Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
2022. október 02.

Kilimandzsáró(5895m) - 3 különböző útvonalon a Trekking Toursszal

A Kilimandzsáró a maga 5895 méteres magasságával Tanzánia és az afrikai kontinens legmagasabb pontja, melynek csúcsára 6 fő útvonalon juthatnak el a vállalkozó szellemű turisták. Kínálatunkban a 3 legnépszerűbb, s legeredményesebb - a legjobb elérési statisztikával rendelkező - útvonal szerepel: a Marangu út - a Rongai út - és a Machame ösvény!

Mindhárom útvonal részletes túraleírását az expedíciók túrakategóriáknál láthatod!

Fontos! Az akklimatizáció elősegítésének érdekében minden Kilimandzsáró túránkat megelőzően részt tudtok venni a Mount Meru (4566m) megmászásán, vagyis egy 4000 méter feletti hegycsúcs teljesítésén is, és minden útvonalat a "6 napos változatban" szervezzük, mely mindegyike tartalmaz egy plusz akklimatizációs napot is!

A 4-5000 méter feletti mászásokról, magashegyi trekkingekről, akklimatizációról, magashegyi körülményekről...stb. részletesebben itt olvashatsz!

Kilimandzsáró (5895m) - Marangu út

A Marangu úton vezető trekking a Kilimandzsáró csúcsára (Uhuru-csúcs) vezető útvonalak közül az egyik legismertebb, legkönnyebbnek tartott, s ezáltal talán az egyik legnépszerűbb is egyben. Ez az úgynevezett "Coca-Cola Trail", vagy más néven a turista útvonal, a "klasszikus út".

De, ez az egyetlen olyan ösvény is, amely során napenergiával ellátott kunyhókban, faházakban, ágyakon aludhatunk. A házakban van folyóvíz, fürdőszoba, zuhany, női-férfi w.c...stb, s ezáltal, talán kimondhatjuk, hogy ez az útvonal a legkényelmesebb, legkomfortosabb mely Afrika tetejére vezet!

Az egyetlen, s talán legfőbb hátránya: a túlzsúfoltság. S mivel könnyűként, s rövidként híresült el, így talán ez az útvonal vonzza a legkevesebb korábbi magashegyi tapasztalattal rendelkező túrázókat is. De, érdemes avval számolni, hogy a faházak és a napenergia ellenére az Uhuru-csúcs ezen az úton is 5895 méteres magasságban fekszik! Nem könnyebb, s nem rövidebb ezen az útvonalon sem! Lehet, hogy szeretnénk hinni. De, sajnos ez nem így van !

Kilimandzsáró (5895m) - Marangu út:

  • szállás: faház, menedékház
  • út hossza: 64 km
  • szintkülönbség fel: 4900m
  • szintkülönbség le: 4900m
  • útvonal fel: Marangu út
  • útvonal le: Marangu út

Kilimandzsáró (5895m) - Rongai út

A Rongai úton vezető trekking a Kilimandzsáró (5895m) csúcsára vezető útvonalak közül az egyik legegyedibb, legkülönlegesebb út, mely során az Uhuru-csúcsra tartva a hegy északkeleti részén megismerheted a Rongai utat, míg lefelé jövet a délkeleti oldalán található legismertebb útvonalat, a Marangu utat. Két útvonal, egy túra keretében!

A Rongai út során végig előre telepített sátrakban alszunk, s a Kilimandzsáró, vagyis, Afrika tetejére vezető túrák közül az egyik legszebb, legegyedibb, legpáratlanabb panorámában gyönyörködhetünk, amely során láthatjuk - többek között - a kenyai fennsíkot, s az északi jégmezőket is, miközben lesz lehetőségünk az Uhuru-csúcsra vezető 6 útvonal közül kettőt megismerni! 

Az útvonal kialakításának, a napi távoknak és a napi szintkülönbségeknek köszönhetően ezen az útvonalon az egyik legnagyobb a sikeres teljesítések aránya!

Kilimandzsáró (5895m) - Rongai út:

  • szállás: előre telepített sátrakban
  • út hossza: 65 km
  • szintkülönbség fel: 4900m
  • szintkülönbség le: 4950m
  • útvonal fel: Rongai út
  • útvonal le: Marangu út

Kilimandzsáró (5895m) - Machame ösvény

A Machame ösvényen vezető trekking a Kilimandzsáró (5895m) csúcsára vezető útvonalak közül a legkalandosabb, "legtestesebb", hiszen ez az úgynevezett "Whiskey Route", mely során az Uhuru-csúcsra tartva megismerheted a hegy délnyugati, míg lefelé jövet a déli oldalát. 

Ez az útvonal a "Whiskey Route" becenevet kapta, mert kissé nehezebb, fizikailag megterhelőbb, néhány szakaszon meredekebb, és még technikásabb is mint a többi ösvény!

De, minden fizikai nehézsége ellenére ez az egyik legnépszerűbb útvonal, hiszen akklimatizáció szempontjából az egyik legjobb "tábor elhelyezkedéssel" rendelkező út. Ezt úgy kell érteni, hogy a napi túrák nagyobb magasságokban történnek, az alvás pedig ehhez képest alacsonyabban fekvő területeken. Mely adottságok, akklimatizáció szempontjából rendkívül kedvezőek.

Kilimandzsáró (5895m) - Machame ösvény:

  • szállás: előre telepített sátrakban
  • út hossza: 49 km
  • szintkülönbség fel: 5000m
  • szintkülönbség le: 5000m
  • útvonal fel: Machame ösvény
  • útvonal le: Mweka út (ereszkedő út)

Akklimatizációs túra

Mount Meru (4566m) - magashegyi trekking

A Meru-hegy (4566m) az afrikai kontinens 5. s Tanzánia 2. legmagasabb hegye a Kilimandzsáró után. A Mount Meru meghódítása tökéletes akklimatizációs lehetőség a Kilimandzsáró mászás előtt!

Tudni érdemes: a Kilimandzsáró csúcsának elérése elsősorban a sikeres akklimatizáció függvénye! (Mint a 4-5000 méter feletti "trekking csúcsok" elérése általában :).

Abban az esetben, ha korábban még nem jártál 3000-4000 méter feletti magasságban, de a Kilimandzsáró mászáson szeretnél részt venni, számodra mindenképpen javasolt e négy napos trekkingen való részvétel! De, akklimatizációra abban az esetben is szükséged lesz, ha már jártál, így ebben az esetben is javasolt !

A Mount Meru (4566m) - magashegyi trekking túraleírását, s az időpontokat itt láthatod! 

Túravezetés

Túravezetés a Mount Meru és a Kilimandzsáró magashegyi trekkingeken.

Tanzán túráink során minden esetben 1 fő magyar (Trekking Tours) túravezető, a jelentkezői létszám függvényében 2-3 fő helyi kísérő, 1 fő táborvezető, 2-3 fő teherhordó(porter)/jelentkező és konyhai személyzet, szakácsok...stb. segíti utunkat.

Helyi segítőink minden hegyen töltött napunk során már az adott táborba érkezésünk előtt előkészítik szálláshelyünket, étkezősátrunkat, vacsoránkat, vizet forralnak számunkra, előkészítik tisztálkodási lehetőségünket...stb., hegyi luxuskörülményeket teremtve így számunkra !

Mi a helyi gyakorlat abban az esetben, ha valamely jelentkezőnk nem tud akklimatizálódni, a csoport többi tagjával ellentétben, szervezete nem tud hozzászokni az adott magassághoz? Ebben az esetben meg kell szakítania a túrát s teherhordói segítségével egy alacsonyabban fekvő táborba kell leereszkednie s ott kell megvárnia a csoport többi tagját!

De, abban az esetben, ha nem szeretnéd folytatni a túrát, abban az esetben is a táborhelyen kell megvárnod a még úton lévő túratársaidat, de ebben az esetben természetesen nem szükséges az alacsonyabban fekvő táborba való ereszkedés. 

A 4-5000 méter feletti túrákkal kapcsolatban szeretnénk kérni: a túrára jelentkezés előtt szerezzetek "saját" korábbi magashegyi - min. 3000 méter feletti - túratapasztalatot! Köszönjük!

A rövid ismertetőt készítette: Lesták Erzsébet

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
3
8
6
9
9