Megnézem
Heukuppe-csúcs (2007m) - Schneeberg (2076m) - téli túra
Indulásig már csak
172
nap van hátra

2 napos

Heukuppe-csúcs (2007m) - Schneeberg (2076m) - téli túra

2019
jan.
12
jan.
13
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2076m

Létszám:

3-8 fő

Jelentkezési határidő: 2019.01.09.
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Heukuppe-csúcs - Schneeberg - téli túra 

Egy fantasztikus, kétnapos, kiscsoprtos téli csúcstúra a Rax-Alpok és a Bécsi-Alpok legmagasabb pontjára. Vagyis. Az osztrák Alpok két legnépszerűbb 2000-es hegycsúcsára a Heukuppéra (2007m) és a Schneebergre (2076m)!

2 hegyet egy csapásra. Egy rendkívüli, téli "duplázás" az Alpokban!

 Kiknek ajánljuk ezt a kétnapos téli túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik nyári körülmények között szeretnék teljesíteni valamelyik alpesi 3000-es csúcsot. A Grossvenedigert - Similaunt - Wildspitzét vagy a Grossglocknert. De, eddig még nem túráztak téli körülmények között, nem ismerik a hegymászó túrákon használt felszereléseket, de, szeretnék kipróbálni őket.

Vagyis. Ha szeretnél megismerkedni a jégcsákány és a hágóvas használatával, ha szeretnéd kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, ha szeretnéd megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket, sőt, még hótalpazni is szeretnél, ez egy tökéletes túra a számodra! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

Ezen a kétnapos túrán egymást követően, mindkét nap folyamán lesz lehetőségetek a megismertek begyakorlására!

 Hótalpazás, hótalpas túra 

A hótalpazás napjaink közkedvelt téli sportja. Mély hóban a lehető legpraktikusabb közlekedési eszköz, melynek technikája minden korosztály számára könnyen elsajátítható.  

A hótalpas túrázásban az a jó, hogy nem igényel semmiféle speciális előképzettséget, aki járni tud, nyugodtan felcsatolhatja és élvezheti a természet közelségét.  

Fontos tudni, hogy a hótalpazás célja - a síeléssel szemben - nem a hegyoldalakról való gyors lejutás, hanem a hó felszínén való haladás.

De, mi is az a hótalp? A hótalp egy könnyű, műanyag, az alján fém-tüskékkel és fogakkal ellátott talp, amely bármilyen típusú bakancs-ra felcsatolható.

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal? S még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s 1 napos ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid a kétnapos téli túra során: 

A kétnapos téli csúcstúra során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Ezen a téli csúcstúrán elsődleges célunk megismertetni Veletek a téli túrázás rendkívüli szépségét, segítünk megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket, s talán mindezekkel segítünk Neked eldönteni, hogy az alpesi 3000-es csúcsok vállalhatóak e számodra.

Túravezető(k) száma:

 • 3-4 fő jelentkező esetén 1 túravezető
 • 5-8 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű  téli túra környezet!

 A Heukuppe téli túra nehézsége:

A Heukuppe-csúcs (2007m) téli csúcstúra, közepesen nehéz, technikai nehézséget nem tartalmazó, alpesi téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető. Azoknak ajánljuk, akik szoktak rend-szeresen sportolni, túrázni!

Túránk során előnyt jelent a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Schneeberg téli túra nehézsége:  

A Schneeberg(2076m) hótalpas csúcstúra, közepesen nehéz, kevés technikai nehézséget tartalmazó, alpesi, hótalpas túrának számít, ami jó állóképességgel, némi kitartással, könnyedén teljesíthető!

A Heukuppe időjárás előrejelzését itt találod!

A Schneeberg időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 16-60 év 
Túra típusa: téli túra
Időtartam: 2 nap

Túravezetői díj: 19 800,- Ft / fő
Előleg: 19 800,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: -

Ár tartalmazza:  

 • a túravezetést  
 • a szervezést  
 • a technikai felszerelés használatát
 • túrabot - ha nincs túrabotod, kérjük jelezd ezt felénk, biztosítunk a számodra  

Ár nem tartalmazza:  

 • az utazás költségét  
 • a felvonó díját
 • a szállás költségét 
 • az étkezés költségét 
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségeit 

Utazás: ha a kiutazás egyénileg történik „telekocsik” szer-vezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs autója, azokat segítünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Igény esetén kisbusz / mikrobusz bérlése is lehetséges.

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Prein hágó
 • Karl Ludwig menedékház(1804m)
 • kis kápolna
 • Heukuppe-csúcs(2007m)
 • Losenheim (840m)
 • Edelweisshütte (1235m)
 • Fischerhütte (2049m)
 • Schneeberg (2076m)
Túravezetői díj:
19.800 Ft / fő
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2019.01.09.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

0. nap - kiutazás - túra a Waxriegelhausig (1361m)

 Kiutazás: egyénileg személyautókkal / kisbusszal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Prein hágó - kb. 350km/3,5 - 4 óra. Ha a kiutazás egyénileg történik "telekocsik" szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs autója, azokat segítünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.  

Igény / megfelelő létszám esetén kisbusz/mikrobusz bérlése is lehetséges.

Találkozás: 18.00 - kor a Prein hágóban

Szállás: menedékház 

Túra: Prein hágó (1070m) - Waxriegelhaus (1361m)

A túra során lesz lehetőségetek megismerkedni a jégcsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást.

A megérkezést követően kiosztjuk a felszereléseket, röviden ismertetjük a haszná-latukat, majd felcsatoljuk a hótalpakat / hágóvasat s fejlámpáink fényénél megkezdjük rövid túránkat a menedékházig, ahol az éjszakát töltjük.

Szintkülönbség: 300m fel
Menetidő: kb. 1-1,5 óra
Táv: 2 km

1. nap - kiutazás - téli túra a Heukuppe-csúcsra (2007m)

 Kiutazás: egyénileg személyautókkal / kisbusszal 

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Prein hágó kb. 350km/3,5 - 4 óra. Ha a kiutazás egyénileg történik "telekocsik" szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs autója, azokat segítünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Igény / megfelelő létszám esetén kisbusz / mikrobusz bérlése is lehetséges.

Találkozás: 08.30 - kor a Prein hágónál lévő parkolóban.

Szállás: panzió / menedékház

Túra: Parkoló / Prein hágó(1070m) – Karl Ludwig menedékház(1804m) – Heukuppe-csúcs(2007m) – Karl Ludwig menedékház(1804m) – Parkoló / Prein hágó(1070m)

A túra során lesz lehetőségetek megismerkedni a jégcsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást.

A megérkezést követően, az eszközök kiosztása, rövid ismertetése után, megigazítjuk a felszerelésünket, s megkezdjük utunkat a Prein-hágóban. Eleinte egy nagyon szép, havas, széles erdei ösvényen, fenyvesek között egyenletesen haladunk felfelé. Majd egy tipikus alpesi rétet elhagyva, egy fokozatosan emelkedő, kényelmes turistaösvényen, ezt követően pedig egy hólejtőn haladunk a menedékház alatti sziklafalig, ahol egy rövid meredek szakasz következik.

Közel nyolcszáz méteres szintemelkedés leküzdése után érjük el a Karl Ludwig-menedékházat(1804m). A háznál rövid pihenőt tartunk, majd kb. egy 45 perces sétával elérjük a Rax-Alpok legmagasabb pontját a Heukuppét(2007m).

A csúcsmászás után, a csúcscsokik elfogyasztását követően visszamegyünk a Karl Ludwig-menedékházhoz(1804m), s tartunk egy hosszabb pihenőt. A pihenőt követően a már ismert útvonalon visszamegyünk a parkolóba az autókhoz, ahonnan megkezdjük utazásunkat Losenheim felé.

Losenheimbe(840m) érve még vár ránk egy rövid feladat. El kell érnünk az Edelweisshüttét(1235m) így, a megérkezést követően fejlámpáink fényénél megkezdjük rövid túránkat a menedékházig, ahol az éjszakát is töltjük.

Szintkülönbség: 940m fel - 940m le
Menetidő: kb. 6-7 óra
Táv: 14km

Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)
Rax-fennsík: Heukuppe-csúcs(2007m)

A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet

2. nap - túra a Schneeberg (2076m) csúcsára - hazautazás

Túra: Parkoló / Losenheim (840m) – Edelweisshütte (1235m) – Fischerhütte (2049m) – Hochschneeberg (2076m) – Fischerhütte (2049m) – Edelweisshütte (1235m) – Parkoló / Losenheim (840m)

Mai napi Schneeberg(2076m) túránk folyamán szintén lesz lehetőségetek az előző nap megismert eszközök használatára. Mély hóban felcsatoljuk a hótalpakat, míg a jegesebb, meredekebb részeken hágóvasban, jégcsákányunkkal a kezünkben haladunk majd, egyre följebb és följebb.

A kora reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően megkezdjük téli túránkat, mely a Schneeberg 2076 méter magas csúcsára vezet. A menedékháztól egy nagyon szép, széles, fenyvesek övezte ösvényen haladunk tovább, mely, még mély hó esetén is hótalpainkkal könnyen járható.  

Ezt követően egyenletesen, folyamatosan haladunk fölfelé a csúcs irányába. A fennsíkra felérve megérkezünk a Fischerhüttéhez (2049m) ahol megpihenünk s elfogyasztjuk ebédünket. Innen egy rövid emelkedőt leküzdve érjük el utunk célját a Hochschneeberg (2076m) csúcsát.

A csúcsmászás után, a csúcscsokik elfogyasztását követően a már ismert útvonalon vissza-megyünk a parkolóba az autókhoz, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 800m fel - 1200m le
Menetidő: kb. 7-8 óra
Táv: 12km

Hazautazás: Ausztria/Losenheim - Magyarország/Budapest kb. 325km / 3,5 - 4 óra

Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)
Bécsi-Alpok: Schneeberg(2076m)

A fotókat és a túraleírást készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen a két napos téli túra során:

 • Túravezetői díj: 19.800. Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 6.500. Ft / fő
 • Schneebergbahn felvonó díja: 20 euró / fő / oda-vissza
 • Szállás díja panzióban: kb. 30-32 EUR / fő / éjszaka
 • Szállás díja menedékházban: kb. 10-15 EUR / fő / éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1200. Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, felvonó díjának, szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg személyautókkal / kisbusszal.

Ha a kiutazás egyénileg történik, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs autója, vagy egyedül utazna, kérjük, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Igény / megfelelő létszám esetén kisbusz / mikrobusz bérlése is lehetséges.

Figyelem! Ausztriában, személyautók esetében kötelező a téli gumi használata, s a hólánc megléte!

Kiutazáshoz a Magyarország/Budapest - M1-es autópálya - Eisenstadt - Rax-Seilbach útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 350km / 3,5-4 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 700km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 26 000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 6 500, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • összege a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik meg közöttük
 • kérjük, hogy a túravezető(k) utazási költségének díját az Őt szállító autó sofőrjének adjátok oda
 • kisbusz bérlésekor a szállítás díja tartalmazza a túravezető(k) költségét

Egyéb utazási költségek:

 • Schneebergbahn felvonó díja: 20 euró / fő / oda-vissza
 • túravezető(k) felvonó díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Találkozás időpontja 

Találkozás: 08.30 - kor a Prein hágónál lévő parkolóban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására!

 Szállás - panzió

Az éjszakát egy egyszerű panzióban vagy menedékházban töltjük.

A szállás díja:

 • panzióban kb. 30-32 EUR / fő / éjszaka
 • menedékházban kb. 10-15 EUR / fő / éjszaka

Szobához tartozó szolgáltatások:

 • w.c.
 • zuhanyozó
 • étterem

Túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.
(A túravezető(k) szállás költsége, egyenlő mértékben oszlik el a túrán részt vevők között. Kb. 5-10 euro/fő)

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az ausztriai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. Javasoljuk, hogy termoszban mindenki hozzon magával meleg teát.

Vásárlási lehetőség a  - Heukuppe túrán - nem lesz. A Schneeberg túrán pedig a felvonó végénél található Edelweisshüttében.

Jelentkezés

 • A túrára leggyorsabban a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követően legkésőbb 3 munkanapon belül a túra túravezetői díját át kell utalnod, ellenkező esetben töröljük a foglalásod.
 • Amíg a túra túravezetői díja nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed.
 • Ha jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk a számodra vagy beszámoljuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések pont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat.

Terület

A Rax-Alpok az osztrák-magyar határtól néhány órányira, Alsó-Ausztria déli részén található. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe.

Terület

A Schneeberg a Bécsi-Alpok és Alsó-Ausztria legmagasabb pontja, melynek magassága 2076 méter, legmagasabb csúcsa a Klosterwappen. Az Alpok legkeletibb 2000 méteres hegye, amely egy jellegzetes mészkő-hegység, három oldalán meredek lejtőkkel.  

Télen és nyáron egyaránt jó túracélpont. Eléréséhez némi kitartás, állóképesség szükséges, de a csúcsélmény minden nehézségért kárpótol minket.  

Tiszta időben Bécs is látható a csúcsról, mely légvonalban 65 kilométeres távolságra található. A Raxot és a Schneeberet a Höllental-völgy választja el egymástól. A Raxtól dél-nyugat irányban, légvonalban 13 kilométerrre található.

Időjárás

Az Alpok, így a Heukuppe és a Schneeberg időjárása is tipikus hegyvidéki időjárás, ami rendkívül változékony. Napos idő esetén még télen is kellemes, enyhe hőmérséklet lehet.

Rossz idő esetén, szélben, hóesésben viszont nagy hidegre számíthatunk. Így a funkcionális ruházat viselése hótalpas, téli túrák esetén nagy jelentőségű.

A Heukuppe időjárás előrejelzését itt láthatod!

A Schneeberg időjárás előrejelzését itt találod!

Heukuppe téli túra nehézsége

A Heukuppe-csúcs (2007m) téli csúcstúra, közepesen nehéz, technikai nehézséget nem tartalmazó, alpesi téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető. Azoknak ajánljuk, akik szoktak rend-szeresen sportolni, túrázni.

Túránk során előnyt jelent a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség.

Schneeberg téli túra nehézsége

A Schneeberg(2076m) téli túra, közepesen nehéz, kevés technikai nehézséget tartalmazó, alpesi, téli túrának számít, ami jó állóképességgel, némi kitartással, könnyedén teljesíthető.

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 8fő.

Személyzet

A jelentkezők számától függően, a Trekking Tours 1 - 2 vagy 3 túravezetője.

Túravezető(k) száma:

 • 3-4 fő jelentkező esetén 1 túravezető
 • 5-8 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Biztosítás

Az utazáshoz mindenképp olyan „TOP” típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a „Sport Extra” szolgáltatással, amely a magashegyi és / vagy speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentést) tartalmazza. Akinek esetleg van OEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • Ausztriában a legtöbb menedékházban van magyar személyzet.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 50-70 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállás díja
 • étkezés költsége
 • felvonó díja

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot.

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról.

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, sál, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős - gleccserszemüveg / síszemüveg.

Törzs:

Technikai aláöltözet, vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / síkabát, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Meleg hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / sínadrág, lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló / impregnált és meleg!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, kis hátizsák - napi túrához, max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a felszerelést fel tudjátok fogat-ni, s amely rendelkezik esővédővel!

Technikai felszerelés:

Hótalp, túrabot, beülő, sisak, jégcsákány, hágóvas(kötözős), HMS, expressz.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Alvás:

Az éjszakát panzióban vagy menedékházban, 1-2-3 ágyas szobákban töltjük.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Egyéni igény szerint – szendvics, csoki, műzli-szelet, szőlőcukor, folyadék minimum 2 liter, lehetőleg meleg tea termoszban.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, fényképezőgép, költőpénz, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap: kiutazás - túra a Heukuppe-csúcsra (2007m)

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Prein hágó - kb. 350km / 3,5 - 4 óra

Találkozás: 08.30 - kor a Prein hágónál lévő parkolóban.

Szállás: panzió / menedékház

Túra: Parkoló / Prein hágó(1070m) - Karl Ludwig menedékház(1804m) - Heukuppe-csúcs(2007m) - Karl Ludwig menedékház(1804m) - Parkoló / Prein hágó(1070m)

2. nap: túra a Schneeberg (2076m) csúcsára - hazautazás

Túra: Losenheim (840m) – Edelweisshütte (1235m) – Fischerhütte (2049m) – Hochschneeberg (2076m) – Fischerhütte (2049m) – Edelweisshütte (1235m) – Losenheim (840m)

Hazautazás: Ausztria/Losenheim - Magyarország/Budapest: kb. 325km / 3,5 – 4 óra

Jelentkezési határidő: 2019.01.09.
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre s értesítünk újdonságainkról!

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.