Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Grossvenediger (3666m) téli csúcstúra

Tél

Grossvenediger (3666m) téli csúcstúra

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

3666m

Létszám:

3-6 fő

 Grossvenediger (3666m) - téli csúcstúra

Egy rendkívül izgalmas, kiscsoportos, téli gleccsertúra az osztrák hegyek királynőjére a "Nagy Velenceire"! Egy fantasztikus téli élmény! Egy fantasztikus téli alpesi kaland haladó, rutinos turistáknak!

Szeretnéd látni milyen az érintetlen hó birodalma? Ha rövid időre is, de szeretnéd megtapasztalni, átélni, milyen lehet a Himalája hegy-óriásai között a dermesztő hidegben, ropogó friss hóval a talpad alatt, hajnalban, fejlámpáink fényében indulni a csúcstámadásra? Ha igen. Itt a helyed! Tarts velünk!

 Figyelem!

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a legrövidebb út is, melyet könnyűnek gondolhatunk nyári megmászása során, komoly vállalkozássá válik téli körülmények között!

Ilyenkor méginkább szükséges a különböző technikai felszerelések, mászótechnikák, eszközök használatának ismerete és a megfelelő túraruházat, hálózsák kiválasztása!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!   

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A Grossvenediger (3666m) hegymászó túra során túravezetőid a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezetők száma a téli túra során:

 • 3 fő jelentkező esetén 1 túravezető 
 • 4-6 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű magashegyi környezet!

 Magas-Tauern: Grossvenediger 

Ausztria negyedik s a Magas-Tauern 2. legmagasabb hegye a Grossglockner (3798m) után, mely Tirol és Salzburg határán fekszik. Magassága 3666 méter, s nevének jelentése: a „Nagy Velencei". Felületét gleccserek fedik, így hótalppal s túrasível is jól járhatóak!

 Túra nehézsége

A Grossvenediger (3666m) téli megmászása fizikálisan közepesen nehéz, technikai nehézséget nem tartalmazó hegymászó túra!

Kiknek ajánljuk? Ha már téli körülmények között is túráztál 2000 m-es hegyeken, s, ha már, úgy érzed, hogy szeretnéd kipróbálni magad egy 3000-es technikai nehézségtől mentes alpesi, téli hegymászáson. Itt a helyed! Tarts velünk! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

Viszont, a téli túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, a kiváló állóképesség, lépésbiztonság, mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Venediger időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 18-60 év 
Túra típusa: téli, haladó csúcstúra
Technikai nehézség: minimális 

Időtartam: 4 nap

Túravezetői díj: 59 900,- Ft / fő
Előleg: 40 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 19 900,- Ft - a túra előtt 30 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:  

 • a Trekking Tours túravezetést  
 • a Trekking Tours túraszervezést  
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:  

 • az utazás költségét  
 • a szállás díját  
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Magas-Tauern
 • Hinterbichl (1331m)
 • Johannishütte (2121m)
 • Defreggerhaus (2962m)
 • Grossvenediger (3666m)
 • Hohes Aderl (3504m)  
 • Rainer Horn (3559m)
Túravezetői díj:
59.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

1. nap – kiutazás     

 Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Utazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Hinterbichl kb. 720km/7-8 óra.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Szállás: szálloda, apartman, magánszállás, menedékház... (egyéni igény szerint)

2. nap – túra a Defreggerhausig (2962m)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 órakor Hinterbichlben

Túra: Hinterbichl (1331m) - Johannishütte (2121m) - Defreggerhaus (2962m)

Szállás: Defreggerhaus (2962m) / Johannishütte (2121m)

A kora reggeli felkelést és könnyű reggelink elfogyasztását követően teljes felszereléssel hátunkon megkezdjük túránkat a Defreggerhaus (2962m) irányába.

Mai túránk során végig páratlan szépségú magahegyi környezetben haladunk majd. Utunk során körbevesznek minket a Hohe-Tauern gyönyörű havas hegycsúcsai. Várhatóan a késő délutáni órákban érkezünk meg a menedékházba, ahol szállásunk elfoglalását követően összepakoljuk kis zsákunkat - készülve a következő napi csúcsmászásra - megvacsorázunk, s nyugovóra térünk.

Fontos! A Defreggerhaus ebben az időszakban a "hagyományos módon" nem üzemel, így csak fűtés és komfort nélkül tudunk benne megszállni! (Meleg hálózsák nélkülözhetetlen!)

Szintkülönbség: 1600m fel
Menetidő: kb. 8-9 óra  

3. nap – túra a Grossvenediger (3666m) csúcsára 

Túra: Defreggerhaus (2962m) – Grossvenediger (3666m) – Defreggerhaus (2962m)  

Szállás: Defreggerhaus (2962m) / Johannishütte (2121m)

A kora hajnali órákban felkelünk, s reggelink elfogyasztását követően megkezdjük mai napi csúcsmászásunkat, mely remélhetőleg a Grossvenediger hóval fedett 3666 méter magas csúcsára vezet !

Mivel túránk havas terepen halad, felcsatoljuk a hótalpakat vagy terepviszonytól függően a hágóvasakat, kézbe vesszük túracsákányunkat, túrabotjainkat, s átkelünk a gleccseren. Fontos! Biztonságunk érdekében itt már kötéllel összekötve haladunk!

A folyamatosan emelkedő terepet követően rátérünk a Grossvenediger csúcsát megelőző gerincre, mely egy keskeny sávvá szűkül. Miután elértük a csúcskeresztet elkészítjük a csúcsfotókat, elfogyasztjuk a csúcscsokikat, s elindulunk visszafelé a Defreggerhaus irányába, ahol az éjszakát ismét töltjük.  

Szintkülönbség: 710m fel – 710m le
Menetidő: kb. 7-8 óra  

4. nap - túra Hinterbichlbe (1331m) - hazautazás

Túra: Defreggerhaus (2962m) - Johannishütte (2121m) - Hinterbichl (1331m)

A kora reggeli felkelést és reggelink elfogyasztását követően - vagy a Defreggerhausból vagy a Johannishüttéből - lemegyünk a parkolóban található autóinkhoz, és megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.  

Szintkülönbség: 1600m le
Menetidő: 5-6 óra  

Utazás: Ausztria/Hinterbichl - Magyarország/Budapest kb. 720km/7-8 óra.


 Költségeid összesen a Grossvenediger téli túra során

 • Túravezetői díj: 59.900 Ft/fő  
 • Utazási költség: kb. 18.000 Ft/fő 
 • Szállás díja - Hinterbichl: kb. 50-70... euró/fő/éjszaka
 • Szállás díja - Johannishütte: kb. 15-27 euró/fő/éjszaka
 • Szállás díja - Defreggerhaus: ingyenes (téli menedék)
 • Étkezés költsége: egyéni  
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás: kb. 1500 Ft/nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás és étkezési díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

 Utazás

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal.

Az utazás egyénileg történik, de „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, és ebben az esetben a weboldalunkon található automatika igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Utazás! Túráinknál az utazás egyénileg, saját személyautókkal történik. Ennek oka, hogy - véleményünk szerint - ez az utazás legköltséghatékonyabb, legszemélyreszabhatóbb és legrugalmasabb formája!

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Figyelem! Ausztriában, személyautók esetében november 01-től - április 15-ig kötelező a téli gumi használata, és a hólánc megléte!

Kiutazáshoz a Magyarország/Budapest - Villach - Lienz - Kals - Ausztria/Hinterbichl (1331m) útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 720km / 7-8 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 1440km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica: kb. 72 000,- Ft/autó
 • 4 fő esetén: kb. 18 000,- Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 08.00 órakor – Hinterbichlben (1331m)

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

 Szállás

Johannishütte /2121m/

 • Irányított menedékház a Hohe Tauern Nemzeti Parkban. Úgynevezett matracláger, ahol a téli időszakban fűtéssel ellátott helyiségekben matracokon aludhatunk.
 • A venediger taxi ebben az időszakban nem működik, vagy csak részben, így a házig mindenkinek fel kell gyalogolnia.

Szálláslehetőség (Johannishütte)

 • matracláger: 15-27 euró/fő/éjszaka + 6 euró idegenforgalmi adó
 • biztosítanak számunkra: párnát, pokrócot
 • a menedékházban saját hálózsák használata kötelező!
 • A szállás díját, a helyszínen, euróban a szállásadónak kell fizetnetek. (De, ha kérik előre utalás szükséges.)

Szolgáltatások a menedékházban (Johannishütte) 

 • ÖEAV igazolvány felmutatásakor adnak kedvezményt  
 • női-férfi w.c.
 • mosdó (hideg-meleg víz)
 • zuhany (külön költségen)
 • szárítóhelyiség 
 • étterem

Defreggerhaus (2962m):  

 • A menedékház ebben az időszakban ZÁRVA tart! Így, a ház téli menedék részében tudjuk majd az éjszakát tölteni. (Amennyiben itt is éjszakázunk!)
 • Meleg hálózsákot mindenképpen hozzatok, mert éjszaka - a téli menedék ellenére - komoly hidegre számíthatunk!

Fontos! A szállásokat - mikor, melyik menedékházban, vagy a településen található szálláson, hány éjszakát töltünk - minden esetben a körülményekhez, időjáráshoz...stb. igazítjuk, s ennek érdekében a változtatás jogát fenntartjuk!

Túravezető(k) szállás díjának és étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A téli túra önellátó. Ausztriában az élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket: csokit, müzli-szeletet, szendvicset, gyümölcsöt, egyebeket... (egyéni igény szerint)

A Johannishüttében étterem is működik, így itt lesz lehetőség az étel-ital vásárlásra.

A Defreggerhaus-ban viszont - akár ivóvíz olvasztásához akár levesek, főételek főzéséhez, melegítéséhez is - szükségünk lesz gázfőzőre. Így kérjük, mindenképpen hozzatok magatokkal saját gázfőzőt, gyufát, és edényeket!

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.
 • A jelentkezési tudnivalókat itt találjátok.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, és próbáld megfogadni tanácsainkat! Köszönjük!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Terület

Ausztria negyedik és a Magas-Tauern második legmagasabb hegye a Grossglockner után. Tirol és Salzburg határán fekszik, magassága 3666m.

Nevének jelentése: „Nagy Velencei". Felületét gleccserek fedik, melyek hótalppal és túrasível egyaránt jól járhatóak.

Időjárás

Mivel a Grossvenediger is már alpesi magashegy, az időjárása, mint minden hegynek rendkívül változékony és kiszámíthatatlan tud lenni!

Sok esetben az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

A Grossvenediger (3666m) időjárás előrejelzését itt láthatod!

Túra nehézsége

A Grossvenediger (3666m) téli megmászása egy fizikálisan közepesen nehéz, de, technikai nehézséget nem tartalmazó hegymászó túra!

Kiknek ajánljuk? Ha már téli körülmények között is túráztál 2000 m-es hegyeken, s, ha már, úgy érzed, hogy szeretnéd kipróbálni magad egy 3000-es technikai nehézségtől mentes alpesi, téli hegymászáson. Itt a helyed! Tarts velünk! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

Viszont, a téli túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, a kiváló állóképesség, lépésbiztonság, mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 6fő. 
 • Korhatár: 18-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásától (korábbi túratapasztalat), körülményektől ...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját külön költségen kell felfogadnotok. Mi a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

(Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

Balesetbiztosítás. A túrához mindenképpen olyan TOP típusú balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretnénk felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia! (Általad választott biztosítónál!)

Fontos! Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete s közbeni váratlan esemény (betegség, baleset, haláleset..) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza, s megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztriában.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 100-120 EUR.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállás díja
 • étkezés költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, vihar, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot! Adott esetben másik túrahelyszínt válasszunk!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében, ha úgy adódik esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról is!

A körülmények az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően, minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, és kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik!

Figyelem! 3000-4000-5000 méter feletti túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelent-kezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek - s evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását - megfelelő ruházattal, lábbelivel/bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi magashegyi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, vagy, életkoruk nem a megadott korhatárnak megfelelő...stb., a helyszínen eltanácsoljuk a túrától!

Ruházat

 

Fej, arc:

Napellenzős fejfedő, meleg sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős.

Törzs:

Technikai aláöltözet, polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), pehelykabát, 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, aláöltözet, kamásli. Fontos! Erre a túrára kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzatok, ami, vízálló, meleg és merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, és szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük még itthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában már nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, gleccserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kérnénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját! 

Fontos!
A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelyre a technikai és túrafelszereléseket fel lehet fogatni, de az a legjobb, ha bele lehet tenni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük mindenki hozzon magával túrabotot, hiszen a mászás során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, és a gleccseren egyaránt.

Technikai felszerelés:

Technikai felszerelés: 1 pár hótalp, 1db túracsákány, 1 pár kötözős hágóvas (mely minden típusú bakancsra felszerelhető), 1db sisak, 1db beülő, 2db HMS, 1db expressz.. 

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Fontos! A Trekking Tours által számotokra biztosított felszerelésben (túra és technikai) okozott károkért minden esetben a felszerelést használó jelentkező felel, s az okozott anyagi kárt a túra helyszínén, a túra végén a túravezetőnek köteles megtéríteni!

Alvás:

Meleg, lehetőleg mínuszos hálózsák / pehelyhálózsák

Egy éjszakát a Defreggerhaus téli menedék részében töltünk, ahol nincs külön fűtés, így reggelre, télen, nagyon lehűlhet a szoba hőmérséklete. Itt meleg takarót kapunk, de a meleg, pehelyhálózsákokra mindenképp szükségünk lesz.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami az utasok rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, ÖEAV igazolvány - felmutatásakor a Johannishüttében adnak kedvezményt, költőpénz, biztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap - kiutazás

Utazás: Magyarország/Budapest – Ausztria/Hinterbichl kb. 720km/7-8 óra 

Szállás: szálloda, apartman, magánszállás, menedékház... (egyéni igény szerint)

2. nap - túra a Defreggerhaus-ig (2962m)  

Túra: Hinterbichl (1331m) - Johannishütte (2121m) - Defreggerhaus (2962m)  

Szállás: Defreggerhaus (2962m) / Johannishütte (2121m)

3. nap - túra a Grossvenediger (3666m) csúcsára  

Túra: Defreggerhaus (2962m) – Grossvenediger (3666m) – Defreggerhaus (2962m)  

Szállás: Defreggerhaus (2962m) / Johannishütte (2121m)

4. nap - túra Hinterbichlbe (1331m) - hazautazás

Túra: Defreggerhaus (2962m) - Johannishütte (2121m) - Hinterbichl (1331m)

Utazás: Ausztria/Hinterbichl – Magyarország/Budapest kb. 720km/7-8 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
3
7
4
0
2