Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Ennstaler Alpok: Kaiserschild-klettersteig

D/E - extrém nehéz

Ennstaler Alpok: Kaiserschild-klettersteig

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2084m

Létszám:

6-10 fő

 Ennstaler Alpok: Kaiserschild-klettersteig 

Nehéz, izgalmas, de gyönyörű klettersteig az Enns-völgyi Alpokban, extrém kalandokat és kihívásokat kedvelő turistáknak. Ez a túra egy igazi adrenalin bomba! Via ferrata: D/E.

Ez a túra egy fantasztikus, extrém, vagyis "D/E" nehézségű via ferrata útvonal, és egy pártlanul szép gyalogtúra az Ennstaler-Alpokban, a Kaiserschild(2084m) csúcskeresztjéig!

 Kiknek ajánljuk ezt az extrém ferrátát?

Ha már teljesítettél D nehézségű via ferrata útvonalakat. Viszont, még keresed a kihívásokat, szereted feszegetni teljesítőképességed határait, s szeretnéd egy nehéz, haladó, extrém útvonalon kipróbálni magad. Itt a helyed! Tarts velünk! 

A pszichikai, fizikai felkészültség, terhelhetőség rendkívüli fontosságú! Alapkövetelmény!

 A túrán készült teljes fotógalériát itt láthatjátok!

 De, mi is az a via ferrata?  

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, mely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva: mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal.

Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített kantárt, energiaelnyelőt és sisakot viselünk.

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok! 

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid a Kaiserschild klettersteigen

A Kaiserschild via ferrata túra során túravezetőid 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:   

 • 5-6 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű alpesi környezet!

 Kaiserschild-klettersteig nehézsége 

A Kaiserschild-klettersteig D/E via ferráta túrán nagyon meredek, esetenként függőleges, áthajló, sima szakaszokon át vezet az út, ahol a természetes lépések és fogások egyre kisebbek, és a mesterséges fogások és lépések száma pedig egyre csökken!

A túra során elengedhetetlen: túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, kiváló mozgáskoordináció, és a tériszonytól, szédüléstől való teljes mentesség!

A pszichikai, fizikai felkészültség, terhelhetőség rendkívüli fontosságú! Alapkövetelmény!

 A Kaiserschild-klettersteig falrajzát itt láthatod!

 A klettersteig időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók

Ajánlott korhatár: 18-60 év 
Túra típusa: via ferrata - "D/E" - extrém nehéz
Időtartam: 1 nap

Túravezetői díj: 24 900,- Ft / fő
Előleg: 24 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék:  -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a túravezető(k) utazási költségét
 • az étkezés költségét
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Eisenerz
 • Barenloch
 • Kaiserschild-klettersteig ("D/E")
 • ramsaui-rámpa
 • függőhíd
 • Kaiserschild(2084m)
Túravezetői díj:
24.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap - kiutazás - Kaiserschild-klettersteig - hazautazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Eisenerz kb. 400km/4-4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás: 09.00-kor Eisenerzben

Túra: Eisenerz parkoló - túra a beszállásig - Kaiserschild-klettersteig - ramsaui-rámpa - függőhíd - Kaiserschild(2084m) - túra a parkolóba - Eisenerz parkoló

A megérkezést követően, kiosztjuk a via ferrata szetteket, megigazítjuk a felszerelésün-ket, s megkezdjük túránkat a völgyön keresztül a klettersteig beszállásáig. Eleinte egy nagyon szép, széles erdei úton, fenyvesek között haladunk egyenletesen fölfelé, majd betérünk az erdőbe és ott folytatjuk utunkat.

Az erdőből kiérve egy rövid szakaszon, köves, már biztosított, de még könnyű terepen haladunk. Ezen a részen feljutva megpillantjuk a klettersteig kiindulási pontját. A falon kb. 800 méteres szintemelkedést teszünk majd meg, miközben drótkötelek, létrák, mesterséges lépések és egy gyönyörű függőhíd könnyíti haladásunkat.

A beszállást elérve, egy rövid oktatást követően elkezdjük a mászást. Túránk egy rövid, erősD nehézségű szakasszal indul, melyet követően már egy viszonylag könnyebb kapaszkodással jutunk fel a ramsaui rámpára. Klettersteigünk során szinte végig, nagyon nehéz, nehéz - egy helyen extrém nehéz - kicsit könnyebb szakaszokon küzdünk majd folyamatosan, míg el nem érjük a függőhíd beszállását. A híd után már csak egy rövid C nehézségű út vár ránk, s kiérünk a biztosított szakaszok végére .

Amikor kellemesen - vagy nagyon - elfáradva felérünk a Kaiserschild(2084m) csúcsára, elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk csúcscsokinkat, s a tisztáson tartunk egy rövid pihenőt. Ezt követően - részben - a felfelé már megismert útvonalon visszamegyünk az autókhoz, s megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 1100m fel - 1100m le
Menetidő: kb. 7-8 óra
Táv: 10km

Kaiserschild klettersteig
Kaiserschild klettersteig: túránk elején
Kaiserschild klettersteig: túránk elején
Kaiserschild klettersteig: túránk elején
Kaiserschild klettersteig: túra a beszállásig
Kaiserschild klettersteig: túra a beszállásig

A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen a Kaiserschild-klettersteig túra során:

 • Túravezetői díj: 24.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 7.000 Ft / fő / 4fő/autó esetén
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz a Magyarország / Budapest - M1-es autópálya - Eisenstadt - Ausztria / Eisenerz útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 400km / 4 - 4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 800km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 28 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 7 000, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás: 09.00 - kor Eisenerzben.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az ausztriai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de, mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. A menedékházakban éttermek is működnek, de nagyon drágák.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

Alpok
Az Alpok Európa egyik nagy hegylánca, amely keleten Szlovéniából és Ausztriából Olaszországon, Svájcon, Liechtensteinen és Németországon keresztül nyugaton Franciaországig nyúlik. Legmagasabb csúcsa a francia-olasz határon található Mont Blanc (4810m).  

Ennstaler-Alpok
Az Enns-völgyi Alpok az Észak-Stájer Alpok része, melynek legmagasabb pontja a 2369m Hochtor.

Időjárás

Az Ennstaler - Alpok időjárása, mint minden hegyvidéknek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a hegyek egyik nagyon lényeges jellegzetessége, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran esik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

A Kaiserschild klettersteig időjárás előrejelzését itt találod.

Kaiserschild-klettersteig túra nehézség

A Kaiserschild-klettersteig "D/E" via ferratan, nagyon meredek, esetenként függőleges, áthajló, sima szakaszokon át vezet az út, ahol a természetes lépések és fogások egyre kisebbek és a mesterséges fogások és lépések száma pedig egyre csökken.

Rendkívül fontos: a lépésbiztonság, jó mozgáskoordináció, a tériszony és szédülésmentesség. Pszichikai, fizikai felkészültség, terhelhetőség.

Létszám

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 10fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképpen olyan TOP típusú balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a "Sport Extra szolgáltatással", amely a magashegyi, és speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Fontos! Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza.)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Minimum 50 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • parkolási díj

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot.

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról.

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / kendő, csősál, napkrém, faktoros ajakír, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet / póló, vékony polár / softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), biciklis / via ferrata kesztyű a via ferrata túrákhoz!

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), kamásli, kényelmes, bejáratott túrabakancs / sportcipő.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, kis hátizsák – napi túrákhoz, max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, melyre a túra végén a felszerelést fel tudjátok fogatni, s amely rendelkezik esővédővel!

Figyelem!
Mindenkinek javasoljuk, hogy az autóban / kisbuszban hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne az eső. Hazautazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni.

Technikai felszerelés:

1 db beülő, 1 db kantár / energiaelnyelő, 1 db sisak, 1 db HMS karabiner, 2 db expressz.

A technikai felszereléseket a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Enni-innivaló:

Egyéni igény szerint, folyadék minimum 2 liter!

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap - kiutazás - Kaiserschild-klettersteig - hazautazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Eisenerz kb. 400km / 4 - 4,5 óra

Találkozás: 09.00 - kor Eisenerzben.

Túra: Eisenerz - túra a beszállásig - Kaiserschild-klettersteig - ramsaui-rámpa - függőhíd - Kaiserschild (2084m) - túra a parkolóba - Eisenerz

Hazautazás: Ausztria/Eisenerz - Magyarország/Budapest kb. 400km / 4 - 4,5 óra.

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
5
0
8
8
7
3