Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
2020. szeptember 02.

A világ legszebb hegyei!

Matterhorn (4478m)

A Matterhorn az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa, mely, a Wallisi-Alpokban fekszik Zermatt és Cervinia között, Zermattól délnyugatra. Keleti, északnyugati és nyugati fala Svájchoz, a déli pedig Olaszországhoz tartozik.

A Matterhorn, a "Hegyek Királya", mely a legtöbbet fényképezett hegy a világon. Egy mítosz és egy jelkép a hegymászók és fotósok számára egyaránt, valamint Svájc leghíresebb látnivalója és szimbóluma.

A Matterhorn-nak szinte mágikus vonzereje van, mind a kirándulók, akik szeretik a látványt, mind a hegymászók számára, akik szeretik a kihívásokat. A Matterhorn szinte minden európai hegymászó álma. 4478 méter magas csúcsát, egyszer élete során, szinte mindenki szeretné elérni.

Legkönnyebb útvonala a "Hörnli-gerincen" halad. Csúcsa ezen az útvonalon "III.-as" nehézségű sziklamászással érhető el.

Formájának és szabadon álló helyzetének köszönhetően, a Matterhornt tekinthetjük a "Hegy megtestesítőjének". Nincs a világon még egy ennél jobban ismert hegy, amelynek természetes alakja olyan közel állna a piramiséhoz mint az övé.

100 millió évvel ezelőtt, hatalmas erők hozták Afrikát közelebb Európához. 500 millió évvel később, a sziklatömegek által fölfelé hajtva megszületett a Matterhorn jellegzetes piramisa.

Nevét először középkori dokumentumok említik 1581-ben "Mont Cervin"-ként. A német Matterhorn név első említése pedig 1682-ből való. Neve valószínűleg a "matt" szóból származik, ami rétet jelent, utalva a hegy alatt található Gorner-szurdok füves völgyére.

Első megmászása 1865. július 14.-én történt és a brit Edward Whymper nevéhez fűződik. A csúcs elérését, 1857-től kezdődően, öt sikertelen kísérlet előzte meg. Az első sikeres teljesítést is sajnálatos módon tragédia árnyékolta be. Whymper 7 fős csapatából 4 fő a visszafelé vezető úton lezuhant és életét vesztette.

Az első nő, aki elérte sziklás, 4478 méter magas csúcsát, a brit származású Lucy Walker volt 1871. július 22.-én. A Matterhorn első női megmászását mérföldkőnek - ékszernek a koronán - tekintették az alpesi mászás történetében. Eredményével kora leghíresebb női hegymászójává vált. Híre futótűzként terjedt szerte a világon.

Matterhorn
Matterhorn
Matterhorn
Matterhorn
Matterhorn

A rövid ismertetőt készítette: Lesták Erzsébet

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
2
0
1
3
3