Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Mont Blanc-kör

Európa

Mont Blanc-kör

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2665m

Létszám:

8-12 fő

 Mont Blanc-kör 

Egy páratlan szépségű, 11 napos magashegyi trekking, az Európai Unió legmagasabb pontja, és egyben leglátványosabb masszívuma, vagyis, a Mont Blanc körül!

Ez a túra egy fantasztikus kaland! Egy fantasztikus teljesítmény, mely egy életre szól!

 Kiknek ajánljuk a Mont Blanc-kör trekkinget?

Szeretnél Európa egyik legnépszerűbb, legizgalmasabb magashegyi trekking útvonalán túrázni? Szeretnél fantasztikus gleccsereket, gránittornyokat, havasi legelőket látni?

Szeretnél egyedülálló kilátópontokról, rendkívüli panorámában gyönyörködni? Ha igen. Itt a helyed! Tarts velünk!

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Mont Blanc-kör trekking során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!  

A trekking során az útvonalat, a gyaloglás tempóját, természetesen a jelentkezők igényeihez, állóképességéhez igazítjuk!   

Túravezető(k) száma:   

 • 8-12 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű magashegyi környezet!

 Mont Blanc-kör 

Közel 170 kilométer, 10000 méter szintkülönbség, három ország - Franciaország, Olaszország, Svájc - vár ránk 11 nap alatt a Mont Blanc-körtúra teljesítése során.

Európa legmagasabban fekvő és leglátványosabb természetvédelmi területét járhatjuk körbe, ha a Mont Blanc (4810m) körül túrázunk.

Panoráma tekintetében e magashegyi trekkingnek nincs párja az Alpokban, sőt talán a világ egyetlen hegységében sem.

 A Mont Blanc-körtúra nehézsége

Azoknak, akik gyakorlott túrázók, s szeretnének megismerkedni a magas hegyek világával, nincs ennél alkalmasabb útvonal a Nyugati-Alpokban. A terep viszonylag könnyen járható, az útszakaszok hosszúak ugyan, de teljesíthetőek!

A Mont Blanc-körtúra, 11 napos trekking, technikai nehézséget nem tartalmaz, s az átlagosnál jobb állóképességgel, "sportos" erőnléttel, túrázási gyakorlattal teljesíthető magashegyi gyalogtúra!

 Fontos!

Kérjük vegyétek figyelembe a 11 napon át tartó sorozatterhelést, hogy a trekking során végig a teljes felszerelésünket a hátunkon visszük!

 Courmayeur időjárás előrejelzése itt látható.

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év 
Túra típusa: közepesen nehéz trekking
Trekking időtartama: 11 nap
Utazás: 2 nap

Túravezetői díj: 79 900,- Ft/fő
Előleg: 40 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 39 900,- Ft - a túra előtt 60 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a felszerelés használatot
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolás díját
 • a szállás költségét
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségei
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Túravezetők
Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Courmayeur
 • Aosta-völgy
 • Ferret-völgy
 • Nagy-Ferret-hágó
 • Fenetre d’Arpette-hágó
 • Balme-nyereg
 • Chamonix-völgy
 • La Brévent-csúcs(2525m)
 • Bionnassay-gleccser
 • Tricot-hágó(2120m)
 • Montjoie-völgy
 • Croix du Bonhomme-hágó(2483m)
 • Col des Fours nyereg(2665m)
 • Combat-tó
 • Miage-tó
 • Veni-völgy
Túravezetői díj:
79.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Franciaország

Franciaországba a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap – utazás

 Utazás: egyénileg, személyautókkal

Utazás: Magyarország/Budapest – Olaszország/Courmayeur kb. 1200km / 10-11 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 - kor Courmayeurban

Szállás: kemping / hotel

2. nap – Courmayeur – Bonatti-menedékház(2020m)

Túra: Courmayeur – Ferret-völgy – Mont de la Saxe(2348m) – Testa della Tronche(2495m) – Bonatti-menedékház(2020m)

Szállás: Bonatti-menedékház(2020m)

Utunk kezdetén egy elhagyatott tájon vezető hosszú útszakaszon haladunk, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Grandes Jorasses-ra és a közeli csúcsokra. Ezt követően a Val Ferreten kelünk át. Majd egy igen szép kilátást nyújtó hegygerincen megyünk tovább, amely a Mont de la Saxe-ig(2348m) igen meredek, később lankásabbá válik. Miután átkeltünk a Testa della Tronche-on(2495m), leereszkedünk a Col Sapini-ig(2436m), majd az Alpe Sécheron-ig(2260m). Innen újra felfelé tartunk, elérünk a Pas-d’Entre-Deux-Sauts-ra(2524m), majd lemegyünk az elhagyatott Vallone di Malatrába. Így jutunk el a Bonatti-menedékházba(2020m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Val Ferretre és a Mont Blanc-ra.

Szintkülönbség: 1670m fel – 680m le
Időtartam: 6-7 óra

3. nap – Bonatti-menedékház(2020m) – La Fouly(1610m)

Túra: Bonatti-menedékház(2020m) – Ferret-völgy – Pré de Bar-gleccser – Elena menedékház(2062m) – Col du Grand Ferret(2537m) – La Fouly(1610m)

Szállás: La Fouly(1610m)

A nem túl hosszú útszakasz elején csodálatos kilátás tárul elénk a Jorasses-ra, az Aiguille de Leschaus-ra és a Dolent-re. Utunk során megismerhetjük a Mont Blanc-masszívum svájci lejtőinek nyugodt hangulatát. Fából épült pásztorkunyhók, szépen gondozott mezők, lengedező svájci zászlók kísérik utunkat Ferret és La Fouly között. A menedékháztól rövid ösvényen jutunk ki a műútra(1695m), amelyen lefelé haladunk Arnouváig(1759m). Innen széles földúton megyünk tovább. Ahol az út jobbra kanyarodik, egyszer csak feltűnnek előttünk a Pré de Bar-gleccser jégtornyai. Az Elena menedékházat(2062m) elhagyva egy jól látható ösvényen gyalogolunk, amely meredek emelkedőn visz fel a Tramail de Pré de Bar kunyhóig, majd a hegyoldalban halad tovább a Col du Grand Ferret-ig(2537m), ahonnan nagyszerűen látszanak a Val Ferretet lezáró hegyek. A svájci oldalon egy jó minőségű ösvény szeli át a Vallon de Peule-t, elhalad az azonos nevű pásztorkunyhók mellett, majd eléri a Drance de Ferret hídját(1775m). Az aszfaltozott úton leereszkedünk Ferret-be(1700m), majd La Fouly-ba(1610m).

Szintkülönbség: 890m fel – 1220m le
Időtartam: 6-7 óra

4. nap – La Fouly(1610m) – Champex(1466m)

Túra: La Fouly(1610m) – Praz-de Fort(1151m) – Issert(1074m) – Affe(1324m) – Niolet(1319m) – Champex(1466m)

Szállás: Champex(1466m)

A mai nap folyamán egy rövid, de érdekes szakasz vár ránk, a svájci oldalon, ahol az élet alapja még ma is inkább a mezőgazdaság, semmint a turizmus. Az ösvény a Drance bal partján húzódik, és elvezet a sziklás Valle de l’Amone lábához. Több hegyi patakon átkelve eljutunk a Praz-de Fort-ba(1151m), ahol áttérünk a jobb partra, s ott haladunk tovább Isssert-ig(1074m), amely a völgy legjellegzetesebb települése. A község határában, balra indul a jelzett ösvény, amely érinti az Affe(1324m) és Niolet(1319m) legelőit, majd az azonos nevű tó partján fekvő turistaközpont, Champex(1466m) határában éri el az aszfalt utat.

Szintkülönbség: 310m fel – 550m le
Időtartam: 4-5 óra

5. nap – Champex(1466m) – Trient(1297m)

Túra: Champex(1466m) – Trient-gleccser – Vallon d’Arpette – Fenétre de’Arpette(2665m) – Chalet du Glacier(1583m) Trient(1297m)

Szállás: Trient(1297m)

Mai napi feladatunk: megerőltető útszakasz, zord környezetben. Hosszú, fárasztó emelkedővel indul, majd miután elértük a Fenétre d’Arpette-t, közelről csodálhatjuk meg a Trient-gleccser látványos jégtornyait. A felfelé vezető, meredek, a gleccser közelében futó út is érdekes, és szép kilátást kínál. Mielőtt Trientbe érnénk, érdemes megnézni a bisse-t, vagyis a hegyoldalban a Col de la Forclazig húzódó vízvezetéket. Champexből egy földúton megyünk, ezután egy jelzett ösvényen – mely Arpette házaiig vezet fel – felfelé indulunk a Vallon d’Arpettenben. A völgy fölé a Pointe des Ecandies és a Pointe d’Omy magasodik. Ezt követően – omladékos területeken és hólejtőkön keresztül – felkapaszkodunk a Fenétre de’Arpette-ig(2665m), ahonnan remekül látható a közeli Trient-gleccser. Az ösvény ezután ferdén halad tovább lefelé, majd eléri Vésevey pásztorkunyhóit(2096m). Ezután elhagyjuk a gleccser aljához vezető ösvényt, és elérjük a Chalet du Glacier-t(1583m). Keskeny aszfaltút visz Le Peutybe(1319m) és Trientbe(1297m).

Szintkülönbség: 1310m fel – 1340 le
Időtartam: 5-6 óra

6. nap – Trient(1297m) – Montroc Le Planet

Túra: Trient(1297m) – Herbagéres(2033m) – Col de Balme(2191m) – Albert ler menedékház

Szállás: Montroc –Le Planet

Mai napunk fénypontja a francia-svájci határon található Col de Balme elérése. A hegytetőről, ahol egy felújított és menedékházzá átalakított régi vendéglő áll, a Mont Blanc-hegycsoport egyik leglátványosabb panorámája tárul elénk az Aiguilles de Charmonix csipkézett csúcsai előtt élesen rajzolódnak ki a csúcsról leereszkedő gleccserek. A hágóhoz vezető út, fárasztó ugyan, de lefelé menet könnyű dolgunk van. Miután elhagytuk a Le Peuty-i hidat, a Col de Balme-ra vezető ösvényen megyünk tovább. A hegyoldalban húzódó, meredek szakasz átszeli a Nant Noir völgyét, amelyen túl kijutunk az erdőből, elérjük a Herbagéres(2033m) alpesi legelőjét, és megérkezünk a Col de Balme-ra(2191m). Innen sétálunk le Le Tourig az Albert ler menedékházig.

Szintkülönbség: 860m fel – 930m le
Időtartam: 4-5 óra

7. nap – Montroc Le Planet – La Flégére(1877m)

Túra: Montroc Le Planet – Aiguillette – Tré-le-Champ(1417m) – Blanc-tó(2352m) – La Flégére(1877m)

Szállás: La Flégére(1877m)

E szakasz során az Alpok leghíresebb kilátóösvényén haladunk végig, amely az Aiguilles Rouges lábától a hegyoldalban haladva az Arve felső völgyén át Chamonix és Argentiére fölé vezet. Utunk során a panoráma mindenhol lélegzetelállító. A fő útvonalunkra a Bréventnél térünk vissza. A montroci állomásról az ösvény Tré-leChamp-ba(1417m) vezet, majd az erdőben halad tovább, az Aiguillette d’Argentiére szikláinak árnyékában. A sziklák tövében elhaladva egy biztosított ösvényen megyünk felfelé egy útelágazásig(2145m). Jobbra folytatjuk az utat, elhaladunk a Chésérys tavacskái mellett, és megérkezünk a Blanc-tóhoz(2352m), amelynek partján áll az azonos nevű menedékház. A tó fölé az Aiguille de la Pérséverance és az Aiguille du Belvédére tornyosul. Meredek, kavicsos ösvény visz le La Flégére-be(1877m).

Szintkülönbség: 1000m fel – 48m le
Időtartam: 4-5 óra

8. nap – La Flégére(1877m) – Les Houches(1003m)

Túra: La Flégére(1877m) – Planpraz(2020m) – Col du Brévent(2368m) – Brévent-tó – Bellachat menedékház(2152m) – Les Houches(1003m)

Szállás: Les Houches(1003m)

Az előző napi ösvényen folytatjuk utunkat. A rövid emelkedő Planprazból a Brévent-re elég megerőltető, de miután ezen a szakaszon túljutottunk, a panoráma mellett a csöndet is élvezhetjük, amelyben igen ritkán lehet részünk a Brévent csúcsán. Hosszú, a GR5-tel párhuzamos lejtőn jutunk le Les Houches-ba. A hegyoldalban húzódó ösvényen leereszkedünk a charlanoni völgykatlanba(1812m). Elhagyjuk azt a pontot, ahol az út elágazik a Lac Cornu felé, majd eljutunk Pranplazba(2020m), majd meredek, de a Mont Blanc-ra szép kilátást nyújtó emelkedőn érjük el a Col du Brévent-t(2368m). Utunk itt összefut a GR5-tel, amely balra haladva a Mont Blanc-masszívum egyik leghíresebb kilátóhelyére, a Brévent csúcsára(2525m) visz. Innen azon a történelmi útvonalon megyünk tovább, amely Chamonix-ból a Grand Mulets, a Grand Plateau és a Vallott menedékház érintésével a csúcsra vezet. Miután magunk mögött hagytuk a drótkötélpálya végállomását, az ösvény lejteni kezd, jobbra elhagyjuk a Brévent-tavat, elérjük a kis Bellachat-menedékházat(2152m), amely Chamonix-ra és a Mont Blanc-ra néz, és továbbmegyünk a Merlet vadasparkig, ahol a tágas kifutókban kőszáli kecskék és zergék élnek. Elhaladunk a Krisztus király-szobor előtt(1268m), és leereszkedünk Les Houches-ba(1003m), ahol az északról érkezők kezdik a Mont Blanc-túrát.

Szintkülönbség: 710m fel – 1580m le
Időtartam: 5-6 óra

9. nap – Les Houches(1003m) – Les Contamines - Montjoie(1164m)

Túra: Les Houches(1003m) – Aiguille de Bionnassay – Col de Tricot(2120m) – Chalet de Trucot(1720m) – Les Contamines-Montjoie(1164m)

Szállás: Les Contamines-Montjoie(1164m)

Ennek az elég rövid szakasznak a kezdetén a túra egyik legszebb részén, az Aiguille de Bionnassay jégfalának tövében haladunk. Miután átkeltünk a Col de Tricot-n, a Chalets de Miage völgykatlanjába jutva elhagyatottabb táj fogad, s ilyen is marad egészen a Col de la Seigne-ig, Les Houches-ból drótkötélpályán jutunk fel La Charlette-be(1801m), ahonnan az Aiguille de Bionnassay-re látunk. Átkelünk a Tramway du Mont Blanc vágányain, és beérünk az erdőbe. Elhaladunk a gleccser mellett, és átmegyünk a belőle előtörő patak függőhídján(1720m). Egy szép, füves fennsíkra érve felfelé indulunk a Col de Tricot rétjeihez(2120m), ahonnan remek kilátás tárul elénk, a Domes de Miage északi falát csodálhatjuk meg. Meredeken visz az út lefelé a Chalets de Miage-hoz(1559m). Rövid ideig egy földúton haladunk, majd balra indulunk felfelé, míg el nem érjük a fennsíkot és a Chalet de Trucot(1720m). Ezután egy újabb földúton haladunk, majd balra indulunk felfelé, míg el nem érjük a fennsíkot és a Chalet de Trucot(1720m). Ezután egy újabb földúton közelítjük meg az alpesi legelőt, majd az erdőben vezető ösvényen ereszkedünk le Frasse-ba(1263m) és Les Contamines-Montjoie-ba(1164m).

Szintkülönbség: 610m fel – 1240m le
Időtartam: 5-6 óra

10. nap – Les Contamines(1164m) – Les Mottets(1978m)

Túra: Les Contamines(1164m) – Notre-Dame de la Gorge-kápolna(1210m) – Jovet-tavak – Plan des Dames(2043m) – Col du Bonhomme(2329m) – Col des la Croix du Bonhomme(2479m) – Nord des Fours(2716m) – Chalet des Mottets(1978m)

Szállás: Les Mottets(1978m)

A túra leghosszabb napján a Tarentaise és a Beaufortain felé lenyúló, elhagyatott völgyekben vezet az utunk. Az útszakasz a Notre-Dame de la  Gorge-kápolnánál(1210m) indul, ahol belépünk a Les Contamines-Montjoie természetvédelmi területre. Egyrómai kori, sziklákba vájt úton haladunk. Miután elhagytuk a Pont de la Ténát(1392m), elérjük a Chalet du Nant Borran-t(1460m). Ezután a széles völgykatlanban a Chalet de Balme-ig(1706m) folytatjuk utunkat. Meredek emelkedő vezet két útelágazásig, melyektől a Jovet-tavakig, illetve a Plan des Dames-ig(2043m) juthatunk. A hegytömb megkerülése után kanyargós úton jutunk fel a Col du Bonhomme-ra(2329m), ahonnan a hegyoldalban húzódó ösvény visz a Col de la Croix du Bonhomme-ra(2479m) és az azonos nevű menedékházhoz(2443m). A hágóhoz visszatérve a Col des Fours-ra(2665m) vezető ösvényt követjük, ahonnan az Aiguilles des Glaciers-re látunk. Egy sziklatörmelékes rézsű tövében vezető meredek úton előbb egy fennsíkra jutunk(2401m), majd egy újabb meredek lejtőn leereszkedve jutunk el a Tufs pásztorkunyhóihoz(1993m). kocsiút visz a Ville des Glaciers(1789m) legelőjéig, majd rövid emelkedő után érjük el a Chalet des Mottets-ot(1978m).

Szintkülönbség: 1660m fel – 850m le
Időtartam: 7-8 óra

11. nap – Les Mottets(1978m) – Elisabetta menedékház(2200m)

Túra: Les Mottets(1978m) – Col de la Seigne(2516m) – Gollet de la Seigne(2694m) – Felső Alpe de la Lex Blanche(2285m) – Alsó Alpe de la Lex Blance(2156m) – Elisabetta menedékház(2200m)

Szállás: Elisabetta menedékház(2200m)

A nyugodt, pihentető nap során elidőzhetünk a Col de la Seigne és az Elisabetta menedékház környékén, ahol az Alpok egyik legszebb panorámája tárul elénk. A Pyramides Calcaires mészkőcsúcsai, a Lex Blanche tágas, zöldellő fennsíkja, a Mont Fortin és a Mont Percé palalejtői keretbe foglalják a Mont Blanc ormát, az Aiguille Noire de Péuterey-t, a Dent du Géant-t, a Grandes Jorasses-t, valamint a Val Vény és a Val Ferret völgyet. Kanyargós ösvényen indulunk, amely legelőket átszelve vezet fel a Grand Praz patakjához. Miután jobbra elhagytuk a Chalets de la Seigne-t, felkapaszkodunk az olasz-francia határon elhelyezkedő Col de la Seigne-re(2516m). Innen jobbra folytatjuk utunkat a hegygerincen a Gollet de la Seigne(2694m) felé, ahonnan még tágasabb panoráma tárul elénk. Egy széles, legelőkön és palás hegygerinceken át húzódó ösvényt követve elmegyünk egy romos kis kaszárnya mellett, majd eljutunk a Felső Alpe de la Lex Blanche-hoz(2285m). Az azonos nevű fennsíkot érintve elérjük az Alsó Alpe de la Lex Blanche-t(2156m) és a balra található Elisabetta menedékházat(2200m).

Szintkülönbség: 590m fel – 350m le
Időtartam: 3-4 óra

12. nap – Elisabetta menedékház(2200m) – Courmayeur - hazautazás

Túra: Elisabetta menedékház(2200m) – Combal-fennsík(1950m) – Maison Viellie menedékház(1956m) – Courmayer – hazautazás

Szállás: kemping / hotel

A túra utolsó szakasza az egyik legszebb és leglátványosabb útszakasz. Különösen csodás a Miage- és a Brenva-gleccser látványa, valamint a Mont Blanc olaszországi, zord lejtője, amelynek fő látványosságai a Freney és a Brouillard „oszlopai” jégtornyai. Egy földúton haladunk keresztül a Combal-fennsíkon a hídig(1950m), amelyen túl – később ösvénnyé szűkül – földút vezet a Miage-tóhoz, amely feltétlenül megér egy kitérőt. A híd előtt, jobbra indul az az ösvény, amely érinti az Alsó Alpe de l’Arp Vielle romjait(2072m), és a legelőket átszelve a Felső Alpe de l’Arp Vielle-hez(2303m) visz. Jobbra magunk mögött hagyjuk a Mont Fortin-ra vezető ösvényt, és a bal oldali ösvényen indulunk, amely egy erdővel borított hegyhátra(2365m) vezet, majd hosszan halad a hegyoldalban a tóig(2165m) és a Col Chécrouit-ig(1956m), ahol a Maison Vielle menedékház áll. Innen libegőn, majd drótkötélpályán ereszkedünk le Courmayeurbe.

Szintkülönbség: 440m fel – 1460m le
Időtartam: 5-6 óra

13. nap – hazautazás

Utazás: Franciaország/Courmayeur – Magyarország/Budapest kb. 1200km / 10-11 óra.

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) Mo. - Olaszo. - Fr.o:

 • benzinköltség, autópálya-matrica, Mont Blanc alagút kb. 125 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 31 250,- Ft/fő

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) Mo. - Svájc - Olaszo.:

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 85 000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 21 250, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:    

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

 

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 - kor Courmayeurban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

Szállások: 

 • hotel 
 • menedékház  
 • kemping  

Szállások költsége:  

 • hotel: 25-30 euro / fő / éjszaka  
 • menedékház: 15-25 euro / fő / éjszaka  
 • kemping: 5-7-10 euro / fő / éjszaka

Szolgáltatások a menedékházban:

 • ÖEAV igazolvány felmutatásakor a menedékházak többségében adnak kedvezményt
 • női-férfi w.c.
 • zuhany
 • étterem
 • bakancs-szárító

A túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A franciaországi élelmiszerárak jóval magasabbak, mint Magyarországon, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. A menedékházakban éttermek is működnek, de nagyon drágák.

A legtöbb helyen van főzősarok, de a saját gázfőződet hoznod kell, ha főzni szeretnél. Ingyen vizet adnak, de az olvasztott hó. A menedékházakban palackozott vizet is lehet kapni, de az ételekhez hasonlóan nagyon drágán.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

A Mont Blanc vagy olaszul Monte Bianco a „Fehér hegy” az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegye. Magassága 4810 méter. A világ szinte minden tájáról, évről-évre ezrével érkeznek ide a hegymászók és turisták, hogy meghódítsák a csúcsát.  

A Mont Blanc a francia-olasz határon található. Hovatartozása máig vitatott, mindkét ország szereti sajátjának tekinteni a csúcsot, mely a Pennini-Alpok nyugati tagja.  

A Pennini-Alpok a legnagyobb átlagmagasságú tagja az Alpoknak, a Mont Blanc - on kívül itt található a Matterhorn, valamint a Monte Rosa több 4000 méternél magasabb csúcsa.

Közel 170 kilométer, 10000 méter szintkülönbség, 3 ország - Franciaország, Olaszország, Svájc - vár ránk 11 nap alatt a Mont Blanc-körtúra teljesítése során.  

Európa legmagasabban fekvő és leglátványosabb természetvédelmi területét járhatjuk körbe, ha a Mont Blanc (4810m) körül túrázunk.  

Panoráma tekintetében e trekkingútvonalnak nincs párja az Alpokban, sőt talán a világ egyetlen hegységében sem.

Időjárás

Mivel a Mont Blanc s a térsége alpesi magashegy, az időjárása, mint minden hegyvidéknek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a magashegyek egyik nagyon lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran havazik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

A Mont Blanc-körtúra nehézsége

Azoknak, akik gyakorlott túrázók, s szeretnének megismerkedni a magas hegyek világával, nincs ennél alkalmasabb útvonal a Nyugati-Alpokban. A terep viszonylag könnyen járható, az útszakaszok hosszúak ugyan, de teljesíthetőek.  

A Mont Blanc-kör, 11 napos trekking, technikai nehézséget nem tartalmaz, s az átlagosnál jobb állóképességgel, "sportos" erőnléttel, túrázási gyakorlattal teljesíthető magashegyi gyalogtúra.

Kérjük vegyétek figyelembe a 11 napon át tartó sorozatterhelést, hogy a trekking során végig a teljes felszerelésünket a hátunkon visszük.

Létszám

 • Minimum létszám: 8fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 15fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

A trekkinghez mindenképp olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a trekkingen való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak az általunk érintett országokba.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a francia, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Mindhárom országban az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Min. 200-250 euro.

Helyszínen fizetendő költségek

 • szállások díja
 • étkezés költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap, vékony polár sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős (legcélszerűbb a gleccserszemüveg).

Törzs:

Technikai aláöltözet, vékony polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 1 pár! szélálló, vékony kesztyű.

Láb:

Rövidnadrág, vékony / vastag hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló, de, nyári trekking bakancs is megfelelő!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a trekking során bármikor szükségünk lehet rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, otthon ellenőrizd le! De, a szálláshelyek egy részén lesz lehetőség az akkumulátorok töltésére.  

Napszemüveg: biciklis szemüveg / gleccserszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme. Valamilyen UV szűrős napszemüveget mindenképp hozzatok a túrára.

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a trekking során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.  

Hátizsák 
A hátizsákod maximum 30-35 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kérnénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelyre a túrafelszereléseket fel lehet fogatni!   

Túrabot
Kérjük, hogy erre a viszonylag hosszú trekkingre mindenképp hozzatok túrabotot, hiszen, szinte végig szükségünk lesz rá.

Alvás:

Amire a trekking során szükségünk lehet: vékony 3-4 évszakos hálózsák, vékony hálózsákbélés.  

Az éjszakákat egyszerű menedékházakban, hostelekben, hotelekben töltjük.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, levespor, "zacskós" készételek, konzerv, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, ÖEAV igazolvány - felmutatásakor a menedékházakban adnak kedvezményt, költőpénz, biztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap – utazás

Utazás: Magyarország/Budapest – Olaszország/Courmayeur kb. 1200km / 10-11 óra.

Szállás: kemping/hotel

2. nap – Courmayeur – Bonatti-menedékház(2020m)

Túra: Courmayeur – Ferret-völgy – Mont de la Saxe(2348m) – Testa della Tronche(2495m) – Bonatti-menedékház(2020m)

Szállás: Bonatti-menedékház(2020m)

3. nap – Bonatti-menedékház(2020m) – La Fouly(1610m)

Túra: Bonatti-menedékház(2020m) – Ferret-völgy – Pré de Bar-gleccser – Elena menedékház(2062m) – Col du Grand Ferret(2537m) – La Fouly(1610m)

Szállás: La Fouly(1610m)

4. nap – La Fouly(1610m) – Champex(1466m)

Túra: La Fouly(1610m) – Praz-de Fort(1151m) – Issert(1074m) – Affe(1324m) – Niolet(1319m) – Champex(1466m)

Szállás: Champex(1466m)

5. nap – Champex(1466m) – Trient(1297m)

Túra: Champex(1466m) – Trient-gleccser – Vallon d’Arpette – Fenétre de’Arpette(2665m) – Chalet du Glacier(1583m) - Trient(1297m)

Szállás: Treint(1297m)

6. nap – Trient(1297m) – Montroc Le Planet

Túra: Trient(1297m) – Herbagéres(2033m) – Col de Balme(2191m) – Albert ler menedékház

Szállás: Montroc Le Planet

7. nap – Montroc Le Planet – La Flégére(1877m)

Túra: Montroc Le Planet – Aiguillette – Tré-le-Champ(1417m) – Blanc-tó(2352m) – La Flégére(1877m)

Szállás: La Flégére(1877m)

8. nap – La Flégére(1877m) – Les Houches(1003m)

Túra: La Flégére(1877m) – Planpraz(2020m) – Col du Brévent(2368m) – Brévent-tó – Bellachat menedékház(2152m) – Les Houches(1003m)

Szállás: Les Houches(1003m)

9. nap – Les Houches(1003m) – Les Contamines - Montjoie(1164m)

Túra: Les Houches(1003m) – Aiguille de Bionnassay – Col de Tricot(2120m) – Chalet de Trucot(1720m) – Les Contamines-Montjoie(1164m)

Szállás: Les Contamines-Montjoie(1164m)

10. nap – Les Contamines(1164m) – Les Mottets(1978m)

Túra: Les Contamines(1164m) – Notre-Dame de la Gorge-kápolna(1210m) – Jovet-tavak – Plan des Dames(2043m) – Col du Bonhomme(2329m) – Col des la Croix du Bonhomme(2479m) – Nord des Fours(2716m) – Chalet des Mottets(1978m)

Szállás: Les Mottets(1978m)

11. nap – Les Mottets(1978m) – Elisabetta menedékház(2200m)

Túra: Les Mottets(1978m) – Col de la Seigne(2516m) – Gollet de la Seigne(2694m) – Felső Alpe de la Lex Blanche(2285m) – Alsó Alpe de la Lex Blance(2156m) – Elisabetta menedékház(2200m)

Szállás: Elisabetta menedékház(2200m)

12. nap – Elisabetta menedékház(2200m) – Courmayeur - hazautazás

Túra: Elisabetta menedékház(2200m) – Combal-fennsík(1950m) – Maison Viellie menedékház(1956m) – Courmayer - hazautazás

Szállás: kemping/hotel

13. nap - utazás

Utazás: Franciaország/Courmayeur - Magyarország/Budapest kb. 1200km / 10-11 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2022
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
3
7
6
6
8
9