Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Gran Paradiso(4061m) - Mont Blanc(4810m)

Duplázás

Gran Paradiso(4061m) - Mont Blanc(4810m)

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

4810m

Létszám:

3-4 fő

Akciós túra!

 Gran Paradiso(4061m) - Mont Blanc(4810m)

Egy rendkívül izgalmas duplázás az Alpok két legnépszerűbb 4000-es hegycsúcsára! Egy fantasztikus, kiscsoportos hegymászó túra kizárólag haladó, kihívásokat kedvelő turistáknak!

"Két hegyet egy csapásra"! - Gran Paradiso - Mont Blanc duplázás!

Ez a túra egy 9 napos, páratlan szépségű magashegyi gleccsertúra Olaszország nemzeti zarándokhegyére, és egy kihívásokkal teli hegy-mászó túra az Alpok, Nyugat-Európa s az Európai Unió legmagasabb pontjára, egy túra keretében!

 Kiknek ajánljuk e duplázást?

Kiknek ajánljuk ezt a túrát? Aki már járt 3000-es hegycsúcson, aki már túrázott gleccseren kötélpartiban, nincs tériszonya, nem szédül kitett hegyoldalakon, havas, jeges gerinceken, szakadékok felett!

Tehát. Ha már jártál 3000 méter feletti csúcson, kezdőbb 4000-es hegymászáson, de úgy érzed, hogy már szeretnéd kipróbálni magad egy küzdelmes, sok kitartást igénylő haladó 4000-es mászáson! Itt a helyed! Tarts velünk!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Gran Paradiso túra nehézsége

A Gran Paradiso (4061m) az egyik legkönnyebben megmászható alpesi négyezres hegycsúcs!

A túra technikai nehézséget nem tartalmaz, de, a csúcsmászás napján 1330 méter szintkülönbséget kell teljesítenünk, amely, ettől függetlenül "sportos" erőnléttel teljesíthető!

Viszont, elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

Alapfeltétel a hágóvas, túracsákány használatának ismerete, és legalább egy 3000 méter feletti alpesi csúcs korábbi teljesítése!

 Mont Blanc túra nehézsége

A Mont Blanc legtöbb útja viszonylag könnyűnek mondható, ám a magasság, a szeszélyes időjárás, a kőomlások, a sziklás, ki-tett, néhol technikás terep és az utakat szegélyező számos, sokszor megbúvó gleccserhasadékok, veszélyessé teszik megmászását!

Teljesítéséhez a túracsákány, hágóvas használatának ismerete, kiváló állóképesség, szédülésmentesség, túrázási tapasztalat alapvető kritérium! De, szükséged lesz még C/D-s vagyis, haladó via ferrata tudásra is!

Gran Paradiso időjárás előrejelzését itt találod!

 A Mont Blanc időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 18-60 év
Túra típusa: alpesi, nehéz hegymászás
Időtartam: 9 nap

Túravezetői díj: 209 900,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 189 900,- Ft / fő
Előleg:
 100 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 89 900,- Ft - mely a túra előtt 60 nappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjat
 • a fogaskerekű költségét
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Gran Paradiso Nemzeti Park
 • Vittorio Emmanuelle-hütte II. (2735m)
 • II. Roc (4000m)
 • Gran Paradiso (4061m)
 • Mont Blanc masszívum
 • Chamonix
 • Tete Rousse (3167m)
 • Grand Couloir
 • Aiguille du Gouter (3817m)
 • Vallet-ház (4300m)
 • Mont Blanc (4810m)
Akciós túra!
Túravezetői díj:
209.900 Ft / fő
Akciós ár: 189.900 Ft / fő

1. nap - kiutazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Olaszország/Pont - kb. 1200km / 11-12 óra.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás: 18.00 - kor Pont-ban.

Szállás: kemping

Mai napunk a kiutazással telik. A késő délutáni órákban találkozunk kempingünkben.

2. nap - túra a Vittorio Emanuelle II. menedékházig (2732m) 

Szállás: Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m)   

Túra: parkoló Pont (1950m) - Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m)

A reggeli felkelést követően kényelmesen összepakoljuk a felszerelésünket, s a patak partján húzódó jól kiépített, s karbantartott ösvényen megkezdjük túránkat a Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m) irányába.

Túránk elején törpefenyők, s érdekes formájú sziklák között haladunk, majd rövid időn belül szinte minden növényzetet magunk mögött hagyunk, s már csak a magashegyeken megszokott "holdbéli" táj fogad minket.

A menedékházat elérve, a nap fennmaradó részét a menedékház mellett található kis tó partján pihenéssel, s a környék felfedezésével töltjük, készülve a következő napi csúcs-mászásra. Sajnos a csúcs, s a holnapi útvonalunk a háztól nem látszik, de, a következő nap folyamán majd közelebbről is jól megnézzük magunknak !

Szintkülönbség: 800m fel
Menetidő: 3-4 óra
Táv: 6km

A túraleírást készítette: Lesták Erzsébet

3. nap - túra a Gran Paradiso (4061m) csúcsára

Szállás: Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m) 

Túra: Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m) - II. Roc (4000m) - Gran Paradiso (4061m) - II. Roc (4000m) - Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m)

A mai nap folyamán rendkívül korán felkelünk, s hajnalban, fejlámpáink fényénél meg-kezdjük hosszú csúcsmászásunkat a Gran Paradiso 4061 méter magas csúcsára. Még sötétben megkerüljük a menedékház mögötti sziklatömböket, s egy kiszáradt patak-mederben haladunk tovább, egyre feljebb s feljebb a csúcs irányába.

Mire elérjük a gleccser szélét már kivilágosodik, s innentől kezdve hágóvasban, kötéllel összekötve folytatjuk túránkat. A gleccseren kényelmes tempóban, folyamatosan, s nagyon hosszan haladunk felfelé, míg el nem érjük a csúcsgerincet alkotó sziklasor tövét. Innen, rövid időn belül elérjük az előcsúcsot, ahol a kis "Fehér Madonna" szobor található.

Kedvező időjárás esetén ez a szakasz rendkívül zsúfolt, így itt valószínűleg némi időt eltöltünk majd sorbanállással. A vállalkozó kedvűek, s akik jól bírják a meredek, kitett részeket, azok a "Fehér Madonnától" átmászhatnak a 100 méterre északnyugatra található főcsúcsra is!

A csúcsról tiszta időben láthatjuk a Mont Blanc masszívumát, annak csúcsát, déli lejtőit, s a Grandes Jorasses gerinét. Ha megcsodáltuk a fantasztikus panorámát, elfogyasztottuk a csúcscsokikat, a már ismert útvonalon visszaereszkedünk a menedékházhoz, ahol az éjszakát ismét töltjük.

Szintkülönbség: 1330m fel - 1330m le
Menetidő: 11-12 óra
Táv: 10km

A túraleírást készítette: Lesták Erzsébet

4. nap - túra Pontba (1950m) - utazás  

Túra: Vittorio Emanuelle II. menedékház (2732m) - Pont (1950m) parkoló

Mai napunk reggelén - remélhetőleg egy sikeres csúcsmászást követően - a már ismert ösvényen lesétálunk Pontba (1950m). Amint visszaértünk a parkolóba az autókhoz, megkezdjük utazásunkat Chamonix felé.

Szintemelkedés: 800m le
Menetidő: 1,5-2 óra
Táv: 6km

Utazás: Olaszország/Pont - Franciaország/Chamonix - kb. 85km / 1-1,5 óra

Találkozás: 18.00 órakor Chamonix-ban.

Szállás: kemping

5. nap - fogaskerekű - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Szállás: Tete-Rousse-menedékház (3167m)

Túra: fogaskerekű - „Tramway du Mont-Blanc” - Nid’Aigle végállomás (2372m) - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Autóinkat a „Tramway du Mont-Blanc” állomása melletti parkolóban hagyjuk, s fogaske-rekűvel felmegyünk a 2372 méter magasan található végállomásig a „Nid’Aigle”-ig.

A fogaskerekű végállomásától egy egyenletesen emelkedő sziklás ösvényen kezdjük meg túránkat a menedékház felé. Közben viszont egy kb. 150 méter széles gleccseren is átkelünk. Majd kb. három-négy órás gyaloglással érjük el a „Tete Rousse” menedékházat (3167m).

Szintkülönbség: 800m fel
Menetidő: kb. 3-4 óra
Táv: 5km

6. nap - Tete Rousse menedékház - Aiguille du Gouter-menedékház

Szállás: Aiguille du Gouter-menedékház (3817m)

Túra: Tete Rousse menedékház (3167m) - Grand Couloir - Gouter-menedékház (3817m)

Mai túránk célpontja a Gouter menedékház (3817) elérése. Nehézség szempontjából a mai napunk mondható a legnagyobb kihívásnak. Kora hajnalban indulunk, hogy mielőtt a nap megsütné a fal tetejét, s elkezdené kiolvasztani a köveket, át tudjunk kelni a „Grand Couloir” rövid szakaszán, ami a folyamatos kőomlásairól nevezetes része mai napi távunknak.

Sziklás, kitett, meredek részeken vezet utunk a ház felé, így túl gyorsan nem fogunk tudni haladni, de ma nem is ez a célunk. A szép lassú, komótos felfelé haladás kedvező az akklimatizálódás szempontjából, hiszen így van lehetősége a szervezetünknek hozzá-szokni a ritka levegőhöz.

Kb. 4-5 órás folyamatos haladással érjük el a Gouter házat (3817m), mely egy rendkívül kitett meredély fölött található, így szép tiszta időben a kilátás páratlan. A mai nap folyamán mindenki úgy készüljön, hogy a kora esti órákban már nyugovóra térünk, tekintettel a holnapi, hajnal 3 órás indulásra!

Szintkülönbség: 700m fel
Menetidő: kb. 4-5 óra
Táv: 8km

7. nap - Mont Blanc (4810m) csúcsmászás

Szállás: Gouter-menedékház (3817m) / Tete Rousse (3167m)

Túra: Gouter menedékház (3817m) - Vallot-ház (kb. 4300m) - Mont Blanc (4810m) - Vallot-ház - Gouter menedékház (3817m) / Tete Rousse menedékház (3167m)

Kora hajnalban indulunk /legkésőbb 3 órakor/, hiszen a mai csúcsmászás során 1000 méteres szintkülönbség leküzdése vár ránk, nagy részben 4000 méter feletti magasságban. Sötétben, fejlámpánk fényénél kezdjük meg túránkat, s mi is csatlakozunk a megfelelő csúcsmászó időben már előttünk kígyózó sorhoz. Amennyiben folyamatosan tudunk haladni, hajnalra, mire pirkadni kezd, elérhetjük a Vallot-ház 4300 méteres magasságát, ami felfelé tartó szintemelkedésünk felét jelenti.

Kb. 4500 méteres magasságban egy nagyon keskeny gerincen vezet az utunk, de itt is, mint csúcstámadásunk során végig, természetesen kötélbiztosítás használatával haladunk, s már nappali fénynél, világosban lépkedünk egyre feljebb, így mindenki biztonságban érezheti magát.

Miután elértük a Mont Blanc (4810m) csúcsát, elfogyasztjuk csúcscsokinkat, elkészítjük a csúcsfotókat, s indulunk is visszafelé a Gouter menedékház irányába.

Szintkülönbség: 1000m fel – 1000m le
Menetidő: 8-9-10 óra
Táv: 12km

Akinek a mai nap folyamán sikerült elérnie a csúcsot, kondíciója, fáradtsága függvényében két lehetőség közül választhat:

 • eltölt még egy éjszakát a Gouter menedékházban, s a következő nap a Tete Rousse menedékház érintésével, kisvasúttal lemegy a parkolóban hagyott autójához
 • a csúcsmászást követően délután lemegy a Tete Rousse menedékházba (3167m), ott eltölt egy éjszakát, s a következő nap kisvasúttal lemegy az autójához

8. nap - tartaléknap

A tartaléknap arra szolgál, ha esetleg előző nap a rossz időjárási viszonyok miatt nem lett volna lehetőségünk megpróbálni a csúcstámadást, ma még kaphatunk egy esélyt

Vagy, arra az esetre szolgál, ha valaki lassabban tudna akklimatizálódni, Ő is kapjon még egy lehetőséget a feljutásra.

Akik a csúcsmászást követően, a Tete Rousse menedékházban (3167m) töltöttek egy éjszakát, azok a mai nap folyamán mennek le kisvasúttal az autókhoz, s még egy éjszakát töltenek a kempingben.

9. nap - hazautazás

Hazautazás: Franciaország/Chamonix - Magyarország/Budapest - kb. 1200km / 11-12 óra.


 Költségeid összesen a duplázás során: 

 • Túravezetői díj: 209.900 Ft / fő
 • Akciós túravezetői díj: 189.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 31.250 Ft / fő - 4fő/autó esetén
 • Túravezető(k) utazási költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Parkolási díj + fogaskerekű díja: kb. 38 euro / fő
 • Túravezető(k) fogaskerekű díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Szállás díja: kb. 50-85 euro / fő / éjszaka
 • Túravezető(k) szállás díjának, étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költségeid: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) - Mo. - Olaszország - Franciaország:

 • benzinköltség, autópálya-matrica, Mont Blanc alagút kb. 125 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 31 250,- Ft/fő

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 2400km) Mo. - Svájc - Franciaország:

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 85 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 21 250, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Egyéb utazási költségek:

 • parkolás díja, fogaskerekű kb. 38 euro / fő
 • túravezető(k) fogaskerekű díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Találkozás időpontja

Találkozás: 18.00 órakor Pont-ban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

Kemping - 2-3 éjszaka sátorban
Menedékház - 4-5 éjszaka menedékházakban

A túra során 4-5 éjszakát menedékházakban matraclágerben töltünk majd. A szállásokon kapunk takarókat, párnát, viszont, aki nagyon fázós, annak javasoljuk, hogy egy vékony hálózsákot mindenképpen hozzon magával.

A szállások díja:

 • kempingben: kb. 12-25 euro/fő/éjszaka
 • menedékházban félpanzió nélkül: kb. 30-60 euro/fő/éjszaka
 • menedékházban félpanzióval: kb. 50-90 euro/fő/éjszaka/reggeli és vacsora

Szolgáltatások a menedékházban:

 • ÖEAV igazolvány felmutatásakor mindenhol adnak kedvezményt
 • női-férfi w.c.
 • étterem

Kérjük, - elsősorban saját érdekedben - ha szeretnél részt venni a túrán, jelentkezésed legkésőbb április közepéig add le, annak érdekében, hogy a szállásokon - elsősorban a Mont Blanc menedékházaiban - még biztosan legyen helyed!

Túravezető(k) szállás díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik el közöttük.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A olaszországi és a franciaországi élelmiszerárak jóval magasabbak, mint Magyarországon, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket.

A menedékházakban éttermek is működnek, így, aki ott szeretne enni-innivalót vásárolni megteheti.

A legtöbb helyen van főzősarok, de a saját gázfőződet hoznod kell, ha főzni szeretnél. Ingyen vizet adnak, de az olvasztott hó.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • A hátralék átutalására - amint esedékessé válik - szintén 3 munkanap áll rendelkezésedre, ellenkező esetben weboldalunk automatikusan törli a jelentkezésed.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Időjárás

Mivel a Gran Paradiso is és a Mont Blanc is alpesi magashegy, az időjárásuk, mint minden hegynek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a magashegyek egyik nagyon lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran havazik. Délután sok esetben hűvös, viharos, időre számíthatunk.

Mindkét hegy megmászásának ideális időpontja a július-szeptember közötti időszak. Ekkor a legnagyobb az esély a szép tiszta időre, azonban bármikor elromolhat az idő, ezért a csúcstámadásra két napot szánunk. A csúcson a nappali középhőmérséklet kb. -10 fok, de az erős napsütés miatt ezt többnek fogod érezni.

A Gran Paradiso időjárás előrejelzését itt láthatjátok!

A Mont Blanc időjárás előrejelzését itt találjátok!

A Gran Paradiso túra nehézsége

A Gran Paradiso(4061m) az egyik legkönnyebben megmászható alpesi négyezres hegy-csúcs. A túra technikai nehézséget nem tartalmaz, viszont, a csúcsmászás napján 1330 méter szintkülönbséget kell teljesítenünk, amely sportos erőnléttel teljesíthető!

Viszont. Elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos mozgás-koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség! Alapfeltétel a hágóvas, jégcsákány használatának ismerete, s legalább egy 3000 méter feletti csúcs teljesítése!

A Mont Blanc túra nehézsége

A Mont Blanc(4810m) legtöbb útja viszonylag könnyűnek mondható, ám a magasság, a szeszélyes időjárás, a kőomlások, a sziklás, kitett, néhol technikás terep és az utakat szegélyező számos, sokszor megbúvó gleccserhasadékok, veszélyessé teszik megmászását!

Teljesítéséhez jégcsákány, hágóvas használatának ismerete, kiváló állóképesség, szédülésmentesség, túrázási tapasztalat alapvető kritérium! De, szükséged lesz még C/D-s vagyis, haladó via ferrata tudásra is!

Ki az ideális turista? Ki az, aki felkészültnek érezheti magát a Mont Blanc sikeres tel-jesítésére?

Aki már járt nehéz via ferrata túrán, haladó 3000-es hegycsúcson - pl.: Grossglockner(3798m) - Wildspitze(3772m) - túrázott technikás terepen, nincs tériszonya, nem szé-dül kitett hegyoldalakon, szakadékok felett!

FONTOS! A Mont Blanc túrán való részvétel alapfeltétele, minimum már egy 3000 méter feletti csúcsmászáson való részvétel. Vagyis, ha már legalább egyszer megtapasztaltad az evvel járó fizikai nehézségeket s az oxigénhiány okozta tüneteket!

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 4fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját külön költségen kell felfogadnotok. Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával!

Szeretném felhívni minden kedves jelentkezőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak mindkét országba.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazásuk feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv az olasz és a francia, de mindkét országban beszélnek angolul is.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségekben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Olaszországban és Franciaországban is az euro a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 200-250 euro.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállás költsége
 • étkezés díja
 • fogaskerekű költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról.

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős.

Törzs:

Technikai aláöltözet, vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű.

Láb:

Vízálló, szélálló technikai nadrág - lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, aláöltözet, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló, meleg és merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, s szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, otthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában már nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, gleccserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kér-nénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelybe a technikai és túrafelszereléseket be tujátok tenni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot, hiszen a mászás során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, s a gleccseren egyaránt

Technikai felszerelés:

1db sisak, 1db túracsákány, 1 pár kötözős hágóvas (mely minden típusú túrabakancsra felszerelhető), 1db beülő, 1db kantár, 1db HMS (csavaros karabiner), 2db expressz. 

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Alvás:

3 évszakos, vékony hálózsák
Az éjszakát menedékházban, matraclágerben töltjük, ahol nincs külön fűtés, így reggelre akár 6-8 °C-ra is hűlhet a szoba hőmérséklete. Meleg takarót kapunk, így nem szükséges pehelyhálózsákot hozni.

Amire még szükségünk lehet, az a derékalj / polifoam. Abban az esetben, ha a mene-dékházakban csúcsforgalom lenne, és már nem jutna hely számunkra a matracokon. Sajnos ilyen esetekben előfordulhat, hogy a foglalásunkat nem veszik figyelembe!

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír. 

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, ÖEAV igazolvány – felmutatásakor mindenhol adnak kedvezményt, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

1. nap: kiutazás   

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Olaszország/Pont - kb. 1200km / 11-12 óra  

Találkozás: 18.00 - kor Pont-ban

Szállás: Pont (1950m) - kemping

2. nap: túra a Vittorio Emanuelle II. házig (2732m)  

Szállás: Vittorio Emanuelle II. (2732m) - menedékház  

Túra: parkoló(1950m) - Vittorio Emanuelle II. ház (2732m)

3. nap: Vittorio Emanuelle II. ház (2732m) - Gran Paradiso csúcs (4061m) - Vittorio Emanuelle II. ház (2732m)

Szállás: Vittorio Emanuelle II. (2735m) - menedékház

Túra: Vittorio Emanuelle II. ház (2732m) - gleccser - II. Roc - Gran Paradiso-csúcs (4061m) - II. Roc - gleccser - Vittorio Emanuelle II. ház (2732m)

4. nap: túra Pontba - utazás Chamonix-ba

Túra: Vittorio Emanuele II. ház (2732m) - Pont parkoló (1950m)

Hazautazás: Olaszország/Pont - Franciaország/Chamonix - kb. 80km/1,5-2 óra.

Találkozás: 18.00 órakor Chamonix-ban.

Szállás: kemping

5. nap: túra - fogaskerekű - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Túra: fogaskerekű - „Tramway du Mont Blanc” - Nid’Aigle végállomás (2372m) - Tete Rousse-menedékház (3167m)

Szállás: Tete Rousse-menedékház (3167m)

6. nap: túra - Tete Rousse-menedékház - Aiguille du Goutier-menedékház

Túra: Tete Rousse menedékház (3167m) - Grand Couloir - Goutier-menedékház (3817m)

Szállás: Aiguille du Goutier-menedékház (3817m)

7. nap: Mont Blanc (4810m) csúcsmászás

Túra: Goutier menedékház (3817m) - Vallot-ház (4300m) - Mont Blanc (4810m)

Szállás: Goutier-menedékház (3817m) / Tete Rousse-menedékház (3167m)

8. nap: tartaléknap

Tartaléknap / lejövet a Tete Rousse menedékházból

9. nap: hazautazás

Hazautazás: Franciaország/Chamonix - Magyarország/Budapest - kb. 1200km / 11-12 óra.

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
5
0
8
8
7
5