Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Similaun (3606m) - téli csúcstúra

Tél

Similaun (3606m) - téli csúcstúra

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

3606m

Létszám:

6-12 fő

 Similaun(3606m) - téli gleccsertúra

Egy gyönyörű, technikai nehézséget nem tartalmazó téli csúcstúra az Ötz-völgyi Alpokban! Egy izgalmas, 3 napos gleccsertúra, mely fantasztikus alpesi környezetben halad!

Szeretnéd látni milyen az érintetlen  birodalma? Ha rövid időre is, de szeretnéd megtapasztalni, átélni, milyen lehet a Himalája hegy-óriásai között a dermesztő hidegben, ropogó friss hóval a talpad alatt, hajnalban, fejlámpáink fényénél indulni a csúcstámadásra? Ha, igen. Itt a helyed! Tarts velünk!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

 Figyelem!

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a legrövidebb út is melyet könnyűnek gondolhatunk nyári megmászása során, komoly vállalkozássá válik téli körülmények között!

Ilyenkor méginkább szükséges a különböző technikai felszerelések, mászótechnikák, eszközök használatának ismerete és a megfelelő túraruházat, hálózsák kiválasztása!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Similaun-csúcs (3606m) hegymászó túra során túravezetőid a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű környezet!  

 Similaun (3606m)

A Similaun-csúcs(3606m) az Ötz-völgyi Alpokban, a Schnalskamm csoportban található az osztrák-olasz határon.

A Similaun a maga 3606 méterével Ausztria hatodik legmagasabb hegycsúcsa. Legkönnyebb s egyben legnépszerűbb útja a Similaun-Hütte feletti Niederjoch gleccseren található!

 Túra nehézsége

A Similaun (3606m) csúcstúra fizikálisan közepesen nehéz túra, mely technikai nehézséget nem tartalmaz, s „sportos” erőnléttel, túrázási gyakorlattal teljesíthető!

Szinte tökéletes hegy azok számára, akik a magashegyi túrázással, hágóvas, túracsákány használatával most ismerkednek, s akik talán most járnak először 3000 méter feletti csúcson!

A túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, jó állóképesség, lépésbiztonság, magabiztos mozgáskoordináció s a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Similaun időjárás előrejelzését itt láthatod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 18-60 év
Túra típusa: alpesi, közepesen nehéz téli csúcstúra  
Időtartam: 4 nap

Túravezetői díj: 49 900,- Ft / fő
Előleg: 30 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 19 900,- Ft - a túra előtt 30 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

 Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjat
 • a szállás költségét
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Vent(1896m)
 • Hermann Kichling Weg
 • Niedertal
 • Schaferhett-hütte(2230m)
 • Martin-Busch-Hütte(2501m)
 • Marzellkam(2800m)
 • Similaun-menedékház(3019m)
 • Niederjoch gleccser
 • Similaun-csúcs(3606m)
Túravezetői díj:
49.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás

 Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Utazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Vent - kb. 830km/8-9 óra

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Szállás: panzió, apartman, szálloda... (egyéni igény szerint)

1. nap - túra a Similaun-menedékházig (3019m)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): Ventben 10.00-kor

Szállás: Similaun-hütte (3019m)

Túra: Vent (1896m) - Hermann Kichling Weg - Niedertal - Schaferhett-menedékház (2230m) - Martin-Busch-menedékház (2501m) - Similaun-hütte (3019m)

A megérkezést követően kiosztjuk a felszereléseket, összepakoljuk hátizsákunkat, autóinkat leparkoljuk Ventben (1896m), s megkezdjük három napos túránkat az Ötztal-Alpokban, az érintetlen, vadregényes hegyek világában .

Ventből (1896m) egy jól járható turistaúton a Hermann Kichling Weg-en indulunk, amely előbb az erdőben, majd nyílt terepen visz fel minket a Niedertalba. Túránk során szinte végig fantasztikus, még nyáron is hóval fedett magashegyek által övezett völgyek-ben túrázunk.

Elhaladunk a Schaferhett-menedékház (2230m) mellett, majd néhány órás túrát követő-en elérjük a Martin-Busch-menedékházat (2501m). A Martin-Busch-menedékháztól a völgyben a Similaun-menedékház (3019m) felé vezető ösvényen indulunk.

Útközben a jobb oldalunkon a Kreuzkogl, Senn Kogl, Saykogl és a Hauslab Kogl látványában gyönyörködhetünk. Bal oldalunkon pedig a Marzellkam magasodik. A Similaun-hüttét (3019m) ahol az éjszakát is töltjük, várhatóan a délutáni órákban érjük majd el.

Szintkülönbség: 1000m fel
Menetidő: 6-7 óra
Táv: 8km

2. nap - túra a Similaun csúcsára (3606m)

Szállás: Similaun-menedékház (3019m) / Vent panzió

Túra: Similaun-hütte (3019m) - Similaun-csúcs (3606m) - Similaun-hütte (3019m) - Marzellkam (2800m) - Martin-Busch-menedékház (2501m) - Vent

A kora reggeli órákban felkelünk, elfogyasztjuk reggelinket, s a menedékházat elhagyva röviden, szintben haladva elmegyünk a gleccser széléig. Ezt követően pedig egy meredek kapaszkodón keresztül felfelé indulunk, míg el nem érjük a Similaun 3606 magas csúcsát.

A csúcsfotók elkészítése és a csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk a Similaun-menedékházhoz (3019m), ahonnan, egy hosszabb pihenőt követően megkezdjük túránkat a Marzellkam mentén a Martin-Busch-menedékház (2501m) irányába, ahol szintén tartunk egy rövid pihenőt, ha szükséges, s a már ismert útvonalon folytatjuk utunkat Vent irányába.

Szintkülönbség: 600m fel - 600m le / 1600m le
Menetidő: 7-9 óra
Táv: 14km

3. nap - Similaun-menedékház / Vent - hazautazás

Túra: Similaun-hütte (3019m) - Martin-Busch-menedékház (2501m) - Schaferhett-menedékház (2230m) - Niedertal - Hermann Kichling Weg - Vent (1896m)

A kora reggeli órákban a már ismert útvonalon megkezdjük túránkat Vent irányába, ahol autóinkat hagytuk. (Abban az esetben, ha az éjszakát Ventben töltöttük, természetesen innen kezdjük meg hazautazásunkat.) Megérkezésünk után megkezdjük hazautazásunkat Magyarországra.

Szintkülönbség: 610m le
Menetidő: 2-3 óra
Táv: 6km

Utazás: Ausztria/Vent - Magyarország/Budapest - kb. 830km/8-9 óra


 Költségeid összesen a Similaun (3606m) téli túra során

 • Túravezetői díj: 49.900 Ft/fő
 • Utazási költség: kb. 18.000 Ft/fő (4fő/autó esetén)
 • Parkolási díj: kb. 6 EUR/nap/autó
 • Szállás díja menedékházban: kb. 30 EUR/fő/éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft/nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, parkolási díjának, szállás és étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

 Utazás

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz a Magyarország/Budapest - St. Pölten - Salzburg - Innsbruck - Sölden - Ausztria/Vent útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 850km/8-9 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 1700km):

 • üzemanyagköltség, autópálya matrica: kb. 72 000,- Ft/autó
 • 4 fő esetén: kb. 18 000,- Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Parkolás díja:

 • kb. 6 EUR / autó / nap

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 - kor Ventben.

Szerentnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

 Szállás

Similaun-hütte:

 • menedékház / matracláger, ahol fűtés nélküli helyiségekben, matracon aludhatunk
 • szükséges felszerelés: meleg hálózsák

A szállás díja:

 • kb. 35 EUR / fő / éjszaka
 • félpanzió díja: kb. 30 EUR / reggeli-vacsora
 • Fontos! Előre utalás szükséges!

Szolgáltatások a menedékházban:

 • női-férfi w.c.
 • mosdó
 • étterem

Túránk ideje alatt szállásunk vagy a Martin-Busch-hüttében, vagy a Similaun-hüttében lesz! Azt, hogy hol fogunk megszállni alapvetően az időjárási körülmények és terepviszonyok határozzák meg.

Túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az ausztriai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de, mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. Aki szeretne, még Ventben indulás előtt tud vásárolni. A menedékházakban éttermek is működnek, de nagyon drágák.

A legtöbb helyen van főzősarok, de a saját gázfőződet hoznod kell, ha főzni szeretnél. Ingyen adnak vizet, de az többnyire olvasztott hó. A menedékházakban palackozott vizet is lehet kapni, de az ételekhez hasonlóan nagyon drágán.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.
 • A jelentkezési tudnivalókat itt találjátok.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Időjárás

Az Ötztal - Alpok is már alpesi magashegynek tekinthető, az időjárása, mint minden hegynek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg ruhát, mert hóviharba kerültünk.

Turista szempotból igen fontos jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran esik. Délután, sok esetben hűvős, viharos, időre számíthatunk.

A Similaun időjárás előrejelzését itt láthatod!

Túrák nehézsége

A Similaun(3606m) hegymászás, csúcstúra fizikálisan közepesen nehéznek mondható, de "sportos" erőnléttel végigjárható.

Viszont elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség. Előnyt jelent a hágóvas, jégcsákány használatának ismerete.

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 6 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12 fő.
 • Korhatár: 18-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásától, körülményektől...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját külön költségen kell felfogadnotok. Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

(Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia! (Általad választott biztosítónál!)

Fontos! Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete s közbeni váratlan esemény (betegség, baleset, haláleset..) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza, s megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Minimum 100 - 150 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállásod díja
 • étkezésed költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében, ha úgy adódik esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról is!

A körülmények, az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, s kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik!

Figyelem! 3000-4000-5000 méter feletti túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelent-kezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek (s evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását): megfelelő ruházattal, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi magashegyi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, a helyszínen eltanácsolhatjuk a túrától!

Ruházat

 

Fej, arc:

Napellenzős fejfedő, meleg sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős.

Törzs:

Technikai aláöltözet, polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, aláöltözet, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló, merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, s szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, még otthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában már nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, gleccserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kérnénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelyre a technikai és túrafelszereléseket fel lehet fogatni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot, hiszen a mászás során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, s a gleccseren egyaránt.

Technikai felszerelés:

Túracsákány, 1 pár (kötözős) hágóvas, 1 db beülő, 2 db HMS (csavaros karabiner), 1 db sisak.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel -  Trekking Tours biztosítja a számodra!

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami az utasok rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, OEAV igazolvány – felmutatásakor mindenhol adnak kedvezményt, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap - kiutazás - találkozás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Vent - kb. 850km/kb. 8-9 óra

Találkozás: Ventben - 18.00 órakor

Szállás: Vent / panzió

1. nap - túra a hüttéig

Túra: Vent (1896m) - Hermann Kichling Weg - Niedertal - Schaufer-menedékház (2230m) - Martin-Busch-menedékház (2501m) / Similaun-hütte (3019m)

Szállás: Martin-Busch-menedékház (2501m) / Similaun-hütte (3019m)

2. nap - Martin-Busch-menedékház - Similaun-csúcs

Túra: Martin-Busch-menedékház (2501m) - Similaun-menedékház (3019m) - Similaun-csúcs (3606m) - Martin-Busch-menedékház (2501m) / Vent (1896m)

Szállás: Martin-Busch-menedékház (2501m) / Vent panzió

3. nap - Martin-Busch-menedékház - Vent - hazautazás

Túra: Martin-Busch-menedékház (2501m) - Vent (1896m)

Hazautazás: Ausztria/Vent - Magyarország/Budapest - kb. 850km/kb. 8-9 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
3
7
4
0
9