Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Naturfreunde klettersteig - Panorama klettersteig
Indulásig már csak
3
nap van hátra

C/D - haladó

Naturfreunde klettersteig - Panorama klettersteig

2022
máj.
28
máj.
29
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

1720m

Létszám:

6-12 fő

Jelentkezési határidő: 2022.05.25.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Naturfreunde - Panorama klettersteig

Két napos, kiscsoportos haladó via ferrata túra Ausztriában. Két kihívásokkal teli, rendkívül látványos klettersteig a Grazi-hegyvidéken és a Hochschwab-csoportban! Via ferrata: "C/D - D"!

Naturfreunde klettersteig egy tökéletes középhaladó via ferrata út, és egy páratlanul szép gyalogtúra a Grazi-hegyvidéken!

A Panorama klettersteig pedig egy rendkívül izgalmas haladó, kihívásokban bővelkedő ferrata a Hochschwab-csoportban!

 Kiknek ajánljuk e 2 napos klettersteig túrát?

Ezt a túrát Neked ajánljuk, ha már hallottál a via ferrata túrázásról, s egy könnyű A/B nehézségű útvonalon már megismerkedtél vele, de még keresed a kihívásokat!

Ha kezdő ferrátázó vagy s egy könnyű, középhaladó, látványos, C/D nehézségű túrán szeretnél vele megismerkedni, kipróbálni, ezt a túrát akkor is Neked ajánljuk!

Ha kezdőbb, de "sportos" túrázó vagy, e túrát bátran ajánljuk számodra, hiszen a szombati - Naturfreunde klettersteig túra során - minden fontos gyakorlati tudnivalót - mely szükséges a vasárnapi túra teljesítéséhez - begyakorolunk majd!

 De, mi is az a via ferrata?  

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak mely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva: mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal.

Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített kantárt, energiaelnyelőt és sisakot viselünk.

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

Naturfreunde klettersteig - Panorama klettersteig 2 napos via ferrata túra során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű alpesi környezet!

 2 napos klettersteig nehézsége

E 2 napos klettersteig - "C/D" - középhaladó - egy helyen  "D" nehézségű - via ferrata túrának számít, ahol már a természetes lépések s fogások egyre kisebbek, de jól láthatóak, még kezdőbbek számára is könnyen felismerhetőek, teljesíthetőek!

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, híd, mesterséges lépések, fogások.

Természetesen, mint minden via ferrata túránál, itt is előnyt jelent a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség!

 A térség időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év
Túra típusa: via ferrata - "C/D - D"
Időtartam: 2 nap

Túravezetői díj: 19 900,- Ft / fő
Előleg: 19 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • az étkezés költségét
 • egyéb személyes költségeidet
 • a túravezető(k) utazási költségét
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

További időpontok:
2022
okt.
1
okt.
2

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Breitenau
 • Naturfreunde klettersteig ("C/D")
 • Hochlantsch-csúcs (1720m)
 • Steirischer Jockel-hütte (1398m)
 • Lantsch
 • Zirbisegger
 • Lantschmauern
 • Panorama klettersteig ("D")
 • Ranstein (1555m)
Túravezetői díj:
19.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2022.05.25.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap - kiutazás - Naturfreunde klettersteig

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Breitenau kb. 370km / 4 - 4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 09.00 - kor Breitenau-ban

 Naturfreunde klettersteig

Szállás: szálloda, apartman, gasthof...

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Naturfreunde klettersteig ("C/D") - Hochlantsch-csúcs (1720m) - Steirischer Jockel (1398m) - túra a parkolóba (1000m)

A megérkezést követően, kiosztjuk a via ferrata szetteket, megigazítjuk felszerelésünket, s megkezdjük gyalogtúránkat a via ferrata beszállásához. Eleinte aszfaltúton, majd egy nagyon szép, széles erdei turistaúton, fenyvesek között egyenletesen haladunk fölfelé, majd betérünk az erdőbe és ott folytatjuk utunkat, míg el nem érjük a via ferrata beszállását.

A sziklafal tövében megpillantjuk a klettersteig kiindulási pontját, ahonnan egy rövid oktatást követően elkezdjük a mászást. A falon kb. 400 méteres szintemelkedést teszünk meg, miközben drótkötelek, létrák, mesterséges lépések/fogások könnyítik haladásunkat! A via ferrata szakaszok leküzdése után, egy rövid gyalogtúrával érjük majd el a csúcskeresztet.

Amikor felérünk a Hochlantsch (1720m) csúcsára, elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk csúcscsokinkat s lemegyünk a Steirischer Jockel-hüttébe (1398m) ahol rövid pihenőt tartunk. Ezt követően egy erdei ösvényen visszamegyünk a parkolóban hagyott autókhoz, s megkezdjük utazásunkat szállásunk felé.

Szintkülönbség: 720m fel - 720m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 8 km

2. nap - Panorama klettersteig - hazautazás

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Panorama klettersteig ("D") - Ranstein (1555m) - túra a parkolóba - parkoló  

A megérkezést követően kiosztjuk a via ferrata szetteket, megigazítjuk felszerelésünket, s megkezdjük gyalogtúránkat a via ferrata beszállásához. A parkolótól egy jól járható ösvényen haladunk majd a fennsík széléig, ahonnan útvonalunk már közvetlenül a beszállásig visz. 

Az erdőbe beérve már meg is pillantjuk a via ferrata kiindulási pontját. Rövid oktatást követően elkezdjük a mászást. A falon kb. 150 méter szintemelkedést teszünk majd meg, miközben drótkötelek, létrák, függőhidak, mesterséges lépések és fogások könnyítik majd haladásunkat.  

Fontos! E haladó via ferrata tulajdonképpen egy 1,5-2 órán át tartó - időnként nagyon kitett, időnként kevésbé - egy helyen "D" nehézségű, a karizmokat is erősen igénybe vevő traverzálás! 

Ranstein (1783m) csúcskeresztjét elérve, elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk csúcscsokinkat, s lemegyünk indulási pontunkra, ahol tartunk egy rövid pihenőt, s elfogyasztunk egy jól megérdemelt bőséges ebédet. Ezt követően pedig visszamegyünk a parkolóban hagyott autóinkhoz, s élményekkel feltöltődve megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 300m fel - 300m le
Menetidő: kb. 3-4 óra
Táv: 6km

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen a 2 napos klettersteig túra során

 • Túravezetői díj: 19.900 Ft / fő  
 • Utazási költség: kb. 6-7.000 Ft / fő / 4fő/autó esetén   
 • Étkezés költsége: egyéni  
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz a Magyarország / Budapest - M1-es autópálya - Eisenstadt - Ausztria / Breitenau útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 370km / 4-4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 740km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 28 000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 7 000, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 09.00 - kor a parkolóban.   

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

A térségben - Grazer Bergland - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: kemping, menedékház, panzió, gasthof, szálloda...stb.

Kérjük, valamelyik foglalási oldalt használva, válasszátok ki a saját, enyéni igényeitek szerintit, s az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

Túravezető(k) szállásköltségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel ugyan, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az ausztriai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de, mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket.

Aki szeretne enni-innivalót vásárolni, a kiépített útvonal végén található menedékházban megteheti.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület - Grazi-hegyvidék

Az Osser hegynél fakadó Rába Gutenberg és Mortantsch között az évezredek alatt markánsan törte át magát az Arzberg hegységen. Ma 15 kilométeres hosszával itt található Ausztria leghosszabb szurdoka, mely egyben egy európai védelem alatt álló természetvédelmi terület is.    

Az erdős sziklák és sziklafalak lábainál változatos és könnyen járható út vezet a folyó mentén. A folyó hegyvidéki jelleget mutat, ennek ellenére bizonyos zúgóknál és kanyarulatoknál sóderes szakaszok is kialakulnak, mely kedvez a vizes tevékenységeknek. Ha nyitott szemmel járunk környezetünkben akár szalamandrát, feketególyát, jégmadarat, vagy uhut és havasi cincért is megfigyelhetünk.

Időjárás

Grazi-hegyvidék időjárása tipikus hegyvidéki időjárás, ami rendkívül változékony. Napos idő esetén, kellemes, meleg időre számíthatunk, de, ez az időjárás, akár még nyáron is szeles, hűvös is lehet.  

Hochlantsch-csúcs időjárás előrejelzését itt láthatod!

Túra nehézsége

E 2 napos klettersteig - "C/D" középhaladó - egy helyen haladó "D" nehézségű - via ferrata túra, ahol már a természetes lépések és fogások egyre kisebbek, de jól láthatóak, még kezdőbbek számára is könnyen felismerhetőek, teljesíthetőek.

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, mesterséges lépések,fogások.

Természetesen előnyt jelent - mint minden via ferrata túránál -  a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség.

Létszám

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképpen olyan "TOP" típusú balesetbiztosítást javaslunk, kiegészítve a "Sport Extra szolgáltatással", amely a magashegyi, és speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Fontos! Szeretnénk minden kedves résztvevőnk figyelmét felhívni, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza.)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénz-nemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 20 EUR. (plusz szállásod díja)

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • étkezés költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / kendő, csősál, napkrém, faktoros ajakír, napszemüveg.

Törzs:

Aláöltözet / póló, vékony polár / softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), biciklis / via ferrata kesztyű a via ferrata túrához!

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex) és rugalmas - melyben a sziklákon könnyebb lépni, kamásli, kényelmes, bejáratott túrabakancs / túracipő.
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, kis hátizsák – napi túrákhoz, max. 20-25 literes!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, melyre a túra elején/végén a technikai felszerelést fel tudjátok fogatni, vagy bele tudjátok tenni, s amely rendelkezik esővédővel!

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autóban/kisbuszban hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne az eső, s a rajtunk lévő ruházat elázna. Hazautazáskor/szállásunkra utazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni.

Technikai felszerelés:

1 db beülő, 1 db kantár / energiaelnyelő, 1 db sisak, 1 db HMS karabiner, 1 db expressz.

A technikai felszerelést - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Enni-innivaló:

Egyéni igény szerint, folyadék minimum 2 liter, szendvics, csoki...stb!

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap - kiutazás - Naturfreunde klettersteig

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Breitenau - kb. 370km / 4-4,5 óra

Találkozás: 09.00 - kor Breitenau-ban. 

Túra: parkoló (1000m) - túra a beszállásig - Naturfreunde klettersteig ("C/D") - Hochlantsch-csúcs (1720m) - Steirischer Jockel-hütte (1398m) - túra a parkolóba (1000m)

2. nap - Panorama klettersteig - hazautazás

Utazás: Ausztria/Breitenau - Ausztria/parkoló - kb. 50km / 1 óra

Túra: parkoló - túra a beszállásig - Panorama klettersteig ("D") - Ranstein (1555m) - túra a parkolóba - parkoló

Hazautazás: Ausztria/parkoló - Magyarország/Budapest kb. 380km / 4-4,5 óra.

Hasonló túrák

Még nincs megadva hasonló túra
Jelentkezési határidő: 2022.05.25.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2022
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
2
5
8
2
8
4