Megnézem
Mont Blanc (4810m)
Indulásig már csak
2
nap van hátra

Hosszabb mászások

Mont Blanc (4810m)

2019
aug.
22
aug.
27
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

4810m

Létszám:

3-5 fő

Jelentkezési határidő: 2019.07.22.
 
Biztos indulás!
Akciós túra!

 Mont Blanc (4810m) - hegymászó túra

Egy fantasztikus, kihívásokkal teli csúcsmászás a "Fehér hegyre"! Az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegyére a "Monte Bianco"-ra, vagyis, a Mont Blanc-ra!

Egy igazi adrenalin bomba! Egy igazi, küzdelmes, közel 5000 mé-teres csúcsmászás! Egy életre szóló, fantasztikus kaland!

 Kiknek ajánljuk a Mont Blanc csúcsmászást?

Ha már jártál haladó 3000 méteres csúcson, esetleg kezdőbb 4000-es hegyen, de úgy érzed, hogy már szeretnéd kipróbálni magad egy küzdelmes, haladó, kitartást igénylő közel 5000 méteres mászáson! Itt a helyed!

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen érzés sikeresen megmászni az Alpok, Nyugat-Európa és az Európai-Unió legmagasabb pontját. Ha szeretnéd a csúcson fáradtan, de büszkén, a sikeres teljesítés mámorában, boldogan meglobogtatni a magyar zászlót! Ne habozz! Tarts velünk e páratlan kalandon!

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok.

Már túráztál a Trekking Toursszal? S még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát és kerülj fel oldalunkra!

 Túravezetőid a Mont Blanc(4810m) túrán: 

A Mont Blanc hegymászó túra során túravezetőid a Trekking Tours-nál 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegy-mászók lesznek!

A mászás során természetesen elsődleges célunk a túrára jelent-kezők segítése a Mont Blanc (4810m) csúcsának elérésében!

Túravezető(k) száma:

 • 3-5 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű környezet!

 Mont Blanc(4810m) 

A Mont Blanc vagy olaszul Monte Bianco a „Fehér hegy” az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegy-csúcsa. Magassága 4810 méter.

A világ szinte minden tájáról, évről-évre ezrével érkeznek ide a hegy-mászók és turisták, hogy megpróbálják meghódítani a csúcsát.

 Pennini-Alpok

A Mont Blanc a francia-olasz határon található. Hovatartozása máig vitatott, mindkét ország szereti sajátjának tekinteni a csúcsot, mely a Pennini-Alpok nyugati tagja.

A Pennini-Alpok a legnagyobb átlagmagasságú tagja az Alpoknak. A Mont Blanc-on kívül itt található a Matterhorn, valamint a Monte Rosa több 4000 méternél magasabb csúcsa is.

 A Mont Blanc túra nehézsége:

A Mont Blanc(4810m) legtöbb útja viszonylag könnyűnek mondható, ám a magasság, a szeszélyes időjárás, a kőomlások, a sziklás, ki-tett, néhol technikás terep és az utakat szegélyező számos, sokszor megbúvó gleccserhasadékok, veszélyessé teszik megmászását!

Teljesítéséhez jégcsákány, hágóvas használatának ismerete, kiváló állóképesség, szédülésmentesség, túrázási tapasztalat alapvető kritérium! De, szükséged lesz még C/D-s vagyis, haladó via ferrata tudásra is!

 Ki az ideális turista?

Ki az ideális turista? Ki az, aki felkészültnek érezheti magát a Mont Blanc sikeres teljesítésére?

Aki már járt nehéz via ferrata túrán, haladó 3000-es hegycsúcson - pl.: Grossglockner(3798m) - Wildspitze(3772m) - túrázott techni-kás terepen, nincs tériszonya, nem szédül kitett hegyoldalakon, sza-kadékok felett!

A Trekking Tours - nál a Mont Blanc túrán való részvétel feltétele a Grossglockner vagy a Wildspitze sikeres teljesítése!

 A Mont Blanc időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év
Túra típusa: alpesi, nehéz hegymászás
Időtartam: 6 nap

Túravezetői díj: 99 900,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 59 950,- Ft / fő
Előleg:
39 950,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 20 000,- Ft - mely a túra előtt 30 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours szervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjat
 • a fogaskerekű költségét
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Chamonix
 • Tete Rousse (3167m)
 • Grand Couloir
 • Aiguille du Gouter (3817m)
 • Vallet-ház (4300m)
 • Mont Blanc (4810m)
Túravezetői díj:
99.900 Ft / fő
Akciós ár: 59.950 Ft / fő

1. nap - kiutazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest – Franciaország/Chamonix - kb. 1200km / 11-12 óra.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Találkozás: 18.00 órakor Chamonix-ban.

Szállás: kemping

Mai napunk a kiutazással telik.

2. nap - fogaskerekű - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Szállás: Tete-Rousse-menedékház (3167m)

Túra: fogaskerekű - „Tramway du Mont-Blanc” - Nid’Aigle végállomás (2372m) - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Autóinkat a „Tramway du Mont-Blanc” állomása melletti parkolóban hagyjuk, s fogaske-rekűvel felmegyünk a 2372 méter magasan található végállomásig a „Nid’Aigle”-ig.

A fogaskerekű végállomásától egy egyenletesen emelkedő sziklás ösvényen kezdjük meg túránkat a menedékház felé. Közben viszont egy kb. 150 méter széles gleccseren is átkelünk. Majd kb. három-négy órás gyaloglással érjük el a „Tete Rousse” menedékházat (3167m).

Szintkülönbség: 800m fel
Menetidő: kb. 3-4 óra
Táv: 5km

3. nap - Tete Rousse menedékház - Aiguille du Gouter-menedékház

Szállás: Aiguille du Gouter-menedékház (3817m)

Túra: Tete Rousse menedékház (3167m) - Grand Couloir - Gouter-menedékház (3817m)

Mai túránk célpontja a Gouter menedékház (3817) elérése. Nehézség szempontjából a mai napunk mondható a legnagyobb kihívásnak. Kora hajnalban indulunk, hogy mielőtt a nap megsütné a fal tetejét, s elkezdené kiolvasztani a köveket, át tudjunk kelni a „Grand Couloir” rövid szakaszán, ami a folyamatos kőomlásairól nevezetes része mai napi távunknak.

Sziklás, kitett, meredek részeken vezet utunk a ház felé, így túl gyorsan nem fogunk tudni haladni, de ma nem is ez a célunk. A szép lassú, komótos felfelé haladás kedvező az akklimatizálódás szempontjából, hiszen így van lehetősége a szervezetünknek hozzá-szokni a ritka levegőhöz.

Kb. 4-5 órás folyamatos haladással érjük el a Gouter házat (3817m), mely egy rendkívül kitett meredély fölött található, így szép tiszta időben a kilátás páratlan. A mai nap folyamán mindenki úgy készüljön, hogy a kora esti órákban már nyugovóra térünk, tekintettel a holnapi, hajnal 3 órás indulásra!

Szintkülönbség: 700m fel
Menetidő: kb. 4-5 óra
Táv: 8km

4. nap - Mont Blanc (4810m) csúcsmászás

Szállás: Gouter-menedékház (3817m) / Tete Rousse (3167m)

Túra: Gouter menedékház (3817m) - Vallot-ház (kb. 4300m) - Mont Blanc (4810m) - Vallot-ház - Gouter menedékház (3817m) / Tete Rousse menedékház (3167m)

Kora hajnalban indulunk /legkésőbb 3 órakor/, hiszen a mai csúcsmászás során 1000 méteres szintkülönbség leküzdése vár ránk, nagy részben 4000 méter feletti magasságban. Sötétben, fejlámpánk fényénél kezdjük meg túránkat, s mi is csatlakozunk a megfelelő csúcsmászó időben már előttünk kígyózó sorhoz. Amennyiben folyamatosan tudunk haladni, hajnalra, mire pirkadni kezd, elérhetjük a Vallot-ház 4300 méteres magasságát, ami felfelé tartó szintemelkedésünk felét jelenti.

Kb. 4500 méteres magasságban egy nagyon keskeny gerincen vezet az utunk, de itt is, mint csúcstámadásunk során végig, természetesen kötélbiztosítás használatával haladunk, s már nappali fénynél, világosban lépkedünk egyre feljebb, így mindenki biztonságban érezheti magát.

Miután elértük a Mont Blanc (4810m) csúcsát, elfogyasztjuk csúcscsokinkat, elkészítjük a csúcsfotókat, s indulunk is visszafelé a Gouter menedékház irányába.

Szintkülönbség: 1000m fel – 1000m le
Menetidő: 8-9-10 óra
Táv: 12km

Akinek a mai nap folyamán sikerült elérnie a csúcsot, kondíciója, fáradtsága függvényében két lehetőség közül választhat:

 • eltölt még egy éjszakát a Gouter menedékházban, s a következő nap a Tete Rousse menedékház érintésével, kisvasúttal lemegy a parkolóban hagyott autójához
 • a csúcsmászást követően délután lemegy a Tete Rousse menedékházba (3167m), ott eltölt egy éjszakát, s a következő nap kisvasúttal lemegy az autójához

5. nap - tartaléknap

A tartaléknap arra szolgál, ha esetleg előző nap a rossz időjárási viszonyok miatt nem lett volna lehetőségünk megpróbálni a csúcstámadást, ma még kaphatunk egy esélyt

Vagy, arra az esetre szolgál, ha valaki lassabban tudna akklimatizálódni, Ő is kapjon még egy lehetőséget a feljutásra.

Akik a csúcsmászást követően, a Tete Rousse menedékházban (3167m) töltöttek egy éjszakát, azok a mai nap folyamán mennek le kisvasúttal az autókhoz, s még egy éjszakát töltenek a kempingben.

6. nap - hazautazás

Hazautazás: Franciaország/Chamonix - Magyarország/Budapest - kb. 1200km / 11-12 óra.


 Költségeid összesen a Mont Blanc túra során: 

 • Túravezetői díj: 99.900 Ft / fő
 • Akciós túravezetői díj: 59.950 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 21.250 Ft / fő - 4fő/autó esetén
 • Túravezető(k) utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Parkolási díj + fogaskerekű díja: kb. 38 euro / fő
 • Túravezető(k) fogaskerekű díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Szállás díja: kb. 50-65 euro / fő / éjszaka
 • Túravezető(k) szállás díjának, étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1200. - Ft / nap

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) - Mo. - Olaszország - Franciaország:

 • benzinköltség, autópálya-matrica, Mont Blanc alagút kb. 125 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 31 250,- Ft/fő

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) Mo. - Svájc - Franciaország:

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 85 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 21 250, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • összege a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik meg közöttük
 • kérjük, hogy a túravezető(k) utazási költségének díját az Őt szállító autó sofőrjének adjátok oda

Egyéb utazási költségek:

 • parkolás díja, fogaskerekű kb. 33 euro / fő

Találkozás időpontja

Találkozás: 18.00 órakor Chamonix-ban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására!

Szállás

 • 1-2 éjszaka sátorban – kemping
 • 3-4 éjszaka menedékházakban – Tete Rousse – Aiguille du Gouter

Mivel 3-4 éjszakát menedékházakban, matraclágerben töltünk, ahol nincs külön fűtés, így reggelre akár 6-8°C-ra is hűlhet a szoba hőmérséklete. Mindenkinek javasoljuk, hogy egy 3 évszakos hálózsákot mindenképpen hozzon magával. Meleg takarót kapunk, így nem kell mínuszos, pehelyhálózsákot hozni.

Amire a menedékházakban még szükség lehet, az a derékalj / polifoam. Abban az esetben, ha csúcsforgalom lenne, és már nem jutna hely számunkra a matracokon.

FONTOS! Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a Mont Blanc menedékházaiban nem lehet előre szállást foglalni, így mindenkinek, aki ezt a hegyet szeretné meghódítani, vállalnia kell az evvel járó kényelmetlenségeket! Vagyis előfordulhat, hogy néhol csak a földön fekve kapunk helyet. Folyosón, az étterem asztalainak tetején, asztal alatt…stb. Ahol helyet találunk magunknak.

A szállások díja 5 éjszakára összesen:

 • kb. 180-200 euro/fő
 • ÖEAV igazolvánnyal: kb. 120 euro/fő

Szolgáltatások a menedékházban:

 • ÖEAV igazolvány felmutatásakor mindenhol adnak kedvezményt
 • női-férfi w.c.
 • étterem

Túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.
(A túravezető(k) szállás költsége, egyenlő mértékben oszlik el a túrán részt vevők között.

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A franciaországi élelmiszerárak jóval magasabbak, mint Magyaror-szágon, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket.

A menedékházakban éttermek is működnek, így, aki ott szeretne enni-innivalót vásárolni megteheti.

A legtöbb helyen van főzősarok, de a saját gázfőződet hoznod kell, ha főzni szeretnél. Ingyen vizet adnak, de az olvasztott hó.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • A hátralék átutalására - amint esedékessé válik - szintén 3 munkanap áll rendelkezésedre, ellenkező esetben weboldalunk automatikusan törli a jelentkezésed.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Időjárás

Mivel a Mont Blanc(4810m) alpesi magashegy, az időjárása, mint minden hegynek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a magashegyek egyik nagyon lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran havazik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

A Mont Blanc megmászásának ideális időpontja a július-szeptember közötti időszak. Ekkor a legnagyobb az esély a szép tiszta időre, azonban bármikor elromolhat az idő, ezért a csúcstámadásra két napot szánunk. A csúcson a nappali középhőmérséklet kb. -10 fok, de az erős napsütés miatt ezt többnek fogod érezni.

A Mont Blanc időjárás előrejelzését itt találjátok!

A Mont Blanc túra nehézsége

A Mont Blanc(4810m) legtöbb útja viszonylag könnyűnek mondható, ám a magasság, a szeszélyes időjárás, a kőomlások, a sziklás, kitett, néhol technikás terep és az utakat szegélyező számos, sokszor megbúvó gleccserhasadékok, veszélyessé teszik megmászását!

Teljesítéséhez jégcsákány, hágóvas használatának ismerete, kiváló állóképesség, szédülésmentesség, túrázási tapasztalat alapvető kritérium! De, szükséged lesz még C/D-s vagyis, haladó via ferrata tudásra is!

Ki az ideális turista? Ki az, aki felkészültnek érezheti magát a Mont Blanc sikeres tel-jesítésére?

Aki már járt nehéz via ferrata túrán, haladó 3000-es hegycsúcson - pl.: Grossglockner(3798m) - Wildspitze(3772m) - túrázott technikás terepen, nincs tériszonya, nem szé-dül kitett hegyoldalakon, szakadékok felett!

FONTOS! A Mont Blanc túrán való részvétel alapfeltétele, minimum már egy 3000 méter feletti csúcsmászáson való részvétel. Vagyis, ha már legalább egyszer megtapasztaltad az evvel járó fizikai nehézségeket s az oxigénhiány okozta tüneteket!

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 5fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában.

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Franciaországba.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes francia nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a francia, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Franciaországban az euro a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 180-200 euro.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállás költsége
 • étkezés díja
 • fogaskerekű költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős.

Törzs:

Technikai aláöltözet, vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, aláöltözet, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló, meleg és merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, s szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, otthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában már nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, gleccserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kér-nénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelybe a technikai és túrafelszereléseket be tujátok tenni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot, hiszen a mászás során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, s a gleccseren egyaránt

Technikai felszerelés:

1db sisak, 1db túracsákány, 1 pár kötözős hágóvas (mely minden típusú túrabakancsra felszerelhető), 1db beülő, 1db kantár, 1db HMS (csavaros karabiner), 2db expressz. 

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Alvás:

3 évszakos, vékony hálózsák
Az éjszakát menedékházban, matraclágerben töltjük, ahol nincs külön fűtés, így reggelre akár 6-8 °C-ra is hűlhet a szoba hőmérséklete. Meleg takarót kapunk, így nem szükséges pehelyhálózsákot hozni.

Amire még szükségünk lehet, az a derékalj / polifoam. Abban az esetben, ha a mene-dékházakban csúcsforgalom lenne, és már nem jutna hely számunkra a matracokon. Sajnos ilyen esetekben előfordulhat, hogy a foglalásunkat nem veszik figyelembe!

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír. 

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, ÖEAV igazolvány – felmutatásakor mindenhol adnak kedvezményt, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap: kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Franciaország/Chamonix - kb. 1200km/11-12 óra.

Találkozás: 18.00 órakor Chamonix-ban.

Szállás: kemping

2. nap: túra - fogaskerekű - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Túra: fogaskerekű - „Tramway du Mont Blanc” - Nid’Aigle végállomás (2372m) - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Szállás: Tete Rousse-menedékház (3167m)

3. nap: túra - Tete Rousse-menedékház - Aiguille du Goutier-menedékház

Túra: Tete Rousse menedékház (3167m) - Grand Couloir - Goutier-menedékház (3817m)

Szállás: Aiguille du Goutier-menedékház (3817m)

4. nap: Mont Blanc (4810m) csúcsmászás

Túra: Goutier menedékház (3817m) - Vallot-ház (4300m) - Mont Blanc (4810m)

Szállás: Goutier-menedékház (3817m) / Tete Rousse-menedékház (3167m)

5. nap: tartaléknap

Tartaléknap / lejövet a Tete Rousse menedékházból

6. nap: hazautazás

Hazautazás: Franciaország/Chamonix - Magyarország/Budapest - kb. 1200km / 11-12 óra.

Jelentkezési határidő: 2019.07.22.
 

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre s értesítünk újdonságainkról!

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.