Megnézem
Grete Klinger-Steig
Indulásig már csak
197
nap van hátra

B/C - könnyű

Grete Klinger-Steig

2019
jún.
1
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2010m

Létszám:

3-12 fő

Jelentkezési határidő: 2019.05.29.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Grete Klinger-Steig

Egy rendkívül izgalmas, 1 napos, könnyű, kezdő, tavaszi via ferrata a Hochschwab csoportban!

Egy fantasztikus klettersteig mely látványos gerinceken, gyönyörű völgyekben halad! Via ferrata: B/C.

Ez a via ferrata túránk egy tökéletes kezdő klettersteig útvonal, és egy rendkívüli, közepesen nehéz gerinctúra az Eisenerz Alpokban!

 Kiknek ajánljuk a Grete Klinger-Steiget?

Ezt a túrát Neked ajánljuk, ha már hallottál a via ferrata túrázásról, s egy kezdőA/B nehézségű útvonalon már megismerkedtél vele, de még szeretnél tovább fejlődni!

Ha kezdő via ferrátázó vagy, de szereted a kalandokat, keresed a kihívásokat, s egy könnyű útvonalon szeretnél megismerkedni vele, ezt a túrát akkor is Neked ajánljuk !

 De, mi is az a via ferrata?  

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, amely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva. Mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal.

Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített kantárt / energiaelnyelőt és sisakot viselünk.

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok.  

Már túráztál a Trekking Toursszal? S még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát és kerülj fel oldalunkra!

 Túravezetőid a klettersteig túra során:

Grete Klinger-Steig túra során túravezetőid a Trekking Tours-nál 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegy-mászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 3-6 fő jelentkező esetén 1 túravezető
 • 7-12 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű alpesi környezet!  

 Hochschwab

A Hochschwab Ausztria Stájerország tartományában található a Keleti-Alpokban. Az Északi-Mészkőalpok zónájához tartozó hegység. Legmagasabb csúcsa a 2277 méter magas Hochschwab.

 A Grete Klinger-Steig nehézsége:

A Grete Klinger-Steig - B/C - könnyű, kezdő via ferrata túrának számít, ahol már a természetes lépések és fogások egyre kisebbek, de jól láthatóak, még kezdőbbek számára is könnyen felismerhetőek, teljesíthetőek!

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, mesterséges lépések, fogások.

A túra során előnyt jelent, ha rendelkezel túrázási tapasztalattal, jó mozgáskoordinációval, lépésbiztonsággal, s nincs tériszonyod!

 A Grete Klinger-Steig falrajzát itt találod!

 A térség időjárás előrejelzését itt láthatod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év 
Túra típusa: via ferrata B/C - könnyű
Időtartam: 1 nap

Túravezetői díj: 9 900,- Ft / fő
Előleg: 9 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: -

Ár tartalmazza:

 • a túravezetést
 • a szervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • túrabot - ha nincs túrabotod, kérjük jelezd ezt felénk, biztosítunk a számodra

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a túravezető(k) utazási költségét
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját

Utazás: egyénileg, személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Hirnalm
 • Barbarakreuz
 • Fahnenköpfl
 • Grete Klinger-Steig
 • Vordernberger Mauern
 • Vordernberger Zinken
 • Krumpenalm
Túravezetői díj:
9.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2019.05.29.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

1. nap - kiutazás - Grete Klinger-Steig - hazautazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Vordernberg kb. 400km/4 - 4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Találkozás: 08.30 - kor Vordernbergben

 Grete Klinger-Steig

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Fahnenköpfl - Grete Klinger-Steig - Zinken - Grübizinken - túra a parkolóig - parkoló

A megérkezést követően, kiosztjuk a via ferrata szetteket, megigazítjuk a felszerelésün-ket, s megkezdjük gyalogtúránkat a via ferrata beszállásához. Eleinte aszfaltúton, majd egy nagyon szép, széles erdei turistaúton, fenyvesek között egyenletesen haladunk fölfelé, majd betérünk az erdőbe és ott folytatjuk utunkat, míg el nem érkezünk a via ferrata beszállásához.

A túra beszállását kb. 1,5-2 óra gyaloglással érjük majd el. Itt felvesszük a felszerelésün-ket, s egy rövid oktatást követően megkezdjük túránkat, mely egy könnyű A/B nehézségű szakasszal indul.

A bemelegítő szakaszt követően, két órás via ferrata túránk során hullámvasútszerűen, folyamatosan váltják majd egymást a kaptatók és mászások valamely csúcs irányába, s az azt követő leereszkedések.

Ez a klettersteig egy valódi élménytúra ! Többnyire könnyen teljesíthető A/B és B nehézségű szakaszokon haladunk a csúcsok irányába folyamatosan felfelé, s csak egy szakaszon találkozhatunk B/C nehézséggel.

Miután az utolsó csúcsot is megjártuk, itt is elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk a csúcscsokikat, s megkezdjük túránkat Hirnalm felé, ahol az autókat hagytuk. A parkolóba érve pedig megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 1300m fel - 1300m le
Menetidő: 7-8 óra
Táv: 14km

Hazautazás: Ausztria/Vordernberg - Magyarország/Budapest kb. 400km / 4-4,5 óra.

A túraleírást készítette: Lesták Erzsébet


  Költségeid összesen a Grete Klinger-Steig túra során:

 • Túravezetői díj: 9.900. Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 7.000. Ft / fő / 4fő / autó
 • Túravezetők utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: 1000-1200. Ft / nap

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kiutazáshoz a Magyarország/Budapest - M1-es autópálya - Eisenstadt - Ausztria/Vordernberg útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 400km / 4 - 4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 800km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 28 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 7 000,- Ft / fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • összege a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik meg közöttük
 • kérjük, hogy a túravezető(k) utazási költségének díját az Őt szállító autó sofőrjének adjátok oda

Találkozás időpontja

Találkozás: 08.30 - kor Vordernbergben.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az ausztriai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket.

Fontos! A túra útvonalán sajnos nincs menedékház, így minden szükséges enni-innivalót vinnünk kell a hátizsákban!

Jelentkezés

 • A túrára leggyorsabban a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

Alpok
Az Alpok Európa egyik nagy hegylánca, amely keleten Szlovéniából és Ausztriából Olaszországon, Svájcon, Liechtensteinen és Németországon keresztül nyugaton Franciaországig nyúlik. Legmagasabb csúcsa a francia-olasz határon található Mont Blanc (4810m).  

Hochschwab
A Hochschwab Ausztria Stájerország tartományában található a Keleti-Alpokban. Az Északi-Mészkőalpok zónájához tartozó hegység. Legmagasabb csúcsa a 2277 méter magas Hochschwab.

Időjárás

Az Ennstaler - Alpok időjárása, mint minden hegyvidéknek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron sz erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turista szempontból a hegyek egyik nagyon lényeges jellegzetessége, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran esik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

Túra nehézség

A Grete Klinger-Steig - B/C - könnyű, kezdő via ferrata túrának számít, ahol már a ter-mészetes lépések és fogások egyre kisebbek, de jól láthatóak, még kezdőbbek számára is könnyen felismerhetőek, teljesíthetőek!

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, mesterséges lépések, fogások!

A túra során viszont előnyt jelent, ha rendelkezel túrázási tapasztalattal, jó mozgás-koordinációval, lépésbiztonsággal, s nincs tériszonyod!

Falrajz

A Grete Klinger-Steig falrajzát itt láthatod!

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.

Személyzet

A jelentkezők számától függően, a Trekking Tours 1 - 2 vagy 3 túravezetője.

Biztosítás

A túrához mindenképp olyan „TOP” típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a „Sport Extra” szolgáltatással, amely a magashegyi és / vagy speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentést) tartalmazza. Akinek esetleg van OEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerek-kel.

Valuta

 • Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénz-nemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 20 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • parkolási díj

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / kendő, csősál, napkrém, faktoros ajakír, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet / póló, vékony polár / softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), biciklis / via ferrata kesztyű a via ferrata túrához!

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), kamásli, kényelmes, bejáratott túrabakancs / sportcipő.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, kis hátizsák – napi túrákhoz, max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, melyre a felszerelést fel tudjátok fogatni, de a legjobb, ha bele tudjátok tenni, s amely rendelkezik esővédővel!

Technikai felszerelés:

1db beülő, 1 db kantár / energiaelnyelő, 1 db sisak, 1 db HMS karabiner, 2 db expressz.

A technikai felszereléseket a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Enni-innivaló:

Egyéni igény szerint, folyadék minimum 2 liter!

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap: kiutazás - Grete Klinger-Steig - hazautazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Vordernberg kb. 400km / 4 - 4,5 óra

Találkozás: 08.30 - kor Vordernbergben

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Grete Klinger-Steig - Zinken - Grübizinken - túra a parkolóig - parkoló

Hazautazás: Ausztria/Vordernberg - Magyarország/Budapest kb. 400km / 4 - 4,5 óra

Jelentkezési határidő: 2019.05.29.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre s értesítünk újdonságainkról!

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.