Megnézem
2018. március 17.

Országok legmagasabb pontjai!

Japán - Fudzsi (3776m)

A Fudzsi vagy Japánban általánosan használt nevén a Fudzsiszan, Japán legmagasabb hegye, s az ország egyik jelképe. A Fudzsi tulajdonképpen egy rétegvulkán, amelyet 2013-ban az UNESCO a kulturális világörökség részévé nyilvánított. Utolsó kitörése 1707-ben volt, de a vulkán kitörésének kockázata a legújabb kutatások szerint magas szinten áll, a 2011. évi földrengés miatt.

A Fudzsiszan a Honsú-sziget csendes-óceáni partján fekszik, a Fudzsi-Hakone-Izu Nemzeti Park területén, Tokiótól 100 km-re délnyugatra. A legnépszerűbb népi etimológia szerint a hegy neve "Harcosokban bővelkedőt" jelent. Más magyarázat szerint, nevét a "Tűzistennőről" kapta, s a japánok számára évezredek óta a "Tökéletes szépséget" testesíti meg.

A hegyet szinte állandóan felhők borítják, de tiszta időben, havas csúcsáról akár 150 kilométerre is ellátni. Első megmászása 663-ban történt egy ismeretlen szerzetes által.

A Fudzsi 3776 méter magas kráteréhez 4 különböző útvonalon juthatunk fel. A legnépszerűbb és legkevésbé meredek ösvénye a Kavagucsiko-Josidagucsi útvonal. Teljesítésének legkedveltebb időszaka július 1. és augusztus 31. között van. Megmászása nem igényel sem hegymászó felszerelést, sem előzetes tapasztalatot. Évente kb. 600 000 turista teszi meg ezt a - japánok számára - szent zarándoklatot, a nagymamától az unokáig.

A Fudzsi megmászása egyedülálló élmény. Egy japán mondás szerint: "Mindenkinek meg kell másznia a Fudzsit egyszer életében, de csak a bolond mássza meg kétszer"!

Fudzsi
Fudzsi
Fudzsi
Fudzsi
Fudzsi

A rövid ismertetőt készítette: Lesták Erzsébet

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre s értesítünk újdonságainkról!

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.