Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Téry-menedékház (2015m) - téli túra
Indulásig már csak
79
nap van hátra

1 napos

Téry-menedékház (2015m) - téli túra

2022
febr.
26
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2015m

Létszám:

6-12 fő

Jelentkezési határidő: 2022.02.19.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Téry-menedékház (2015m) - téli túra

Egy fantasztikus, rendkívül izgalmas, 1 napos téli túra a Magas-Tátra legmagasabban fekvő, s talán az egyik legszebb völgyében fekvő hegyi turistaszállójához, a Téry-menedékházhoz!

Ha télen is szeretnéd meghódítani a Magas-Tátra havas bérceit, ha szeretnél részt venni egy 1 napos téli túrán, mely Szlovákia egyik legrégebben megnyilt -1899. augusztus 21.- menedékházához vezet. Itt a helyed. Tarts velünk!

 Kiknek ajánljuk ezt az 1 napos téli túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik nyári körülmények között szeretnék teljesíteni valamelyik alpesi 3000-es csúcsot. A Grossvenedigert - Similaunt - Wildspitzét vagy a Grossglocknert de, eddig még nem túráztak téli körülmények között, nem ismerik a hegymászó túrákon használt eszközöket, de, szeretnék kipróbálni őket!

Ha szeretnél megismerkedni a túracsákány, hágóvas használatával, ha szeretnéd kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, ha szeretnéd megismerni a gleccsertúrákon használt felszereléseket, sőt, még hótalpazni is szeretnél, ez egy tökéletes túra a számodra! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Téry-menedékház téli túra során túravezetőid 7000-8000 méter magas csúcsokat meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű téli túra környezet!

 Magas-Tátra

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26km hosszú, s egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma s egyben a hegység 4. legmagasabb bérce pedig a Lomnici-csúcs (2634m).

 Túra nehézsége

A Téry-menedékház téli túra, közepesen nehéz, technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túra, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

A túra során elengedhetetlen: túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, jó állóképesség, magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Téry-ház időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 16-60 év
Túra típusa: közepesen nehéz téli túra
Időtartam: 1 nap

Túravezetői díj: 11 900,- Ft / fő
Előleg: 11 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék:   -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a felszerelés használatot 
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazási költséget
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Ótátrafüred(1010m)
 • Tarajka(1285m)
 • Zamkovsky-menedékház(1475m)
 • Kis-Tarpataki-völgy
 • Téry-menedékház(2015m)
 • Szepesi-Öt-tó
Túravezetői díj:
11.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2022.02.19.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

Beutazási feltételek - Szlovákia

Szlovákiába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás

Aki szeretne a túrát megelőző napon, vagyis péntek délután már kiutazhat a Magas-Tátrába, s megszállhat Ótátrafüreden, vagy egy közeli, számára megfelelő településen. (Aki szeretné elkerülni a szombati nagyon korai felkelést, nekik mindenképpen javasoljuk az előző napi kiutazást :).

1. nap - kiutazás - túra a Téry-menedékházhoz (2015m) - hazautazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km/4-4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 - kor Ótátrafüreden

 Téli túra a Téry-menedékházhoz(2015m)

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Zamkovsky-menedékház (1475m) - Kis-Tarpataki-völgy - Téry-menedékház (2015m) - Szepesi-Öt-tó

Ezen az 1 napos téli túrán lesz lehetőségetek megismerkedni a túracsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccsertúrák során használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást. Vagyis. Ez a túra szinte mindent nyújt amit egy téli túra nyújthat !

A megérkezést követően, a felszerelések kiosztása, rövid ismertetése, s egy gyors igazítás után a parkolóból megkezdjük téli túránkat a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékházához a Téry-menedékházhoz (2015m).

Túránk kezdetén egy széles erdei ösvényen haladunk, míg el nem érjük az 1285 méteren található Tarajkát. Itt tartunk egy rövid pihenőt, s folytatjuk utunkat a Zamkovsky-menedékház (1475m) irányába.

A menedékház elérését követően túránkat a Kis-Tarpataki-völgyben folytatjuk. A völgy-ben eleinte még hótól roskadozó fenyvesekben haladunk, magasabban pedig már egy törpefenyők szegélyezte havas ösvényen.

Amint magunk mögött hagytuk a fenyvesek világát, már egy viszonylag meredek, havas hegyoldalon folytatjuk utunkat, míg el nem érjük a Téry-menedékházat (2015m), ahol tartunk egy hosszabb pihenőt.

Ezt követően a túra során már megismert útvonalon visszamegyük Ótátrafüredre(1010m), ahonnan megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 1000m fel - 1000m le 
Menetidő: 7-8 óra
Táv: 15km

Hazautazás: Szlovákia/Ótátrafüred - Magyarország /Budapest: kb. 270km/4-4,5 óra

A túraleírást készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen a Téry-menedékház téli túra során:

 • Túravezetői díj: 11.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 4-5.000 Ft / fő / 4 fő esetén / autó
 • Szállás díja: kb. 25-30 euró / fő / éjszaka reggelivel
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás és étkezési díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz: a Magyarország/Budapest - Sahy - Zvolen - Bystrica - Szlovákia/Trangoska útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 270km / 4 - 4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 460km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 16-20.000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 4-5.000, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 09.30 - kor Ótátrafüreden.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

A térségben - Ótátrafüred - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: menedékház, panzió, szálloda...

Ennél a téli túránál jelentkezőink szállásukat saját maguknak szokták foglalni. Kérjük, valamelyik szállásfoglalási oldalt használva, Ti is válasszátok ki a saját, enyéni igényeiteknek, pénztárcátoknak megfelelőt, s az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

A túravezető szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A szlovákiai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. Továbbá, javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával termoszban meleg teát.

Téry-menedékházban(2015m) étterem is működik. Így, aki itt szeretne enni-innivalót vásárolni megteheti. A házban tarunk majd egy hosszabb pihenőt.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége, mely Szlovákia és Lengyelország határán található. A Magas-Tátra mind-össze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magas-ságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma és egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) Európában egyedülálló módon képviseli a természeti szép-ségek olyan mértékű koncentrációját, mellyel méltán rászolgált a mini Alpok elnevezésre.

Az Alpokban nagy területen szétszóródott gyönyörű magashegyi táj, sziklás hegycsúcsok, vízesések, csodálatos fenyvesek a Magas-Tátrában, annak minden szépségével együtt egy helyen megtalálhatóak!  

Időjárás

Az Magas-Tátra egy 80 kilométer hosszan húzódó hegység, így mint a hegyeknek általában, gyakran változó, kiszámíthatatlan tud lenni az időjárásuk. Napos idő esetén a hőmérséklet még télen is kellemesen, enyhe lehet.

Rossz idő esetén, erős szélben, esetleg hóesésben viszont nehéz körülményekre és nagy hidegre számíthatunk! Így a funkcionális ruházat viselése még egy hétvégi túra esetén is nagy jelentőségű!

A Téry-menedékház(2015m) időjárás előrejelzését itt találod!

Túra nehézség

Téry-menedékház(2015m) téli túra, közepesen nehéz, minimális technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

A túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, jó állóképesség magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség!

Létszám

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovákiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovák, angolul kevesen, németül, magyarul jóval többen beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Szlovákiában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Minimum 60-80 EUR.

Helyszínen a helyi szolgáltatónak fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • szállás díja
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, sál, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős - gleccserszemüveg / síszemüveg.

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű!

Láb:

Meleg hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló / impregnált és meleg!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, hátizsák - kis hátizsák napi túrához - max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a túrabotot és a hótalpakat fel tudjátok fogatni, s amely rendelkezik esővédővel!  

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autójában hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne a havas eső/hó, s a rajtunk lévő ruházat elázna. Hazautazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni!

Technikai felszerelés:

Hótalp, túrabot, hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak, karabiner, HMS.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Alvás:

Az éjszakát - abban az esetben ha valaki már szeretne pénteken kiutazni - menedék-házban vagy szállodában töltjük. Ki-ki egyéni ígény szerint.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint. A Téry-menedékházban étterem is működik, így itt lesz lehetőségetek levest, főételt, innivalót...stb. vásárolni.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balsetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Fontos! A telefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap: Kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km / 4-4,5 óra

Találkozás: 17.00 - kor a parkolóban

Szállás: szálloda/menedékház

1. nap: kiutazás - túra a Téry-menedékházhoz(2015m) - hazautazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km / 4 - 4,5 óra  

Találkozás: 08.00 - kor Ótátrafüreden

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Zamkovsky-menedékház (1475m) - Kis-Tarpataki-völgy - Téry-menedékház (2015m) - Szepesi-Öt-tó - Téry-menedékház (2015m) - Kis-Tarpataki-völgy - Zamkovsky-menedékház (1475m) - Tarajka (1285m) - Ótátrafüred (1010m)

Hazautazás: Szlovákia/Ótátrafüred - Magyarország/Budapest - kb. 270km / 4 - 4,5 óra

Jelentkezési határidő: 2022.02.19.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2021
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
1
6
9
4
4
7