Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Alacsony-Tátra - gerinctúra - 3 napos téli átkelés
Indulásig már csak
171
nap van hátra

3 napos

Alacsony-Tátra - gerinctúra - 3 napos téli átkelés

2024
márc.
14
márc.
17
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

2043m

Létszám:

6-12 fő

Jelentkezési határidő: 2024.02.14.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
Akciós túra!

 Téli átkelés az Alacsony-Tátra fő gerincén

Egy fantasztikus, 3 napos, kiscsoportos téli átkelés az Alacsony-Tátra fő gerincén!

Egy rendkívül izgalmas téli gerinctúra, haladó, kihívásokat kedvelő, gyakorlott túrázóknak!

 Kiknek ajánljuk ezt a 3 napos téli túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik nyári körülmények között szeretnék teljesíteni valamelyik alpesi 3000-es csúcsot, de, eddig még nem túráztak téli körülmények között, nem ismerik a hegymászó túrákon használt feszközöket, de, szeretnék kipróbálni őket!

Ha szeretnél megismerkedni a túracsákány, hágóvas használatával, ha szeretnéd kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, ha szeretnéd megismerni a gleccsertúrákon használt felszereléseket, sőt, még hótalpazni is szeretnél, ez egy tökéletes túra a számodra! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

 Hótalpazás, hótalpas túrázás

A hótalpazás napjaink közkedvelt téli sportja. Mély hóban a lehető legpraktikusabb közlekedési eszköz, amelynek technikája minden korosztály számára könnyen elsajátítható!

A hótalpazásban, hótalpas túrázásban az a jó, hogy nem igényel semmiféle speciális előképzettséget, aki járni tud, az a hótalpakat is nyugodtan felcsatolhatja, s élvezheti a természet közelségét!

Fontos tudni, hogy a hótalpazás célja - a síeléssel szemben - nem a hegyoldalakról való gyors lejutás, hanem a hó felszínén való haladás.

Mi is az a hótalp? A hótalp egy extra könnyű, műanyag, az alján fémtüskékkel és fémfogakkal ellátott talp, mely bármilyen típusú bakancsra - pántok segítségével - felcsatolható!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok!

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

Az Alacsony-Tátra gerinctúra során túravezetőid 7000-8000 méter magas csúcsokat meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 6 fő jelentkező esetén 1 túravezető 
 • 7-12 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű téli túra környezet!

 Alacsony-Tátra

Az Alacsony-Tátra teljes vonulata mintegy 80 kilométer hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között.

Fő gerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Derese (2003m) - Chopok (2024m) - Gyömbér-csúcs (2043m).

 Túra nehézsége

Az Alacsony-Tátra téli túra, közepesen nehéz technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túra, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

Figyelem! A 3 napos téli gerinctúra során hosszú menetidőkre, nagy szintkülönbségekre, és nehéz, téli túrakörülményekre számíthattok!

A gerinctúra során viszont elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, jó állóképesség, magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség!

 A Gyömbér időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Korhatár: 16-60 év
Túra típusa: közepesen nehéz téli túra
Időtartam: 3 nap

Túravezetői díj: 49 900,- Ft / fő
Akciós túravezetői díj: 39 900,- Ft / fő
Előleg: 24 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 15 000,- Ft - a túra előtt 1 hónappal fizetendő

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours túraszervezést
 • a technikai felszerelés használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazási költséget
 • a szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a túravezető(k) költségeit
 • egyéb személyes költségeidet
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját

Utazás: egyénileg, saját személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Donovaly(980m)
 • Kecskehát(1330m)
 • Nagytaraj(1753m)
 • Györk(1750m)
 • Gyurková-menedékház(1640m)
 • Derese(2004m)
 • Chopok(2024m)
 • Gyömbér-csúcs(2043m)
 • Stefanika-menedékház(1740m)
 • Úr-hegy(1635m)
 • Kumst-nyereg(1549m)
 • Rovienka(1602m)
 • Ördöglakodalma-nyereg
 • Certovica
Akciós túra!
Túravezetői díj:
49.900 Ft / fő
Akciós ár: 39.900 Ft / fő
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2024.02.14.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

Beutazási feltételek - Szlovákia

Szlovákiába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. nap - kiutazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Donovaly - kb. 200km/3 óra.

A kiutazás egyénileg történik, de, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 - kor Donovaly-ban.

1. nap - túra a Gyurková-menedékházig (1623m)

Szállás: Gyurková-menedékház (1623m)

Túra: parkoló/Donovaly - Kecskehát (1330m) - Nagytaraj (1753m) - Györk-hegy (1750m) - Györk-nyereg (1709m) - Gyurková-menedékház (1623m)

E 3 napos téli túra során lesz lehetőségetek megismerkedni a túracsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccser-túrákon használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély, friss hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást. Szóval. Ez a túra szinte mindent nyújt amit egy téli túra nyújthat !

A kora reggeli felkelkelést, s reggelink elfogyasztását követően, a felszerelések kiosztása, rövid ismertetése, és egy gyors igazítás után a parkolóból megkezdjük téli túránkat az Alacsony-Tátra fő gerincén keresztül a Gyurková-menedékházba (1623m).

Donovalyt elhagyva, eleinte egy aszfaltozott úton haladunk, mely az erdőbe beérve széles szekérúttá, majd egy keskeny erdei ösvénnyé szűkül, s amely végül a Bárányfej nevű fennsíkra vezet. A fennsíkot elhagyva megkezdjük folyamatos szintemelkedésünket, mely keresztülvezet az Ó-hegyi-hegység legmagasabb pontján a Kecskeháton is.

Ezt követően a Hédeli-nyeregnél (1099m) kezdetét veszi túránk legnehezebb szakasza, amikor felkapaszkodunk az Alacsony-Tátra fő gerincére. A gerincre felérve megkezdjük "hullámvasútszerű" túránkat, mely egyszer felvisz, majd, le egy-egy hegyhátról.

Túránk során érintjük a Nagytaraj 1753 méter magas ormát, a Latibori-hegyet (1643m), Györk-hegyet (1750m), ahonnan leereszkedünk a Györk-nyeregbe (1709m), majd a szállásunkra a Gyurková-menedékházba (1623m).

Szintkülönbség: 1400m fel - 600 le
Menetidő: 8-9 óra
Táv: 15km

Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

2. nap - túra a Stefanika-menedékházig (1740m)

Szállás: Stefanika-menedékház (1740m)

Túra: Gyurková-menedékház (1640m) - Derese (2004m) - Chopok (2024m) - Gyömbér-csúcs (2043m) - Stefanika-menedékház (1740m)

A kora reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően megkezdjük egész napos, hosszú, téli gerinctúránkat az Alacsony-Tátra fő gerincén. A menedékházat elhagyva egy rövid kapaszkodó után, egy hosszú meredek emelkedő leküzdését követően érünk fel a Chabenec-hegy (1955m) gömbölyded ormára, ahonnan egy éles gerincen haladunk tovább a Katlanok-hegyére (1937m).

A Katlanok-hegyéről (1937m) meredeken leereszkedünk a Krizsi-nyeregbe, majd, innen felkapaszkodunk a Polyánára (1890m), ahonnan tovább haladunk a Derese-hegyre (2004m) és a Chopokra (2024m).

A Chopok (2024m) csúcsának elérését követően tartunk egy rövid pihenőt a 2000 méteren található menedékházban, majd megkezdjük gerinctúránkat a Gyömbéri-Tátra fő gerincén. A gerincen hullámvasútszerűen szintezve haladunk majd, míg el nem érjük 3 napos túránk legmagasabb pontját a Gyömbér-csúcsot (2043m).

A Gyömbér-csúcs (2043m) elérését követően elkészítjük fotóinkat, elfogyasztjuk csúcs-csokinkat, szép idő esetén megcsodáljuk a gyönyörű panorámát, majd lemegyünk a Stefanika-menedékházba (1740m) ahol kellemesen elfáradva az éjszakát is töltjük.

Szintkülönbség: 1000m fel - 400m le
Menetidő: kb. 7-8 óra
Táv: 12km  

Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet

3. nap - túra Certovicába - hazautazás

Túra: Stefanika-menedékház (1740m) - Úr-hegy (1635m) - Kumst-nyereg (1549m) - Rovienka (1602m) - Ördöglakodalma-nyereg - Certovica

A reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően, a Stefanika-menedékházat (1740m) elhagyva egy gyönyörű, hóval fedett, törpefenyők övezte völgyben megkezdjük utunkat Certovica felé. Amint a törpefenyőket felváltják a fenyvesek, s elérjük a sípályát, már nagyon közel a parkoló, ahol autóinkat hagytuk.

Miután leértünk Certovicába, megkezdjük utazásunkat Donovalyba, majd hazautazásun-kat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 600m le
Menetidő: 3-4 óra
Táv: 6km

Hazautazás: Szlovákia/Donovaly - Magyarország /Budapest kb. 200km / 3 óra

Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra
Alacsony-Tátra 3 napos gerinctúra

A túraleírást és a fotókat készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen az Alacsony-Tátra téli gerinctúra során

 • Túravezetői díj: 49.900 Ft / fő
 • Akciós túravezetői díj: 39.900 Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 4-5.000 Ft / fő / 4 fő esetén / autó
 • Szállás díja: kb. 16-20 euró / fő / éjszaka reggelivel
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1500 Ft / nap
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás díjának, étkezési költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, s ebben az esetben a weboldalunkon található automatika, igyekszik „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (Abban az esetben, ha vannak felajánlott szabad helyek.)

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. (B terv.) Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kérjük jelentkezéskor mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mi személyszállítással, utaztatással nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben. Cégünk, a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítja jelentkezői számára! Megértésed köszönjük!

Kiutazáshoz: a Magyarország/Budapest - Vác - Parassapuszta - Zvolen - Bystrica - Szlovákia/Donovaly útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 200km / 3 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 460km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 16-20.000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 4-5.000, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • Rád eső része: a jelentkezők számától függ, s összege egyenlő mértékben oszlik meg közöttük.

Találkozás időpontja

Találkozás (túravezetővel, túratársakkal): 18.00 - kor Donovaly-ban.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására! Köszönjük!

Szállás

Szállásunk a Gyurková és a Stefanika-menedékházban lesz.

Amennyiben szeretnéd kérni, hogy segítséget nyújtsunk Neked szállásod lefoglalásában, kérjük, a túra előtt minimum 3 héttel add le a jelentkezésed! (De, ez is már az utolsó határidő.) Köszönjük!

A menedékházakban 8fős szobákban, emeletes ágyakon aludhatunk majd. A házakban étterem is üzemel, így aki ott szeretne vacsorázni/reggelizni természetesen megteheti. További szolgáltatások a menedékházban: folyóvíz, mosdó, w.c. A túravezető(k) szállás díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ.

Szállás díja: kb. 21 euro/fő/éjszaka reggelivel.


Kedves Jelentkező! Kérjük vedd figyelembe, hogy mi szállásfoglalással alapvetően nem foglalkozunk, nem szerepel tevékenységi körünkben, de természetesen ahol tudunk segítséget nyújtunk számodra. Azokon a szállásokon, ahol előleg/teljes összeg előzetes megfizetése szükséges, ott minden esetben jelentkezőink - segítségünkkel, de - saját maguknak foglalnak. Megértésed köszönjük!

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A szlovák élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket.

Továbbá, javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával termoszban min. 2l meleg teát.

Mindkét menedékházban működik étterem, így ha ott szeretnétek enni-innivalót vásárolni, az is lehetséges.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de - a túra indításához szükséges minimális jelentkezői létszám nem jött össze s - a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

Az Alacsony-Tátra vonulata mintegy 80 kilométer hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között.

Fő gerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Derese (2003m) – Chopok (2024m) – Gyömbér-csúcs (2043m).

Időjárás

Az Alacsony-Tátra egy 80 kilométer hosszan húzódó hegység, így mint a hegyeknek általában, gyakran változó, kiszámíthatatlan tud lenni az időjárásuk. Napos idő esetén a hőmérséklet még télen is kellemesen, enyhe lehet.

Rossz idő esetén, erős szélben, esetleg hóesésben viszont nehéz körülményekre és nagy hidegre számíthatunk! Így a funkcionális ruházat viselése még egy hétvégi túra esetén is nagy jelentőségű!

A Gyömbér-csúcs időjárás előrejelzését itt találod!

Túra nehézség

Az Alacsony-Tátra téli túra közepesen nehéz, technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túrának számít, ami sportos erőnléttel teljesíthető.

Figyelem! A 3 napos téli gerinctúra során hosszú menetidőkre, nagy szintkülönbségekre, és nehéz, téli túrakörülményekre számíthattok!

A túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, jó állóképesség, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes menetesség!

Létszám, korhatár

 • Minimum létszám: 6 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 12 fő.
 • Korhatár: 16-60 év! (Túráinknál megadott korhatár "kötelező korhatár". Attól eltérni, csak előzetesen, írásban egyeztetve a Trekking Tours engedélyével lehet. Megértésed köszönjük!)

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától, tudásától, körülményektől...stb. függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában. De, őket az európai térségben minden esetben helyben, saját magatoknak, saját, külön költségen kell felfogadnotok! Mi a Trekking Tours túravezetést, túraszervezést biztosítjuk számotokra.

(Fontos! A Trekking Tours túravezetők és a helyi személyzet számában és személyében a változtatás jogát fenntartjuk!)

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia! (Általad választott biztosítónál!)

Fontos! Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete s közbeni váratlan esemény (betegség, baleset, haláleset..) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza, s megkötését mindenkinek külön, saját költségen kell vállalnia!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovákiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovák, angolul kevesen, németül, magyarul jóval többen beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

 • Szlovákiában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

 • Minimum 60-80 EUR.

Helyszínen a helyi szolgáltatónak fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • szállások díja
 • szállítási költség
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, vihar, hóvihar...stb. – megváltoztassuk a programot! Adott esetben másik túrahelyszínt válasszunk!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, és ennek érdekében - ha úgy adódik - esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról is!

A körülmények, az időjárás megítélése minden esetben a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Fontos! A magashegyi mászások, túrák során sok a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény, mint például az időjárás. A világméretű klímaváltozás sajnos a hegyeket sem kíméli. A hegyek időjárása extrém módon változékony és kiszámíthatatlan lett, az extrém időjárás okozta rendkívüli körülmények pedig egyre gyakoribbá váltak. Ennek okán a túra eredményességét - csúcsmászás - garantálni nem tudjuk! Amennyiben a mászás során a kitűzött hegycsúcsot nem sikerül teljesíteni, a Trekking Tours felelősségre nem vonható és kártérítésre, a túravezetői díj visszafizetésére nem kötelezhető!

Figyelem! Túráink, mászásaink során minden esetben egészségünk, testi épségünk védelmét tartjuk a legfontosabbnak! Mindenáron csúcsmászásra, "egyszer élünk csapassuk" hozzáállásra kérjük nálunk ne számíts! Még csoportnyomásra sem!

Fontos! Kérjük, túráinkra való jelentkezés előtt fontold meg, hogy indokolt esetben a csúcsmászás elengedése elfogadható, s kezelhető e számodra, s jelentkezésed ezt követően add csak le! Köszönjük szépen!

Túráinkon, mászásainkon való részvétel minden esetben önkéntes, és saját, egyéni felelősségre történik! (A gyermekek, kiskorúak részvételéért természetesen a velük együtt túrázó szüleik felelnek!)

Figyelem! Túráinkon fenntartjuk a jogot, hogy azon jelentkezőinket akik a választott túrájuk sikeres teljesítéséhez a helyszínen nem rendelkeznek - és evvel veszélyeztetik a saját és a csoport biztonságát, időbeosztását - megfelelő ruházattal, lábbelivel, bakanccsal, megfelelő állóképességgel, erőnléttel, korábbi túratapasztalattal, fizikai-mentális felkészültséggel, életkoruk nem a megadott korhatárnak megfelelő, vagy magatartásukkal zavarják a túra lebonyolítását...stb. a helyszínen eltanácsoljuk a túrától! (Ennek megítélése minden esetben a túravezető joga és feladata!)

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, sál, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős - gleccserszemüveg / síszemüveg.

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű!

Láb:

Meleg hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló / impregnált és meleg!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, hátizsák - kis hátizsák napi túrákhoz - max. 30-35 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a felszerelést fel tudjátok fogat-ni, s amely rendelkezik esővédővel!

Technikai felszerelés:

Hótalp, túrabot, hágóvas, túracsákány, beülő, sisak, karabiner, HMS.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Alvás:

Egy éjszakát a Gyurková-menedékházban, egyet pedig Stefanika-menedékházban töltünk.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint. De, a túra során mindkét menedékházban lesz lehetőségetek étel-ital vásárlásra.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, biztosítás – KÖTELEZŐ!

Fontos! A telefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap: kiutazás 

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Donovaly - kb. 200km / 3 óra  

Találkozás: 19.00 - kor Donovalyban

1. nap: túra a Gyurková-menedékházig (1623m)

Szállás: Gyurková-menedékház (1623m)

Túra: Donovaly (980m) - Kecskehát (1330m) - Nagytaraj (1753m) - Györk (1750m) - Gyurková-menedékház (1640m)

2. nap: túra a Stefanika-menedékházig (1740m)

Szállás: Stefanika-menedékház (1740m)

Túra: Gyurková-menedékház (1623m) - Derese (2004m) - Chopok (2024m) - Gyömbér-csúcs (2043m) - Stefanika-menedékház (1740m)

3. nap: túra - Certovica - hazautazás

Túra: Stefanika-menedékház (1740m) - Úr-hegy (1635m) - Kumst-nyereg (1549m) - Rovienka (1602m) - Ördöglakodalma-nyereg - parkoló/Certovica

Hazautazás: Szlovákia/Donovaly - Magyarország /Budapest - kb. 200km / 3 óra

Jelentkezési határidő: 2024.02.14.
Még van 12 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
5
0
8
8
7
3