kiutazás

Utazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km/4-4,5 óra

Szállás: hotel/hostel/apartman/szálloda/menedékház... (egyéni igény szerint)

1. nap - túra a Hosszú-tavi menedékházhoz (1960m) - hazautazás

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 - kor Ótátrafüreden

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Nagy-Tarpataki-völgy - Kőhalmok - Hosszú-tavi menedékház (1960m) - Kőhalmok - Nagy-Tarpataki-völgy - Tarajka (1285m) - Ótátrafüred (1010m)

Utazás: Szlovákia/Ótátrafüred - Magyarország/Budapest - kb. 270km/4-4,5 óra

Jelentkezési határidő: 2025.03.09.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
7
0
7
4
2
9