Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Dachstein - via ferrata

C/D - haladó

Dachstein - via ferrata

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2054m

Létszám:

6-10 fő

 Dachstein - via ferrata - tavasz

Egy fantasztikus, páratlanul izgalmas, három napos via ferrata túra Ausztria egyik legnépszerűbb klettersteig paradicsomában, vagyis, a Dachstein hófödte csúcsai között!

Túrák haladó, gyakorlott ferrátázók számára! Via ferrata: C- C/D -D! 

Ha szeretnél átélni egy hihetetlen, rendkívüli kalandot. Itt a helyed!

 Kiknek ajánljuk a Dachstein ferrata túrát?

Ezt a ferrátát Neked ajánljuk, ha már korábban kipróbáltad magad haladó via ferrata túrákon, ha már rendelkezel túrázási tapasztalattal, kiváló mozgáskoordinációval, lépésbiztonsággal, s nincs tériszonyod!

De, ha még keresed a kihívásokat, ha szeretnél hihetetlen szépségű völgyekben, szurdokokban, hegygerinceken ferrátázni. Ne habozz! Tarts velünk! Itt garantáltan nem fogsz csalódni!

Fontos! Erre a túrára haladó, gyakorlott ferrátázók jelentkezését várjuk, s tudjuk elfogadni! Megértésed köszönjük!

 De, mi is az a via ferrata?

A via ferrata vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, mely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva: mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal.

Ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhatunk. Ennek érdekben beülőt, a beülőnkhöz rögzített kantárt, energiaelnyelőt és sisakot viselünk.

summits-7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

A 3 napos, haladó Dachstein via ferrata túra során túravezetőid  a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:   

 • 6-10 fő túrázó esetén 1 túravezető vezeti a túrát! 

Kiscsoportos túránkon  garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló, fesztelen hangulat és a páratlan szépségű környezet!

 Túra nehézsége

A Dachstein via ferrata túra egy nehéz, haladóknak ajánlott túra, ahol a klettersteig közben már találkozhatunk meredek, vagy akár függőleges sziklafalakkal, s viszonylag kevés lépéssel, fogással!

Biztosítási elemek: drótkötél, létra, függőhíd, mesterséges lépések, fogások.

Figyelem! Szombati túránkon - Intersport-klettersteig - található a térség leghosszabb, via ferrata túrákon megtalálható létrája, amely, 40 méter hosszú! Kérjük, a túrára jelentkezéskor számoljatok vele!

 A Dachstein időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 16-60 év
Via ferrata: C - C/D - D
Időtartam: 3 nap

Túravezetői díj: 29 900,- Ft / fő
Előleg:
19 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 10 000,- Ft - mely indulás előtt 4 héttel fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • a parkolási díjakat
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Túravezetők
Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Vorderer Gosausee (935m)
 • Schmied-klettersteig (C)
 • Laserer alpin-klettersteig (C)
 • Baralm (1085m)
 • Gosau
 • Intersport-klettersteig (C/D)
 • Groser Donnerkogel (2054m)
 • Siegkogel (1150m)
 • Echernwand-klettersteig (D)
 • Hallstatt
Túravezetői díj:
29.900 Ft / fő

Beutazási feltételek - Ausztria

Ausztriába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Gosausee - kb. 520km / kb. 5-6 óra

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Szállás: kemping/panzió/apartman

1. nap - Schmied-klettersteig - Laserer alpin-klettersteig

Túra: parkoló - Schmied-klettersteig ("C") - parkoló/ebédszünet - Laserer alpin-klettersteig ("C")

Szállás: kemping/panzió/apartman

A mai nap folyamán két páratlanul szép, "C" nehézségű túrán veszünk majd részt. E két közepes nehézségű ferráta tökéletes ráhangolódást biztosít majd számunkra a következő két nap nagyobb kihívásai előtt.

A reggeli órákban a Schmied-klettersteig hosszabb túráját - kb. 1,5 óra - teljesítjük majd, melyet követően tartunk egy hosszabb pihenőt (ebédszünetet) s a kora délutáni órákban a páratlan panorámát tartogató Laserer alpin-klettersteig kihívásait gyűrjük le. E két túrát követően, az esti órákban azt hiszem elmondhatjuk, hogy készen állunk az Intersport-klettersteig következő napi teljesítésére :).

Ezen a napon amire mindkét túránál számíthattok, hogy túráink szinte végig a tavak víztükrei felett haladnak, s így páratlan rálátást biztosítanak a Dachstein hófödte csúcsaira, s az alattunk húzódó tavakra egyaránt. A mászás során túráinkat egyedivé teszi majd a rendkívüli panoráma, a túrák kitettsége, egy páratlan kötélhíd s egy hosszú traverzálás. Szóval. Izgalmakban bővelkedő programunk lesz :).

Via ferrata nehézsége: "C"
Menetidő: 
kb. 5-6 óra

2. nap - Intersport-klettersteig

Túra: parkoló - Intersport-klettersteig ("C/D") - Grosser Donnerkogel (2054m) - parkoló

Szállás: kemping/panzió/apartman

A reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően autóinkkal átmegyünk mai napi túránk kiindulási pontjára, s megkezdjük 3 napos ferrátánk - s a Dachstein - egyik leglátványosabb, s egyben leghosszabb létráját (40m) tartalmazó via ferráta túráját az "Intersport-klettersteiget".

A településre megérkezve a parkolóból kb. fél órás sétával érjük el túránk beszállását, ahol egy nagyon impozáns, látványos, összefüggő sziklafal fogad majd minket, amin kb. 450 méteres szintemelkedést fogunk majd megtenni, kiépített, biztosított útvonalon.

Mai túránk nehézség tekintetében nehéz túrának tekinthető, sok egymást követő nehéz résszel, egy kitett gerincmászással, s hosszúsága miatt igazi kihívást jelenthet még a rutinos ferrátázók számára is. Túránk során szinte végig fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk, a mászás során, s a fennsíkra felérve egyaránt.

Ferrátánk végére érve a platón tartunk egy hosszabb pihenőt mielőtt megkezdjük ereszkedésünket a parkolóba, majd rövid utazásunkat szálláshelyünkre.

Via ferrata nehézsége: "C/D"
Menetidő: kb. 5-6 óra

3. nap - Echernwand-klettersteig - hazautazás

Túra: parkoló - Echernwand-klettersteig ("D") - parkoló

Reggel viszonylag korán felkelünk, megreggelizünk, összepakoljok a felszerelésünket, s még hazautazás előtt egy fantasztikus, egyedi kialakítású klettersteig túrára indulunk.

Ez a via ferrata - Echernwand-klettersteig - a térség egyik legnépszerűbb túrája. Közepesen hosszú, de néhány szakaszon nagyon nehéz (igazi kihívás :) és rendkívül kitett is, így egy tökéletes haladó klettersteigben lesz részünk. Amit még létrák is megbolondítanak. De, az intersport-klettersteig után azt hiszem nagy meglepetések nem fognak érni minket :).

Túránk végén visszasétálunk - de kisvasúttal is van lehetőségünk lejutni -  a parkolóban hagyott autókhoz, s megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Via ferrata nehézsége: "D"
Menetidő: kb. 3-4 óra

Hazautazás: Ausztria/Hallstatt - Magyarország/Budapest - kb. 500km / 5-6 óra


 Költségeid összesen a Dachstein via ferrata túra során:

 • Túravezetői díj: 29.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 20.000 Ft / Ft
 • Szállás költsége sátorban: kb. 15-20 euro / fő / éjszaka
 • Szállás költsége faházban/apartmanban: kb. 25-40 euro / fő / éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás és étkezési díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazás - Magyarország/Budapest - Ausztria/Vorderer Gosausee. Távolság kb. 500km / 5-6 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 1000km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 48 000,- Ft / autó
 • 4 fő esetén kb. 12.000, - Ft

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás: 09.00 órakor - Vorderer Gosausse-ben.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

Szállás. A térségben -Vorderer Gosausee - viszonylag sokféle szálláslehetőség közül választhattok. Pl.: kemping, panzió, apartman, szálloda, gasthaus...stb.

Ennél a túránál jelentkezőink szállásukat saját maguknak szokták foglalni. Kérjük, valamelyik szállásfoglalási oldalt használva, Ti is válasszátok ki a saját, egyéni igényeiteknek, pénztárcátoknak megfelelőt, s az oldalon adjátok le foglalásotokat. Köszönjük szépen!

A túravezető(k) szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az osztrák élelmiszer árak hasonlóak, mint Magyarországon, de aki szeretné, otthonról is hozhatja a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet...stb. egyebeket.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díj előlegét át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg az előleg nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • A hátralék átutalására - amint esedékessé válik - szintén 3 munkanap áll rendelkezésedre, ellenkező esetben weboldalunk automatikusan törli a jelentkezésed.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

A Dachstein-hegység (németül: Dachsteingebirge) egy hegység az Északi Mészkő Alpokban, melynek legmagasabb pontja a Hoher Dachstein (2995m). Egyik leghíresebb látványossága a Dachstein-gleccser, mely 2700 méteres magasságban található Ramsau am Dachstei felett.

A táj egyszerűen pazar. De csodálatosak a történelmi díszletek is, a régi középkori várak, óvárosok, a lapostetős házak, a németes Dél - Tiroli hatás.

Igazi paradicsom ez az aktív pihenést kedvelőknek. A tavak a szörfösök, vitorlázok kedvelt helye. Nyáron égszínkék vize kellemes, partját rengeteg strand veszi körül. Trekking, túra, magashegyi túra, sziklamászó, kiránduló, via ferrata és mászóközpont.

Időjárás

Dachstein-hegység is már alpesi magashegynek számít, az időjárása, mint minden hegynek kiszámíthatatlan tud lenni. Sok esetben nyáron az erős napsütés miatt kell aggódni, pár nap, pár óra múlva pedig lehet, hogy elő kell venni a hátizsákból a meleg holmit, mert hóviharba kerültünk.

Turistaszempontból a magashegyek egyik nagyon lényeges jellegzetesség, hogy nyáron a reggeli égbolt tiszta és derült, déltájban azonban beborul, és gyakran havazik. Délután sok esetben hűvös, esős, esetleg viharos, időre számíthatunk.

Dachstein időjárás előrejelzését itt találod!

Túra nehézség

A Dachstein tavaszi via ferrata túránk nehéz, haladó klettersteig túrának számít, ahol mászás közben már sok helyen találkozhatsz meredek vagy akár függőleges sziklafalakkal, s viszonylag kevés lépéssel, fogással.

Biztosítási elemek: drótkötél, függőhíd, mesterséges lépések, fogások és egy hosszú (40m), páratlanul izgalmas létra!

Létszám

 • Minimum létszám: 6fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 10fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túra-vezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Ausztiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes osztrák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a német, de angolul is szinte mindenhol beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Ausztriában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Minimum: 90-100 euro.

Helyszínen fizetendő költségek - helyi szolgáltatónak

 • szállás díja
 • étkezés költsége
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról.

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / napellenzős fejfedő, 1db polár sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős.

Törzs:

Aláöltözet/póló, polár felső, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 1 pár vékony kesztyű, biciklis/via ferrata kesztyű.

Láb:

Rövid nadrág, hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli
Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot/nyári trekking bakancsot hozzon!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, hátizsák - max. 20-25 literes napi túrákhoz.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, melyre a túra végén a felszerelést fel tudjátok fogatni, s amely rendelkezik esővédővel!

Technikai felszerelés:

1db sisak, 1db beülő, 1db HMS (csavaros karabiner), 1db expressz, 1db via ferrata kantár.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Alvás:

Sátor, hálózsák, polifoam/derékalj, sátor világítás. (Abban az esetben ha a kempingben sátorban szeretnél megszállni.)

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő, sampon, tusfürdő...stb. egyéni igény szerint.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami az utasok rendelkezésére áll!

Enni-inni való:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ.

Figyelem! A mobiltelefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap - kiutazás

Utazás: Magyarország/Budapest - Ausztria/Gosausee kb. 520km/kb. 5-6 óra

Szállás: kemping/panzió/apartman

1. nap - Schmied-klettersteig - Laserer alpin-klettersteig

Túra: parkoló - Schmied-klettersteig ("C") - parkoló/ebédszünet - Laserer alpin-klettersteig ("C")

Szállás: kemping/panzió/apartman

2. nap - Intersport-klettersteig

Túra: parkoló - Intersport-klettersteig ("C/D") - parkoló

Szállás: kemping/panzió/apartman

3. nap - Echernwand-klettersteig - hazautazás

Túra: parkoló - Echernwand-klettersteig ("D") - parkoló

Utazás: Ausztria/Hallstatt - Magyarország/Budapest kb. 500km/5-6 óra

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2021
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
1
9
2
8
9
0