Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Hans von Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig

C/D - haladó

Hans von Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

1783m

Létszám:

6-10 fő

 Hans von Haid-Steig - Hohe Wand

Három fantasztikus, rendkívül látványos, kiscsoportos via ferrata túra két nap alatt, Ausztria legnépszerűbb klettersteig útvonalain a Rax-Alpokban és a Hohe Wandon! Via ferrata: C - C/D - D!

Egy fantasztikus haladó klettersteig a Rax-Alpok egyik legismertebb, s egyben legnépszerűbb via ferrata útvonalán a Hans von Haid-Steig-en, s két rendkívül látványos, izgalmas klettersteig a Hohe Wandon!

Ha már jártál kiépített útvonalakon, de még keresed a kihívásokat. Itt a helyed! Tarts velünk!

 Kiknek ajánljuk e 2 napos ferrátát?

Ezt a ferrátát Neked ajánljuk, ha már korábban kipróbáltad magad haladó via ferrata túrákon, ha már rendelkezel túrázási tapasztalattal, kiváló mozgáskoordinációval, lépésbiztonsággal, s nincs tériszonyod!

De, ha még keresed a kihívásokat, ha szeretnél hihetetlen szépségű völgyekben, szurdokokban, hegygerinceken ferrátázni. Ne habozz! Tarts velünk! Itt garantáltan nem fogsz csalódni!

Fontos! Erre a túrára haladó, gyakorlott ferrátázók jelentkezését várjuk, s tudjuk elfogadni! Megértésed köszönjük!

 De, mi is az a via ferrata?

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, mely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva: mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal.

Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített kantárt, energiaelnyelőt és sisakot viselünk.

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!  

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Hans von Haid-Steig - Hohe Wand ferráták során túravezetőid  a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6-10 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű alpesi környezet!

 Túra nehézsége

A Hans von Haid Steig - Hohe Wand ferrata közepesen nehéznek számít, ahol már találkozhatsz meredek vagy akár függőleges szikla-falakkal és viszonylag kevés lépéssel, fogással!

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, mesterséges lépések,fogások.

Ezt a túrát Neked ajánljuk, ha rendelkezel: túrázási tapasztalattal, jó mozgáskoordinációval, lépésbiztonsággal, ha le kell nézned egy magaslatról, sziklafalról és nincs tériszonyod, nem szédülsz, valóban itt a helyed!

 A Hohe Wand időjárás előrejelzését itt találod!

 A Rax-Alpok időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 18-60 év
Túra típusa: via ferrata/klettersteig
Via ferrata nehézsége: "C/D - D" - haladó
Túra nehézsége: közepesen nehéz
Időtartam: 2 nap

Túravezetői díj: 27 800,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 22 800,- Ft / fő

Előleg: 22 800,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék:  -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Hans von Haid-Steig - "C/D"
 • Madonna (1585m)
 • Preinerwand (1783m)
 • Neue Seehütte (1643m)
 • Wildenauersteig - "C/D - D”
 • Gebirgsvereinssteig - "D"
 • függőhíd
 • Hubertushaus(1010m)
 • Springlessteig - "A”
Túravezetői díj:
27.800 Ft / fő

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap - kiutazás - túra - Hans von Haid-Steig

 Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Utazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/parkoló - kb. 325km/3,5 - 4 óra

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

 Rax-Alpok: Hans von Haid-Steig

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30-kor a parkolóban

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Hans von Haid-Steig ("C/D") - Preinerwand (1783m) - Neue Seehütte (1643m) - túra a parkolóba - parkoló  

A megérkezést követően, kiosztjuk a via ferrata szetteket, megigazítjuk a felszerelésün-ket, s megkezdjük gyalogtúránkat a via ferrata beszállásához. Eleinte egy nagyon szép, széles erdei autóúton, fenyvesek között egyenletesen haladunk fölfelé, majd betérünk az erdőbe és ott folytatjuk utunkat. Elhaladunk egy forrás mellett, ahol még mindenkinek van lehetősége vizet vételezni.  

Az erdőből kiérve egy rövid szakaszon, köves terepen haladunk, s itt már megpillantjuk a via ferrata kiindulási pontját. Rövid oktatást követően elkezdjük a mászást. A falon 450 méteres szintemelkedést teszünk meg, miközben drótkötelek, létrák és mesterséges lépések könnyítik majd a haladásunkat.  

Amikor felérünk a Preinerwand (1783m) csúcsára elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyaszt-juk csúcscsokinkat s lemegyünk a Neue Seehütté-be(1643m) ahol rövid pihenőt tartunk. Ezt követően visszamegyünk az autókhoz / kisbuszunkhoz, s megkezdjük utazásunkat mai napi szállásunk felé.

Szintkülönbség: 900m fel - 900m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 14km

Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig

2. nap - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig - hazautazás

Túra: parkoló - túra - Wildenauersteig "C/D” - Hubertushaus(1010m) - Springlessteig "A” - Gebirgsvereinssteig "D" - Hubertushaus(1010m) - Springlessteig "A" - túra – parkoló

A megérkezést követően, a via ferrata szettek kiosztása, felvétele s egy gyors felszerelés igazítás után a parkolóból megkezdjük túránkat a klettersteig beszállásához. A hangulatos kis települést elhagyva egy nagyon szép erdei ösvényen haladunk ferrátánk felé.
 
A Wildenauersteig beszállását elérve, megkezdjük utunkat ezen az igazán különleges, egyedi módon kialakított haladó ferrátán. Már túránk elején is megtapasztalhatjuk e klettersteig sajátos kialakítását. Túránk során itt nem a via ferráta túráknál megszokott, drótkötéllel biztosított útvonallal találkozhatunk, hanem fém lépésekkel. Sajátos módon ezeket a fém lépéseket használjuk haladásunk elősegítésére, és biztosítási elemként is.

Ami igazi különlegességét adja e klettersteignek - a fém lépéseken túl - az, hogy túránk egy szakasza, egy zárt kürtőben halad, ahol előrejutásunk érdekében még hátizsákunkat is le kell majd vennünk.

A Wildenauersteig „C/D” leküzdése után elsétálunk a Hubertushaushoz (1010m), ahol elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket. Majd ezt követően a Springlessteig "A" via ferrátán lemegyünk következő túránk a Gebirgsvereinssteig beszállásához s megkezdjük következő via ferrata túránkat.
 
A Gebirgsvereinssteig túra elején, a viszonylag könnyebb szakaszokat követően meg-érkeznek C/D-s nehézségű, néhol függőleges, itt-ott kevés lépéssel-fogással rendelkező részei a túránknak. Utunk felénél elérkezünk klettersteigünk egyik legizgalmasabb szakaszához a függőhídhoz, mely, hoz egy kis izgalmas színt mászásunkba. Ezt követi egy látványos létra, egy nehéz traverzálás, majd egy utolsó meredek szakasz, s fel is tűnik előttünk a fennsík erdővel borított vízszintes terepe.
 
A Gebirgsvereinssteig teljesítése után, elsétálunk a Hubertushaushoz (1010m), ahol el-fogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket, majd túránk végén a Spriglessteigen lemegyünk a parkolóba az autókhoz, s megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.
 
Szintkülönbség: 700m fel - 700m le
Menetidő: 6-7 óra
Táv: 10km

Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig
Haid-Steig - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig


 Költségeid összesen a 2 napos via ferrata túra során

 • Túravezetői díj: 27.800. Ft/fő  
 • Akciós túravezetői díj: 22.800 Ft/fő
 • Utazási költség: kb. 7.000 Ft/fő (4fő/autó esetén)  
 • Szállás díja: kb. 35-50 euró/fő/éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni 
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft/nap
 • Túravezetők utazási költségének, szállás és étkezési díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

(A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet)

Fontos tudnivalók

Utazás

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kiutazáshoz a Magyarország / Budapest - M1-es autópálya - Eisenstadt - Ausztria / Prein an der Rax útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 325km / 3,5 - 4 óra.

Hazautazáshoz pedig az Ausztria / Hohe Wand - Eisenstadt - M1-es autópálya - Magyarország / Budapest útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 325km/3-3,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 650km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 28 000,- Ft/autó
 • 4 fő esetén: kb. 7 000,- Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30-kor a parkolóban.   

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

A térségben - Rax-Alpok - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: kemping, menedékház, panzió, gasthof, szálloda...stb.

Kérjük, valamelyik foglalási oldalt használva, válasszátok ki a saját, enyéni igényeitek szerintit, s az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

Túravezető(k) szállás díjának és étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A ferrata túra önellátó. Ausztriában az élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de, mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket: csokit, müzli-szeletet, gyümölcsöt, szendvicset, egyebeket... (egyéni igény szerint)

A Neue Seehütte (1643m) - és a Hubertushaus (1010m) túráink ideje alatt nyitva tart. Így, aki a menedékházakban szeretne enni-innivalót vásárolni természetesen megteheti. Mindkét helyen kaphatóak készételek, levesek, főételek, desszertek ... stb., s mindkét menedékházban tartunk majd egy hosszabb pihenőt.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.
 • A jelentkezési tudnivalókat itt találjátok.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, és próbáld megfogadni tanácsainkat! Köszönjük!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Terület - Rax-Alpok

Az Alpok Európa egyik nagy hegylánca, mely keleten Szlovéniából és Ausztriából Olasz-országon, Svájcon, Liechtensteinen és Németországon keresztül nyugaton Franciaországig nyúlik. Legmagasabb csúcsa a francia-olasz határon található Mont Blanc (4810m).

A Rax-Alpok az osztrák-magyar határtól néhány órányira, Alsó-Ausztria déli részén található. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe, a fennsík átlagos magassága 1500-1800 méter között húzódik. A turisták körében nagyon kedvelt, hiszen számtalan jelölt turistaösvény és klettersteig útvonal található itt.

Terület - Hohe Wand

A „Hohe Wand Természeti Park” Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található. A 800 és 1135m közötti magasságban elterülő erdős fennsík, mely egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. 

A „Hohe Wand Természeti Park” számtalan érdekes látnivalót és aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Területén több mint 100 kilométer jelzett, különböző nehézségű túra, via ferrata és sziklamászó útvonal található. Főbb látnivalói pl.: „Skywalk”, kilátótorony, különböző nehézségű „A”-„D” közötti via ferrata útvonal és számtalan túraút.

Időjárás

A Rax-Alpok és a Hohe Wand időjárása is természetesen tipikus hegyvidéki időjárás, ami jellemzően rendkívül kiszámíthatatlan és változékony.

Kedvező időjárási körülmények esetén, napos, derűs, felhőtlen időben, kellemes, meleg hőmérsékletre számíthatunk, de, ez az időjárás, akár még nyáron is esős, szeles, viharos, hűvös is lehet!

A Rax-Alpok időjárás előrejelzését itt találjátok!

A Hohe Wand időjárás előrejelzése itt látható!

Túra nehézség

A Hans von Haid Steig C/D nehézségű "via ferrata" középhaladónak számít a klettersteig utak között. Mindenképpen olyan turistáknak ajánljuk, akik már kipróbálták magukat könnyebb útvonalakon. Vagyis korábban már teljesítettek A/B esetleg B/C, nehézségű útvonalakat. Előnyt jelent a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos mozgás-koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség.

A Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig C/D "via ferrata" nehéznek számít, ahol már találkozhatsz meredek vagy akár függőleges sziklafalakkal s viszonylag kevés lépéssel, fogással.

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, mesterséges lépések és egy rövid, de kihívásokkal teli gyönyörű híd.

Falrajz

A Hans von Haid-Steig túra falrajzát itt láthatjátok!

A Hohe Wand: Wildenauersteig falrajzát itt láthatjátok!

A Hohe Wand: Gebirgsvereinssteig falrajzát itt találjátok!

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 10fő.
 • Korhatár: 18-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásástól (korábbi túratapasztalat), körülményektől ...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú balesetbiztosítást javaslunk, kiegészítve a "Sport Extra szolgáltatással", amely a magashegyi, és speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretnénk minden kedves résztvevőnk figyelmét felhívni, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza.)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 50-80 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • étkezés költsége
 • szállás díja
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, vihar, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot! Adott esetben másik túrahelyszínt válasszunk!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében - ha úgy adódik - esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról, via ferráta túrák esetében pedig a túra teljesítéséről is!

A körülmények, az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák, ferráták során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás, via ferrata teljesítése - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot, ferrátát nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink, ferrátáink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, mindenáron via ferráta túra teljesítésére, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás, vagy a via ferráta túra teljesítésének elengedése elfogadható, és kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik! (A gyermekek, kiskorúak részvételéért természetesen a velük együtt túrázó szüleik felelnek!)

Figyelem! Túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelentkezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek - és evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását - megfelelő ruházattal, lábbelivel, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, életkoruk nem a megadott korhatárnak megfelelő, vagy magatartásukkal zavarják a túra lebonyolítását...stb. a helyszínen eltanácsoljuk a túrától! (Ennek megítélése minden esetben a túravezető joga és feladata!)

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / kendő, csősál, napkrém, faktoros ajakír, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet / póló, vékony polár / softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), biciklis / via ferrata kesztyű a via ferrata túrához!

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex) és rugalmas - melyben a sziklákon könnyebb lépni, kamásli, kényelmes, bejáratott túrabakancs / túracipő.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrafelszerelés: túrabot, fejlámpa, kis hátizsák - napi túrákhoz, max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, melyre a túra végén/közben a technikai felszerelést fel tudjátok fogatni, vagy bele tudjátok tenni, s amely rendelkezik esővédővel!

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autójában hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esetlegesen esne az eső, és a rajtunk lévő ruházat elázna. (Hazautazáskor/utazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni.)

Technikai felszerelés:

Technikai felszerelés: sisak, beülő, kantár/energiaelnyelő, karabiner, expressz.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Enni-innivaló:

Egyéni igény szerint: szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek..., folyadék min. 2l!

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány/útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap - kiutazás - Hans von Haid-Steig

Utazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Prein an der Rax - kb. 325km/3,5-4 óra

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30 - kor Prein an der Raxban 

Szállás: menedékház/panzió/szálloda/kemping... (egyéni igény szerint)

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Hans von Haid-Steig ("C/D") - Preinerwand (1783m) - Neue Seehütte (1643m) - túra a parkolóba - parkoló 

2. nap - Wildenauersteig - Gebirgsvereinssteig - hazautazás

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.30-kor a parkolóban

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Wildenauersteig ("C/D - D") - Hubertushaus (1010m) - Springlessteig "A” - Gebirgsvereinssteig ("D") - Hubertushaus (1010m) - Springlessteig "A" - túra a parkolóba - parkoló

Utazás: Ausztria/Hohe Wand - Magyarország/Budapest - kb. 300km/3-3,5 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2024
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
7
0
7
4
7
1