Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Monte Rosa (4563m) - csoport négyezresei

Hosszabb mászások

Monte Rosa (4563m) - csoport négyezresei

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

4563m

Létszám:

3-8 fő

Biztos indulás!
Akciós túra!

 A Monte Rosa-csoport négyezresei

Egy rendkívüli hegymászó túra haladó turistáknak az olasz, svájci határon fekvő Monte Rosa csoportban!

Egy fantasztikus, rendkívüli magashegyi kaland a Wallisi-Alpokban a Monte Rosa-masszívumban, helyi német nevén a Gornerhornban vagyis a "Nagy-hegyen"!

7 db négyezer méternél magasabb hegycsúcs 6 nap alatt!

 Kiknek ajánljuk a Monte Rosa túrát?

Kiknek ajánljuk ezt a túrát? Aki már járt 3000-es hegycsúcson, aki már túrázott gleccseren kötélpartiban, nincs tériszonya, nem szédül kitett hegyoldalakon, havas, jeges gerinceken, szakadékok felett!

Tehát. Ha már jártál 3000 méter feletti csúcson, kezdőbb 4000-es hegymászáson, de úgy érzed, hogy már szeretnéd kipróbálni magad egy küzdelmes, sok kitartást igénylő haladó 4000-es mászáson! Itt a helyed! Tarts velünk!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

db 4000 méter feletti hegycsúcs 

E hat napos magashegyi túra során lesz lehetőségetek az alábbi hegycsúcsok teljesítésére tetszőleges számban s kombinációban!

Továbbá, lesz lehetőségetek 1 éjszakát eltölteni Európa legmagasab-ban fekvő menedékházában a Margherita-menedékházban, havas, jeges sziklákon mászni, keskeny, kitett gerinceken, gleccsereken túrázni. 5000-es csúcsmászások előtt akklimatizálódni!

Tehát. Megtapasztalni szinte mindent amit egy valódi, 4000 méter feletti magashegyi túra nyújthat! Ez már egy "igazi" magashegyi kaland, kizárólag csak haladó, gyakorlott túrázóknak!

A túra során teljesítésre váró hegycsúcsok:

 1. Punta Giordani (4046m)
 2. Balmenhorn (4167m)
 3. Piramide Vincent (4215m)
 4. Ludwigshöhe (4342m)
 5. Punta Parrot (4436m)
 6. Signalkuppe (4554m)
 7. Zumsteinspitze (4563m)

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid a Monte Rosa mászás során

A 6 napos "Monte Rosa-csoport négyezresei" hegymászó túrán túravezetőid a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 3-4 fő jelentkező esetén 1 túravezető 
 • 5-8 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű környezet!

 Túra nehézsége

A Monte Rosa mászás során mindenképpen szükséges a technikai felszerelés: túracsákány, hágóvas használatának ismerete, kiváló mozgáskoordináció, állóképesség, szédüléstől való teljes mentesség, túrázási tapasztalat!

Kérjük, mindenképpen számoljatok a sorozatterheléssel is! De, 3-4 napot s éjszakát kb. 4000 méteres, s e feletti magasságban töltünk majd, mely szintén extra nehézséget jelent szervezetünk számára!

A Monte Rosa mászáson való részvételed feltétele minimum egy korábbi 3000 vagy 4000 méter feletti túra sikeres teljesítése!

 A túrán készült fotógalériát itt láthatjátok!

 A Monte Rosa időjárás előrejelzése itt látható!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év
Túra típusa: alpesi, nehéz hegymászás
Időtartam: 6 nap

Túravezetői díj: 149 900,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 99 900,- Ft / fő
Előleg:
 60 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 39 900,- Ft - a túra előtt 30 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjat
 • a felvonó költségét
 • a szállások díját
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Alagna Valsesia(1110m)
 • Salati-nyereg(2941m)
 • Punta Indren(3275m)
 • Punta Giordani(4046m)
 • Mantova-menedékház(3498m)
 • Gnifetti-menedékház(3647m)
 • Piramide Vincent(4215m)
 • Balmenhorn(4167m)
 • Ludwigshöhe(4342m)
 • Punta Parrot(4436m)
 • Signalkuppe(4554m)
 • Margherita-menedékház(4554m)
 • Zumsteinspitze(4563m)
Akciós túra!
Túravezetői díj:
149.900 Ft / fő
Akciós ár: 99.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Olaszország

Olaszország területére a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap - kiutazás

 Kiutazás: egyénileg, saját személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Olaszország/Alagna Valsesia - kb. 1100km/10-11 óra

A kiutazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 órakor Alagna Valsesiában

Szállás: kemping, apartman, szálloda...

A mai napunkat szinte teljes egészében a kiutazással töltjük. Találkozni a késő délutáni órákban fogunk kempingünk bejáratánál, ahol, a megérkezést követően elfoglaljuk szállásunkat, s aki szeretne, tehet egy rövid sétát Alagna Valsesia hangulatos utcáiban.

Alagna Valsesia
Alagna Valsesia
Alagna Valsesia

2. nap - felvonó - Gnifetti-menedékház (3647m)

Szállás: Gnifetti-menedékház (3647m)

Túra: Alagna Valsesia (1110m) - felvonó - Pianalunga (1046m) - Passo Salati (2971m) - Punta Indren (3275m) - Mantova-menedékház (3498m) - Gnifetti-menedékház (3647m)

Autóinkat a felvonó melletti parkolóban hagyjuk s megkezdjük 4 napos túránkat a Wallisi-Alpokban, a Monte Rosa-csoport fantasztikus 4000-es csúcsai között! 

Felvonóval kb. egy óra alatt több mint 2000 méteres szintemelkedés megtételére lesz lehetőségünk. A felvonó 1210 méterről indul majd, s a Pianalunga és a Salati-nyereg érintésével érkezik fel végállomására a 3275 méteren található Punta Indrenig.

A felvonó végállomásához megérkezve már gyalog folytatjuk utunkat, hátunkon az összes felszerelésünkkel, s a felvonóval rövid idő alatt megtett nagy szintkülönbség miatt viszonylag lassan araszolgatunk, hogy legyen időnk hozzászokni a magassághoz.

Fontos! Ebben a magasságban - mászásunk során végig - lassú, egyenletes, kíméletes tempóban haladunk majd, és tesszük ezt azért, hogy szervezetünket segítsük a 3-4000 méter feletti magassághoz való alkalmazkodásban, s ezáltal a hét hegycsúcs elérésében! Ennek megértését, s együttműködésed, köszönjük! (Bővebben itt olvashatod!)

A felvonó végállomásától indulva kb. 1 órás gyalogtúrával érjük majd el a Mantova-házat, ahonnan, még kb. 1-1,5 órás gyaloglást, és egy rövid via ferrátás szakaszt követően érjük el, a 3647 méteren található Gnifetti-menedékházat, ahol az éjszakát is töltjük.

A délután további részét sok folyadék fogyasztásával, a menedékház körüli rövid sétákkal, és pihenéssel töltjük.

Szintkülönbség felvonóval: 2000m fel
Szintkülönbség gyalog: kb. 400m fel
Menetidő: kb. 3-4 óra
Táv: 3km

Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

3. nap - Piramid Vincent (4215m) - Balmenhorn (4167m)

Szállás: Gnifetti-menedékház (3647m)

Túra: Gnifetti-menedékház (3647m) - Piramid Vincent (4215m) - Balmenhorn (4167m) - Gnifetti-menedékház (3647m)

Mai túránk célpontja, a menedékház közelében lévő két 4000 méter feletti hegycsúcs teljesítése. Remélhetőleg, a nagy magasság ellenére mindenkinek sikerült aludnia, és akklimatizálódnia. De, a mai túra valószínűleg minden magasság okozta problémánkat megoldja majd. (Az akklimatizáció kérdésessége miatt a mai napra "csak" két hegycsúcsot tervezünk.)

Elsőnek a Piramid Vincent 4215 méter magas csúcsára kapaszkodunk fel. Mivel hat napos túránk során ő az első négyezresünk, mindenképpen megérdemel egy rövid ünneplést, pl. egy extra csúcscsokit,  de, a rövid kilengés után folytatnunk kell túránkat, hiszen a mai nap folyamán még egy 4000-es csúcs meghódítása vár ránk.

Miután leereszkedtünk egy kisebb nyeregbe, enyhén meredek, sziklás ösvényen haladva felmászunk a Balmenhorn csúcsán található bivakházhoz, ahol tartunk egy hosszabb pihenőt. Ezt követően, a kora délutáni órákban visszatérünk a Gnifetti-menedékházba ahol megpihenünk, elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat, s miután összepakoltuk felszerelésünket nyugovóra térünk.

Fontos! Mászásunk minden egyes napján - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a 7 hegycsúcs elérésének érdekében - lassú, egyenletes tempóban haladunk majd! 

Szintkülönbség: 700m fel - 700m le
Menetidő: kb. 5-6 óra
Táv: 9km

Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

4. nap - Ludwigshöhe (4342m) - P. Parrot (4436m) - Signalkuppe (4554m)

Szállás: Margherita-menedékház (4554m)

Túra: Gnifetti-menedékház (3647m) - Ludwigshöhe (4342m) - Punta Parrot (4436m) - Signalkuppe (4554m) - Margherita-menedékház (4554m)

Kora hajnalban indulunk, a már előző este összepakolt 2 napi felszerelésünkkel hátunkon. A mai nap folyamán fantasztikus környezetben túrázunk. Szinte mindent látni fogunk amit a Monte Rosa-csoportban látni érdemes!

Felettünk a Monte Rosa-masszívum legmagasabb pontja a Duforspitze (4634m) tornyosul, a távolban a Matterhorn (4478m) jellegzetes, összetéveszthetetlen sziluettje magasodik, míg mellettünk a Punta Parrot (4436m) északi jégfala húzódik.

Amint beteltünk a fantasztikus látvánnyal először a Ludwigshöhe 4342 méter magas csúcsát hódítjuk meg, ahonnan tiszta idő esetén szinte az összes környező csúcsot látni fogjuk, majd a mellette található Punta Parrot (4436m) hóval fedett csúcsára teszünk egy rövid kitérőt

Ezt követően a Signalkuppe (4554m) felé vesszük az irányt amelynek tetején találjuk Európa legmagasabban fekvő menedékházát, a Margherita-menedékházat (4554m), ahol ma éjszakai szálláshelyünk is lesz.

Fontos! Mászásunk minden egyes napján - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a 7 hegycsúcs elérésének érdekében - lassú, egyenletes tempóban haladunk majd! 

Szintkülönbség: 850m fel
Menetidő: 5-6 óra
Táv: 8km

Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

5. nap - Zumsteinspitze (4563m) - Punta Giordani (4046m)

Szállás: kemping, apartman, szálloda...

Túra: Margherita-menedékház (4554m) - Zumsteinspitze (4563m) - Gnifetti-menedékház (3647m) - Punta Giordani (4046m) - Alagna Valsesia (1110m)

A kora reggeli felkelést követően, a Margherita-menedékházat elhagyva túránkat a Zumsteinspitze (4563m) éles, kitett gerincén folytatjuk. Ez a csúcs lesz a legnehezebb, legtechnikásabb hegycsúcs a Monte Rosa-csoportban, melyet túránk során teljesíteni fogunk!

Amint felkapaszkodtunk a csúcsára, folytatjuk utunkat Alagna Valsesia irányába, s közben még a Punta Giordani (4046m) csúcsára is szakítunk időt :). Amint megmásztuk utolsó 4000-es hegycsúcsunkat is, a késő délutáni órákban, a felvonó felé vesszük az irányt, s életre szóló élményekkel gazdagodva visszatérünk Alagna Valsesiába.

Szintkülönbség: 450m fel - 1150m le
Menetidő: 5-6 óra
Táv: 12km

Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei
Monte Rosa csoport négyezresei

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

6. nap - hazautazás

Utazás: Olaszország/Alagna Valsesia - Magyarország/Budapest - kb. 1100km/10-11 óra

Mai napunk a hazautazással telik.


 Költségeid összesen a Monte Rosa túra során

 • Túravezetői díj: 149.900 Ft / fő
 • Akciós túravezetői díj: 99.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 28.000 Ft / fő - 4fő/autó esetén
 • Felvonó díja: kb. 40 euro / fő / oda-vissza
 • Szállás díja félpanzió nélkül: kb. 50-60 euro/fő/éjszaka
 • Szállás díja félpanzióval: kb. 70-90 euro/fő/éjszaka/reggeli és vacsora
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, felvonó díjának, szállás és étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2200km):

 • üzemanyagköltség, autópálya matrica kb. 112 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 28 000,- Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Egyéb utazási költségek:

 • felvonó díja: kb. 40 euro / fő / oda-vissza
 • túravezető(k) felvonó díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00-kor Alagna Valsesiában (1110m).

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

1/2 éjszaka - Alagna Valsesia - kemping, apartman, szálloda... - egyéni igény szerint

1/2 éjszaka - Alagna Valsesia - kemping:

 • 1/2 éjszaka kempingben saját sátorban
 • szállás költsége: kb. 20-30 EUR / fő / éjszaka
 • a kempingben természetesen van mosdó, w.c. és zuhanyozási lehetőség
 • a kemping területén megtalálható egy kisbolt és egy bár is (étterem nincs)
 • lehetséges a bankkártyás fizetés, és van ingyenes wifi is
 • Szükséges felszerelés: sátor, derékalj, hálózsák, sátorvilágítás/fejlámpa...stb.
 • Szálláfoglalás a kempingben: amennyiben a kempingben szeretnél megszállni, kérjük a kemping weboldalán egyénileg add le foglalásod. Köszönjük szépen! (Természetesen másik kempinget is választhatsz ha szeretnél, mely egyéni döntés és foglalás függvénye.)
 • A kemping területén megtalálhatóak még: előre telepített, berendezett lakókocsik, bungalók, faházak is. (Ha ezek valamelyikében szeretnél megszállni, természetesen lehetséges, kérjük szintén a kemping oldalán add le foglalásod.) 

Fontos! Ha esetleg nem Alagna Valsesiában, hanem egy másik közeli településen vagy, másik szálláson - egyéni igény szerint - szeretnél megszállni: pl.: szállodában, apartmanban...stb. természetesen megteheted, s ebben az esetben (is) kérjük, hogy valamely foglalási oldal segítségével, egyénileg foglald le a számodra megfelelő szálláshelyet. Köszönjük szépen!

Menedékházak - 3 éjszaka:

 • díjak - szállás félpanzió nélkül: kb. 55-65-80 euro/fő/éjszaka csak reggelivel
 • díjak - szállás félpanzióval: kb. 80-85-115 euro/fő/éjszaka/reggeli+vacsora
 • reggeli kérésekor: teával ingyen tölthetőek a termoszok
 • ÖEAV ig. felmutatásakor kedvezményt biztosítanak
 • Mantova-menedékház (3498m)
 • Gnifetti-menedékház (3647m)
 • Margherita-menedékház (4554m)
 • Fontos! Minden esetben a jelentkezésed leadásakor aktuális foglalási lehetőségek határozzák meg, hogy adott túra esetében a 3 éjszakát - a hegyen töltött három éjszakát - mely menedékházakban töltjük majd! 

Szolgáltatások a menedékházakban:

 • mosdó, női-férfi w.c., étterem
 • elektromos áram, wifi
 • bankkártyás fizetési lehetőség
 • a szálláson biztosítanak számunkra: párnát, takarókat
 • szükséges felszerelés: hálózsákbélés/vékony hálózsák

Kérjük, - elsősorban saját érdekedben - ha szeretnél részt venni a túrán, jelentkezésed a túra indulása előtt min. 2-3 hónappal add le, annak érdekében, hogy a szállásokon még biztosan legyen hely számunkra. A menedékházakban foglaláskor előleg utalása is szükséges! Így, szállásfoglalásod kérjük, majd egyénileg add le. Köszönjük szépen!

Fontos! Jelentkezésed leadását követően - szállásfoglalásod előtt - egyeztetni szükséges, hogy a korábbi jelentkezők, s a túravezetők mely napra, hol - melyik menedékházban - foglaltak maguknak szállást! Tesszük ezt annak érdekében, hogy a túra ideje alatt mindannyian, adott napokon azonos menedékházban szálljunk majd meg ! Mi is az első jelentkezéseket követően adjuk le foglalásunkat! (Ennek érdekében.)

Figyelem! Kérjük, a keresőkben (interneten) előzetesen tájékozódj a szálláshelyekről: kempingről, menedékházakról a saját weboldalukon is! Pl. a szállás színvonaláról, árakról, szolgáltatásokról,  foglalási-visszamondási feltételekről...stb. Köszönjük szépen!

Túravezető(k) szállásköltségének rád eső része: a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi alapvetően szállásfoglalással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel ugyan, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Fontos! Túráink túravezetői díja szállásod költségeit nem tartalmazza! Így, szállásfoglalásod előlegét/teljes díját/utalási és visszamondási költségét mindenkinek saját magának, saját költségen kell vállalnia! Köszönjük szépen!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az olaszországi élelmiszerárak jóval magasabbak, mint Magyarországon, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. A menedékházakban éttermek is működnek, de nagyon drágák.

A legtöbb helyen van főzősarok, de a saját gázfőződet hoznod kell, ha főzni szeretnél. Ingyen vizet adnak, de az olvasztott hó. A menedékházakban palackozott vizet is lehet kapni, de az ételekhez hasonlóan nagyon drágán.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • A hátralék átutalására - amint esedékessé válik - szintén 3 munkanap áll rendelkezésedre, ellenkező esetben weboldalunk automatikusan törli a jelentkezésed.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de -a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Időjárás

Mivel a Monte Rosa(4563m) alpesi magashegy, az időjárása, mint minden hegynek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a magashegyek egyik nagyon lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran havazik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

A Monte Rosa megmászásának legideálisabb időpontja a július-augusztus közötti időszak. Ekkor a legnagyobb az esély a szép tiszta időre és a legideálisabb mászási körülményekre. A csúcson a nappali középhőmérséklet kb. -10 fok, de az erős napsütés miatt ezt többnek fogod érezni.

A Monte Rosa időjárás előrejelzését itt találjátok!

 Túra nehézsége

A Monte Rosa(4563m) túra fizikálisan nehéznek mondható, de sportos erőnléttel végig-járható. Viszont elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség. Alapfeltétel technikai felszerelés, vagyis a hágóvas, jégcsákány használatának ismerete.

FONTOS! A Monte Rosa túrán való részvétel alapfeltétele, minimum már egy haladó 3000 méter feletti csúcsmászáson való részvétel. Vagyis, ha már legalább egyszer megtapasztaltad az evvel járó fizikai nehézségeket s az oxigénhiány okozta tüneteket.

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 8fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját külön költségen kell felfogadnotok. Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképpen olyan TOP típusú balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a "Sport Extra szolgáltatással", amely a magashegyi, és speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Fontos! Szeretnénk minden kedves résztvevőnk figyelmét felhívni, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza.)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Olaszországba.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes olasz nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv az olasz, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Olaszországban az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 150-200 euro.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállások költsége
 • étkezés díja
 • felvonó költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, s kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg polár sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős (legcélszerűbb a gleccserszemüveg).

Törzs:

Technikai aláöltözet, vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, aláöltözet, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott bakancsot hozzon ami, vízálló és merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Szeretnénk kérni, hogy ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, s szükségünk lesz rá. Az akkumulátorok, elemek állapotát, kérjük, még otthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, glecs-cserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kér-nénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amely-be a technikai és túrafelszereléseket be tudjátok tenni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot, hiszen a mászás során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, s a gleccseren egyaránt

Technikai felszerelés:

1db beülő, 1db túracsákány, 1 pár kötözős hágóvas (mely minden típusú túrabakancsra felszerelhető), 1db sisak, 1db beülő, 1db kantár, 2db HMS (csavaros karabiner). 

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Alvás:

3 évszakos hálózsák
Az éjszakát menedékházban, matraclágerben töltjük, ahol nincs külön fűtés, így reggelre akár 6-8 °C-ra is lehűlhet a szobánk hőmérséklete. Meleg takarót kapunk, így nem kell mínuszos, pehelyhálózsákot hozni.

Amire még szükségünk lehet, az a derékalj / polifoam. Abban az esetben, ha a mene-dékházakban csúcsforgalom lenne, és már nem jutna hely számunkra a matracokon. Sajnos ilyen esetekben előfordulhat, hogy a foglalásunkat nem veszik figyelembe!

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, ÖEAV igazolvány – felmutatásakor a mendékházakban adnak kedvezményt, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap: kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Olaszország/Alagna Valsesia - kb. 1100km/10-11 óra

Szállás: kemping, apartman, szálloda...

2. nap: túra a Gnifetti-menedékházig (3647m)

Túra: Alagna Valsesia (1110m) - felvonó - Punta Indren (3275m) - Mantova-menedékház (3498m) - Gnifetti-menedékház (3647m)

Szállás: Gnifetti-menedékház (3647m)

3. nap: Piramid Vincent (4215m) - Balmenhorn (4167m)

Túra: Gnifetti-menedékház (3647m) - Piramid Vincent (4215m) - Balmenhorn (4167m) - Gnifetti-menedékház (3647m)

Szállás: Gnifetti-menedékház (3647m)

4. nap: Ludwigshöhe (4342m) - P. Parrot (4436m) - Signalkuppe (4554m)

Túra: Gnifetti-menedékház (3647m) - Ludwigshöhe (4342m) - Punta Parrot (4436m) - Signalkuppe (4554m) - Margherita-menedékház (4554m)

Szállás: Margherita-menedékház (4554m)

5. nap: Zumsteinspitze (4563m) - Punta Giordani (4046m)

Túra: Margherita-menedékház (4554m) - Zumsteinspitze (4563m) - Gnifetti-menedékház (3647m) - Punta Giordani (4046m) - Alagna Valsesia (1110m)

Szállás: kemping, apartman, szálloda...

6. nap: hazautazás

Utazás: Olaszország/Alagna Valsesia - Magyarország/Budapest - kb. 1100km/10-11 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
5
9
2
1
4
0