Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
Aconcagua (6962m) - expedíció

Expedíció

Aconcagua (6962m) - expedíció

Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

6962m

Létszám:

5-8 fő

 Aconcagua (6962m) - expedíció

Egy fantasztikus, haladó, kihívásokkal teli expedíciós mászás Amerika legmagasabb csúcsára, egy páratlan szépségű „trekking csúcsra" az Aconcaguára (6962m) vagyis, a „Kő őrszemre”!

Egy rendkívüli teljesítmény. Egy rendkívüli élmény. Egy rendkívüli kaland, egy „kontinens mászás" mely egy életre szól!

 Kiknek ajánljuk az Aconcagua mászást?

Már jártál haladó 4000 méteres csúcson, esetleg kezdőbb 5000-es hegyen? Már úgy érzed, hogy szeretnéd kipróbálni magad egy küzdelmes, haladó, kitartást igénylő közel 7000 méteres mászáson?

Szeretnéd megtapasztalni milyen érzés sikeresen meghódítani az amerikai kontinens és Argentína legmagasabb csúcsát? Ha igen. Ne habozz! Tarts velünk e páratlan magashegyi kalandon!

 Fontos! Megfelelő tempó kiválasztása!

Magashegyi túráink során - az akklimatizáció megszerzésének, s ezáltal a kitűzött hegycsúcsok elérésének érdekében - minden esetben lassú, egyenletes tempóban haladunk majd!

Ennek - lehetőleg korábbi magashegyi túrák során szerzett gyakorlati tapasztalaton alapuló - megértését, s a túrákon való alkalmazását, együttműködésed, köszönjük! (A Te érdekedben tesszük!)

summits -7túra teljesítése a Trekking Toursszal 

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok! 

Már túráztál a Trekking Toursszal, s még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s hűségedért ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid

Az Aconcagua (6962m) magashegyi mászás során túravezetőid a Trekking Toursnál 7000-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegymászók lesznek!

Túravezető(k) száma:  

 • 5-8 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű magashegyi környezet!

 Aconcagua (6962m) 

Az Aconcagua Argentínában, az Argentín Nemzeti Park területén található, Argentína és Chile határán. Ez a hegycsúcs az amerikai kontinens legmagasabb pontja, s a legmagasabb hegy a világon, természetesen az ázsiai hegyeken kívül.

Az Andokban magasodó hegyet 1897. január 4-ig elérhetetlennek tartották. Ekkor történt meg az első megmászása, mely a svájci hegyivezető Matthias Zurbriggen nevéhez fűződik. Nevét a kecsua indiánoktól kapta, s jelentése "Kő Őrszem"!

 Expedíció nehézsége

Az Aconcagua egy tipikus "trekking csúcs", amelynek megmászása technikai nehézséget nem tartalmazó csúcstúrának számít. De, azért senki se becsülje le, ez egy közel 7000 méteres "csúcstúra". Mint ahogy gyakran nevezni szokták, a legkisebb nyolcezres!

A csúcs teljesítéséhez mindenképpen szükséged lesz egy rendkívüli állóképességre, kitartásra, komoly előzetes magashegyi túrázási tapasztalatra, tökéletes fizikai és pszichikai felkészültségre, kiváló mozgáskoordinációra! S az expedíció során alapfeltétel a hágóvas, túracsákány használatának ismerete!

Ami a mászás során nehézséget jelent majd a számodra: az a magasságból és a hegy fekvéséből adódik. Mint a "ritka" levegő, a "fehér szél", a rendkívül változékony időjárás és az "akklimatizáció" okozta nehézségek!

 A túrán készült fotógalériát itt találjátok!

 Az Aconcagua időjárás előrejelzése itt látható!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 20-60 év 
Túra típusa: expedíciós mászás
Időtartam: 22 nap

Túravezetői díj: 280 000,- Ft / fő
Előleg: 140 000,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék: 140 000,- Ft - a túra előtt 3 hónappal fizetendő

Repülőjegy költsége: kb. 250.000 - 450.000,- Ft

Ár tartalmazza:  

 • a Trekking Tours túravezetést  
 • a Trekking Tours túraszervezést  
 • a felszerelés használatot
 • a túravezető(k) költségeit
 • a pulzoximéter használatát
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:  

 • a repülőjegy költségét
 • a reptéri transzferek díját
 • az utazás költségét - buszjegy, taxi 
 • a szállások díját
 • az étkezés költségét
 • az élelmiszer vásárlás díját - tábori élelmiszerek  
 • a baleset és útlemondási biztosítás díját
 • a csúcsengedély költségét
 • a felszerelés bérlés díját - sátor, műanyag bakancs...stb.
 • az öszvérek, öszvérhajcsárok díját
 • a porterek költségét - opcionális
 • a fakultatív programok díját

Kiutazás: Magyarország / Budapest - Argentína / Mendoza kb. 25-30 óra.

Utazás: Mendoza - Puente del Inca kb. 5 óra helyi távolsági busszal.

Túravezetők
Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Mendoza (760m)
 • Penitentes
 • Puente del Inca (2700m)
 • Horcones (3000m)
 • Confluencia (3300m)
 • El Mirador (4000m)
 • Plaza de Mulas (4300m)
 • Camp Canada (5050m)
 • Camp Alaska (5380m)
 • Nido de Condores (5500m)
 • Camp Berlin (5850m)
 • Camp Colera (5970m)
 • Aconcagua (6962m)
Túravezetői díj:
280.000 Ft / fő

Beutazási feltételek - Argentína

Argentínába a turisztikai célú beutazás - folyamatosan frissített - feltételeit a Konzuli Szolgálat oldalán: itt láthatjátok! Kérjük, figyelmesen olvassátok el! Köszönjük szépen!

Figyelem! A beutazás feltételeinek való megfeleléséről mindenki - az oldalon található kritériumoknak megfelelően - saját maga köteles gondoskodni!

0. - 1. nap - kiutazás  

 Kiutazás: egyénileg / együtt

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Argentína/Mendoza - átszállástól / várakozási időtől függően kb. 25-30 óra.

Találkozás: Mendoza - hostel

Expedíciónk első napja a kiutazással telik, ami történhet együtt, és egyénileg egyaránt. Találkozni a mendozai szállásunkon fogunk, ahonnan - amint mindenki megérkezett - kisétálunk a városba egy közös esti városnézésre, vacsorára.

Egy fantasztikus, hatalmas ételválasztékkal rendelkező önkiszolgáló étteremben étkezünk majd, ahol lesz lehetőségetek - sok más étellel együtt - megkóstolni a rendkívüli argentín marhasültet és borokat. Azt gondolom, hogy a hegy előtt senkinek sem kell majd figyelnie  a kalória bevitelre. A következő napokban, hetekben garantáltan ledolgozunk mindent :).  

2. nap - ügyintézés: Mendoza(760m)  

 Szállás: Mendoza - hostel 

Program: ügyintézés

A mai napunk a szükséges ügyek intézésével, felszerelések beszerzésével telik. Csúcsengedély kiváltása, felszerelés bérlés, élelmiszer vásárlás...stb. Sátrat érdemes itt bérelni. Nagyon jó áron, nagyon jó minőségű - The North Face - expedíciós sátrak bérlésére van lehetőség. Ha, valaki esetleg nem rendelkezik magashegyi bakanccsal, itt tud "műanyag" bakancsot is bérelni.

3. nap - utazás: Mendoza(760m) - Puente del Inca(2700m)  

 Utazás: Puente del Inca-ba 

Utazás: Mendoza(760m) - Puente del Inca(2700m) - helyi távolsági busszal - kb. 5 óra  

Szállás: egyszerű szálloda - nagyon egyszerű szálloda :)  

A kora reggeli helyi járatú távolsági busszal indulunk Mendozából, hogy megtegyük a közel 180 kilométeres utunkat Puente del Inca-ba(2700m). Itt egy egyszerű hotelben szállunk majd meg, tárgyalunk az öszvérhajcsárokkal - akik majd az alaptáborik felviszik a felszerelésünk zömét - s teszünk egy rövid sétát a településen.

Puente del Inca-ban(2700m) van egy gyönyörű mészkőhíd, melyről a település a nevét kapta, s amelyet természetesen mi is megnézünk.

4. nap - túra a Confluenciába(3300m)   

 Szállás: Confluencia(3300m) - sátor

Túra: Puente del Inca(2700m) - Horcones-völgy(3000m) - Confluencia(3300m)  

Kora reggel megkezdődik végre a várva-várt, tényleges expedíciónk! A valódi "gyalogos" expedíciónk! :) S nem mellékesen, a táborban köszönt majd ránk Szilveszter napja is. Méltó helyen ünnepelhetjük az Új évet.

Puente del Incá-tól kb. 3 kilométernyi távolságra található az Aconcagua Természeti Park bejárata a Horcones-völgy, ahová már túrázva érkezünk meg hátunkon kis hátizsákunkkal, hiszen a felszerelésünk már öszvérháton az alaptábor felé tart.

A völgy bejáratánál a helyi rangerek ellenőrzik majd a csúcsengedélyünket, regisztrálnak minket s megkapjuk "szemetes-zacskóinkat", melyre túránk során fokozottan vigyáznunk kell, hiszen expedíciónk végén leadása nélkül csak büntetés ellenében engednek ki minket a parkból. A Confluenciá-ban két éjszakát töltünk majd.

Szintemelkedés: 600m fel
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 10km

5. nap - akklimatizációs túra a Plaza Francia-ba(4000m)  

 Szállás: Confluencia(3300m) - sátor 

Túra: Confluencia(3300m) - Plaza Francia(4000m) - Confluencia(3300m)  

A mai napunk akklimatizációs túrával telik, mely során feltúrázunk a Plaza Francia-ig, az Aconcagua híres déli falának 4000 méteres magasságban elhelyezkedő tövéig. Akklimatizációs gyalogtúránk során magashegyi kősivatagon, törmelékeken keresztül vezet ösvényünk. 

A fal tövében 4000 méteren eltöltünk egy kis időt, miközben megcsodálhatjuk a fölénk magasodó jeges fal 3000 méteres, rendkívül impozáns magasságát! Egy rövid akklimatizációs idő eltöltése után visszasétálunk a Confluenciába, ahol az éjszakát ismét töltjük.

Szintemelkedés: 800m fel - 800m le
Menetidő: 5-6 óra
Táv: 12km

6. nap - túra az alaptáborba - Plaza de Mulas(4300m)  

 Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - alaptábor - sátor 

Túra: Confluencia(3400m) - Playa Ancha - Felső Horcones-völgy - Cuesta Brava - Piedra Ibinez(3794m) - Plaza de Mulas(4300m)  

A mai nap folyamán az Aconcagua 4300 méteren található alaptáboráig a Plaza de Mulas-ig túrázunk. A mai napon egy hosszú, egész napos gyalogtúra vár ránk a Horcones-völgy meleg katlanában.

Csomagjainkat végig teherhordó öszvérek viszik majd, így nekünk csak egy kis napi zsák lesz a hátunkon. Túránk során "hegyi sivatagban" haladunk melynek egyhangúságát megszakítja majd egy folyó hálózatos medre, ahonnan folyamatosan emelkedünk az alaptáborig.

Az alaptáborba megérkezve vár ránk egy kötelező orvosi vizsgálat: véroxigénszint mérés és általános egészségügyi állapot felmérés. Mire felérünk csomagjaink már itt várnak ránk. Táborhelyet keresünk, felrakjuk sátrainkat s berendezkedünk az "alaptábori" életre.

Szintemelkedés: 1000m fel
Menetidő: 8-10 óra
Táv: 23km

7. nap - rövid akklimatizációs túra - Plaza de Mulas(4300m)  

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - rövid séta a tábor körül - Plaza de Mulas(4300m)  

A Plaza de Mulas is - a hegy népszerűségének köszönhetően - egy "modern" alaptábor, ahol szinte mindent lehet vásárolni, minden elérhető, enni-innivaló, internet, műholdas telefon.

Itt már a saját sátrainkban alszunk, s az e fölötti táborokba már mi visszük fel a felszerelésünket és a számunkra szükséges élelmiszert. Viszont aki szeretne tud bérelni portereket is erre a feladatra.

A mai nap a pihenésé, akklimatizálódásé s az ismerkedésé az alaptábori élettel, miközben teszünk egy rövid sétát a Horcones-gleccser szélére, hiszen ez elősegíti szervezetünk alkalmazkodását a magassághoz.

Szintemelkedés: 100m fel - 100m le
Menetidő: 2-3 óra
Táv: 1-2km

8. nap - akklimatizációs túra és transzport a Camp Canadá-ba(5050m)  

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Camp Canada(5050m) - Nido de Condores(5400m) - Plaza de Mulas(4300m)  

Ma egy kimerítő és hosszú napnak nézünk elébe. Akklimatizációs túrát teszünk a Nido de Condores-be(5400m) vagyis a Camp II.-be, s közben viszünk fel felszerelést, sátrakat és élelmiszert a Camp Canadába(5050m) vagyis a Camp I.-be. De, aki esetleg nem szeretné saját maga felvinni a felszerelését a táborba, erre a szakaszra is fogadhat portereket.

Az alaptábort elhagyva enyhén meredek, murvás hegyoldalon kapaszkodunk majd fel a Camp Canadába(5050m), ahol a magunkkal hozott felszereléseket letéve, s rövid pihenőt tartva, folytatjuk akklimatizációs túránkat a Nido de Condores(5400m) vagyis a "Kondorfészek" felé.

A Camp II. elhagyva visszatúrázunk az alaptáborba jól megérdemelt pihenőnkre. S akinek még jut energiája a lefelé menet közben megcsodálhatja az elénk táruló fantasztikus panorámát.

Szintemelkedés: 1100m fel - 1100m le
Menetidő: 8-9 óra
Táv: 8km

9. nap - Plaza de Mulas(4300m) - pihenőnap  

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor  

A mai napunk pihenéssel telik majd. Eszünk-iszunk s próbálunk felkészülni a következő napokban ránk váró nehézségekre :).

10. nap - felköltözés a Camp Canadába(5050m)  

Szállás: Camp Canada(5050m) - sátor

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Camp Canada(5050m)  

Nincs több várakozás. Nincs több a csúcs felé félelemmel, kétségekkel vegyes "felfelé tekintgetés". Indulunk. Kezdődik! :)

A mai napon elkezdjük a tényleges csúcshódítást. Elhagyjuk a biztonságot nyújtó alaptábort s felköltözünk az I. táborba a Camp Canadába (5050m). A hátunkon magunkkal visszük a még fel nem transzportált szükséges felszereléseket, sátrat, élelmiszereket s az éjszakát már a Camp I.-ben töltjük. Remélhetőleg mindenkinek jól sikerült az előző napok akklimatizálódása s az itt ránk váró éjszaka nem fog gondot okozni senkinek.

A Camp Canadában (5050m) páratlan szépségű panoráma tárul majd elénk! Az esti fényekben megcsodálhatjuk, s lefotózhatjuk az Aconcagua (6962m) csúcsát, az Andok chilei vonulatát és a környező csúcsokat.

Szintemelkedés: 750m
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 3km

11. nap - felköltözés a Nido de Condoresbe(5400m)  

Szállás: Nido de Condores(5400m)

Túra: Camp Canada(5050m) - Nido de Condores(5400m)  

A reggeli felkelést követően összepakoljuk a felszerelésünket s megkezdjük mai napi túránkat a Nido de Condoresbe (5400m), ahol az éjszakát is töltjük majd.

Utunk egy meredek moréna lejtőn halad majd a Camp Alaskáig (5380m), ahonnan cikk-cakkban visz majd utunk a II.-es táborba a Nido de Condoresbe a "Kondorfészekbe". S menet közben megnézhetjük a csúcsra vezető útvonalat, mely a következő napokban vár ránk!

Amint elértük a tábort, felállítjuk sátrainkat s berendezkedünk a felsőbb tábori életre. Előre láthatólag itt 3 éjszakát töltünk majd.

Szintemelkedés: 350m
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 5km

12. nap - akklimatizációs túra a Camp Berlinbe(5850m)

Szállás: Nido de Condores(5400m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Camp Berlin(5850m) - Nido de Condores(5400m)

A mai nap folyamán akklimatizációs túrát teszünk a Camp Berlinbe(5850m), vagyis gyakorlatilag a III. táborba. Viszünk magunkkal felszerelést is, hogy a következő nap terheit némiképp csökkentsük.

Itt is és a Nido de Condoresben is láthatjuk, hogy viszonylag sokan a kettes táborból, vagyis az 5400 méteren található Condoresből indítják a csúcstámadást. Mint ahogy tettük ezt mi is 2009 januárjában (Bodrogi György, Lesták Erzsébet, Szilágyi László). S ennek lehetősége az expedícióra jelentkezők számára is adott.

Szintemelkedés: 450m
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 2km

13. nap - felköltözés a Camp Berlinbe(5850m)  

Szállás: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Camp Berlin(5850m)  

A mai nap folyamán felköltözünk - az előző napon már megismert útvonalon - a Camp Berlinbe(5850m) vagy a Camp Colerába(5970m) ahol szimpatikusabb sátorhelyet találunk magunknak. Amint felértünk, felállítjuk a sátrakat, eszünk-iszunk s nyugovóra térünk, hiszen kora hajnalban indítjuk a csúcstámadást.

Szintemelkedés: 450m
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 2km

14. nap - csúcstámadás - Aconcagua (6962m)

Szállás: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m)

Túra: Camp Berlin(5850m)/ - Aconcagua-csúcs(6962m) - Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m)  

A várva-várt csúcstámadás napja :). Mivel az Aconcagua csúcsa egy tipikus "trekking" csúcs, így technikai nehézségre senkinek sem kell készülnie. Gyakorlatilag a csúcshódítás egy ritka levegőben vagyis közel 7000 méteres magasságban történő gyaloglás. Viszont, ami nehézségként jelentkezhet az egy esetleges friss havazás, viharos szél. Mindkettő várakozásra késztethet minket a táborban.

A csúcstúránk során szinte végig jól kitaposott ösvényeken, a csúcs előtti szakaszon pedig törmeléklejtőkön haladunk majd. Nehézségeink a 6400 méteren "Canaletan" kezdődnek, ahonnan kezdve laza, meredek törmeléklejtőn kanyarogva kaptatunk majd a csúcs irányába. Amennyiben lesz hó a csúcs előtti szakaszon felcsatoljuk a hágóvasakat, kézbe vesszük a túracsákányokat s kötélbiztosításban haladunk a csúcs felé.

Legnehezebb részünk a csúcs előtt 200 méterrel található Canaleta-lejtő havas törmeléke lesz. Amint ezen átküzdöttük magunkat lassan feltűnik előttünk a főcsúcs csúcskereszttel s kőrakásokkal tarkított lapos teteje :)! A csúcson kicsit elidőzünk. Pihenünk. Fotózunk. Elkészítjük a csúcsfotókat elfogyasztjuk a csúcs-csokikat s megkezdjük leereszkedésünket a táborba. A táborban pedig megkezdjük jól megérdemelt pihenőnket.

Szintemelkedés: 1100m fel - 1100m le
Menetidő: 11-12 óra
Táv: 7km

15. nap - leereszkedés a Nido de Condoresbe(5400m)

Szállás: Nido de Condores(5400m)

Túra: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m) - Nido de Condores(5400m)

Reggel szép kényelmesen elfogyasztjuk reggelinket, összepakoljuk a felszerelésünket s a már ismert útvonalon leereszkedünk a II. táborba a Nido de Condoresbe(5400m). Itt megpróbálunk sokat enni-inni. Pótolni amit lehet :).

Szintemelkedés: 450m le
Menetidő: 3-4 óra
Táv: 2km

16-17. nap - Tartaléknap  

Tartaléknapok a csúcstámadásra.  

18. nap - leereszkedés az alaptáborba - Plaza de Mulas(4300m)  

Szállás: Plaza de Mulas(4300m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Plaza de Mulas(4300m)  

A mai nap folyamán a már feljövetelkort megismert cikk-cakkos törmelék ösvényen leereszkedünk az alaptáborba vagyis a Plaza de Mulasba. Itt lesz lehetőségünk a modern alaptábor minden előnyét kiélvezni. Aki esetleg szeretne zuhanyozi megteheti, de vásárolhatunk hamburgert vagy coca-colát is.

Szintemelkedés: 1100m le
Menetidő: 5-6 óra
Táv: 8km

19. nap - túra Puente del Incaba(2700m)  

Szállás: Puente del Inca(2700m)

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Confluencia(3300m) - Puente del Inca(2700m)

Reggel öszvérekre rakjuk a felszerelésünket s a már ismert Horcones-völgyön keresztül megkezdjük "sivatagi" leereszkedésünket Puente del Inca-ba.

Szintemelkedés: 1600m le
Menetidő: 9-10 óra
Táv: 33km

20. nap - utazás Mendozába(760m)  

Szállás: Mendoza - hostel

Utazás: Puente del Inca(2700m) - Mendoza(760m)  

Puente del Inca-ban felszállunk a helyi távolsági buszra s visszautazunk Mendozába. Itt a már ismert hostelben megszállunk s ismét ellátogatunk a már induláskor megismert étterembe.

21. nap - ügyintézés Mendozában(760m)

Szállás: Mendoza - hostel

A mai nap folyamán visszavisszük a bérelt felszereléseket, ajándékokat vásárolunk, eszünk-iszunk.

22. nap - hazautazás  

Hazautazás: Argentína/Mendoza - Magyarország/Budapest kb. 25-30 óra.


 Költségeid összesen az Aconcagua (6962m) expedíció során:

 • Túravezetői díj: 280.000,- Ft / fő
 • Repülőjegy költsége: kb. 250.000 - 450.000,- Ft / fő
 • Reptéri transzfer költsége: kb. 50 peso
 • Utazási költség - buszjegy, taxi: kb. 10.000 - 30.000,- Ft / fő
 • Szállás díja: kb. 10.000,- Ft / fő / éjszaka
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Élelmiszer vásárlás: kb. 10.000 - 15.000,- Ft / fő
 • Balesetbiztosítás díja: 1.200 - 1.500,- Ft / nap
 • Mászóengedély költsége: kb. 550 - 600 USA dollár / fő
 • Öszvérek, öszvérhajcsárok díja: kb. 200 - 300 USA dollár / fő / 30kg
 • Porterek díja - csak fölfelé: kb. 400 USA dollár
 • Sátor bérlés költségét: kb. 100 USA dollár

Fontos tudnivalók

Utazás

A kiutazás egyénileg történik, de igény esetén együtt is utazhatunk. Viszont erre többnyire akkor van esély, ha együtt, azonos időben vásárolunk repülőjegyet.

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Argentína/Mendoza kb. 25-30 óra. A repülőjegy költsége kb. 250.000 - 450.000,- Ft / fő.

Utazás: taxi - Mendoza - ügyintézés.

Utazás: Mendoza - Puente del Inca kb. 5 óra helyi távolsági busszal.

A taxi, helyi távolsági busz költsége kb. 10.000 - 30.000,- Ft / fő.

Egyéb költségek:

 • öszvérek, öszvérhajcsárok díja: kb. 200 - 300 USA dollár / fő / 30 kg
 • porterek díja (opcionális) - kb. 400 USA dollár / csak oda
 • csúcsengedély - kb. 800 USA dollár / fő (20 napig érvényes)

Szállás

Mendoza: kb. 4-5 éjszaka hostelben, melynek átlag költsége kb. 10.000,- Ft / fő / éjszaka.

Puente del Inca: kb. 2 éjszaka - egyszerű hotelben.

Expedíciónk további részében a hegyen, természetesen sátorban alszunk majd. De, itt is - az alaptáborig, s az alaptáborban is - van lehetőség egyéni szállás bérlésére.

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. Az argentín élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, porleveseket, zacskós készételeket, konzervet, szalámit, majonézt, csokit, müzli-szeletet, egyebeket ... stb. egyéni igény szerint, amit a hegyen fogyasztani szeretnétek.

Természetesen Mendozában is vásárolhatunk tábori élelmiszert. Nem feltétlenül szükséges mindent otthonról kihozni.

Amikor a településeken, városokban tartózkodunk éttermekben, kifőzdékben étkezünk majd. Így, természetesen lesz lehetőségetek megkóstolni a helyi specialitásokat.

Jelentkezés

 • A túrára leggyorsabban a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követően 3 munkanapon belül az előleget el kell küldened, ellenkező esetben töröljük a foglalásod.
 • Ha jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk.
 • Amíg az előleg nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed.
 • A részvételi költség hátralékát legkésőbb az utazás előtt 30 nappal kell átutalni a számlánkra.
 • Amennyiben átutaltad az előleget vagy a teljes túravezetői díjat, de az expedíció nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk a számodra vagy beszámoljuk egy másik út díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések pont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat.

Terület

Az Aconcagua Argentínában az Argentín Nemzeti Parkban található, Argentína és Chile határán. Ez a hegy az amerikai kontinens legmagasabb pontja, s a legmagasabb hegy a világon, természetesen az ázsiai hegyeken kívül.  

Az Andokban magasodó hegyet 1897 január 4.-ig elérhetetlennek tartották. Ekkor történt meg az első megmászása, mely a svájci hegyivezető Matthias Zurbriggen nevéhez fűződik. Nevét a kecsua indiánoktól kapta, s jelentése "Kő Őrszem".

Időjárás

Az Aconcagua időjárása természetesen tipikus magashegyi, hegyvidéki időjárás, ami jellemzően nagyon változékony. A 3000-4000 méteres magasság alatti területek kifejezetten szárazak és melegek. Az alacsonyabb magasságokban nem kell esőre, hóra vagyis csapadékra számítani, de, nagy hőmérséklet-ingadozásra, metsző, hideg szélre viszont készülni kell.

Az alaptáborig tartó trekking során erős napsütésre, nagy hőségre, a Horcones-völgyben magashegyi "sivatagi" időjárásra, száraz forróságra készülhetünk. Az alaptáborban napközben kb. 20-25 0C-ra számíthatunk, míg 1000 méterrel feljebb az éjszakai órákban akár -20 0C is előfordulhat.

Túra nehézség

Az Aconcagua expedíció fizikálisan nehéznek mondható, de azért  sportos erőnléttel végigjárható. Viszont elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség. Alapfeltétel a hágóvas, jégcsákány használatának ismerete.

Az Aconcagua (6962m) csúcsa, egy tipikus "trekking" csúcs, amelynek megmászása technikai nehézséget nem tartalmazó csúcstúrának számít. De, azért senki se becsülje le, ez egy közel 7000 méteres "csúcstúra" :). Mint ahogy gyakran nevezni szokták, a legkisebb nyolcezres!  

A csúcs teljesítéséhez mindenképp szükséged lesz egy rendkívüli állóképességre, kitartásra, komoly, előzetes, magashegyi túrázási tapasztalatra, tökéletes fizikai és pszichikai felkészültségre, kiváló mozgáskoordinációra!  

Ami a mászás során nehézséget jelent majd a számodra, az többnyire a magasságból és a hegy fekvéséből adódik. Mint a "ritka" levegő, a "fehér szél", a rendkívül változékony időjárás és az "akklimatizáció" okozta nehézségek.

Létszám

 • Minimum létszám: 5fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 8fő.

Személyzet

A jelentkezők számának függvényében a Trekking Tours 1-2 vagy 3 túravezetője.

Túravezető(k) száma:   

 • 4-8 fő jelentkező esetén 1 túravezető vezeti a túrát!

Az Aconcagua expedíció során túravezetőid a Trekking Toursnál 7-8000 méter magas csúcsokat meghódító magashegyi hegymászók lesznek, akik, mindannyian jártak már az Aconcagua 6962 méter magas csúcsán!

A mászás során, túravezetéskor elsődleges célunk a jelentkezők segítése az Aconcagua csúcsának elérésében, vagyis, a Te sikeres csúcsmászásod elősegítése! S ebben maximálisan számíthatsz ránk! Tapasztalatunknak köszönhetően, tökéletes biztonságban érezheted magad!  

Na, de miben lehetünk a segítségedre? Miért van nagy jelentősége annak, ha magashegyi hegymászók, valódi 5000 méter feletti magashegyi tapasztalattal rendelkező túravezetők segítik utad a trekking során?

Tudni érdemes, hogy az Aconcagua csúcsának elérése elsősorban a sikeres akklimatizáció függvénye! S kiknek lenne ebben nagyobb tapasztalata, mint azoknak a hegymászóknak akik már kipróbálták magukat 7-8000 méter magas csúcsokon is.

Segítünk majd Neked a megfelelő - lehetőleg a csúcsra is felvezető :) - tempó kiválasztásában, figyelünk a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására, segítségedre leszünk a magashegyi betegség elkerülésében, s pulzoximéterrel folyamatosan mérjük a véroxigén -szintedet. Melynek értéke megmutatja az akklimatizációd mértékét.

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a páratlan szépségű magashegyi környezet!

Biztosítás

Biztosítás. A túrához mindenképpen olyan „TOP” típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a „Sport Extra” szolgáltatással, amely a magashegyi és speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentést) tartalmazza. Akinek esetleg van ÖEAV igazolványa, mindenképpen hozza magával.

Fontos! Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező! (Túráink túravezetői díja a balesetbiztosítás díját nem tartalmazza. Ennek megkötését kötelezően mindenkinek külön kell vállalnia!)

Aki a túra teljes időtartamára nem rendelkezik érvényes balesetbiztosítással, úgy az életében, testi épségében, egészségében, felszerelésében bekövetkező károkat a biztosító helytállási követelményének hiányában Ő maga köteles viselni!

Néhány online is köthető lehetőség: online balesetbiztosítás

Útlemondási (storno) biztosítás. E biztosítás megkötésével tudod biztosítani saját magad számára, hogy a túra kezdete és közbeni váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén az általad választott biztosító megtérítse számodra a túravezetői díj lemondási költségének ellenértékét. (Megkötése egyéni döntés függvénye. Természetesen nem kötelező. Díját a túravezetői díj nem tartalmazza!)

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Argentínába.
 • Szeretnénk kérni, hogy útleveled érvényességét otthon, kiutazás előtt ellenőrizd le!
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes argentín nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazásuk feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a spanyol, de angolul is beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Argentínában a pezo a hivatalos fizetőeszköz, de legcélszerűbb Magyarországról dollárt kivinni s azt átváltani a helyi pénzváltókban.

A hegyen viszont szinte minden szolgáltatásért tudunk majd dollárral fizetni. Nincs szükség pénzváltásra.

Ajánlott költőpénz

Min. 1000 - 1200 USA dollár.

Helyszínen fizetendő költségek

 • az utazás költsége - helyi távolsági busz, taxi
 • a szállások díja
 • az étkezés költsége
 • a tábori élelmiszer vásárlása
 • a mászóengedély költsége
 • az öszvérek, öszvérhajcsárok díja
 • a porterek díja - opcionális
 • a felszerelés bérlés díja Mendozában - sátor, műanyag bakancs
 • az esetleges fakultatív programok költségét

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot.

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról.

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Baseball sapka / kalap / napellenzős fejfedő, sapka, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős (legcélszerűbb a gleccserszemüveg).

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), pehelykabát, 2 pár! szélálló, vízálló kesztyű.

Láb:

Meleg, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), aláöltözet, zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott magashegyi túrabakancsot hozzon ami, vízálló, meleg és merevtalpú, hogy hágóvasat tudjunk rá csatolni. Nyári trekking bakancs az alaptáborig megfelelő!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Fejlámpa
Ezen a túrán fejlámpa mindenképpen legyen nálatok, hiszen a csúcsmászás reggelén sötétben induluk, s szükségünk lesz rá. Az elemek, akkumulátorok állapotát, kérjük, otthon ellenőrizd le!  

Napszemüveg, gleccserszemüveg, síszemüveg
Figyelem! Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy ebben a magasságában már nagyon fontos az arc és a szem napfény elleni védelme, hiszen a havas felszínről, gleccserekről visszaverődő napsugárzás extra veszélyekkel jár!  

Technikai ruházat
Kérjük, amennyiben lehetséges, a túra során technikai aláöltözetet, ruházatot viselj. A pamutpóló, pulóver ... stb. nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad.

Hátizsák  
A hátizsákod maximum 40-45 literes legyen! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy erre a túrára csak a nélkülözhetetlen, létfontosságú felszerelést hozza magával. Extra súllyal ne lassítsuk a tempónkat, extra nehézséget ne okozzon senki saját magának. Így, kérnénk mindenkit, hogy jól átgondoltan pakolja össze a felszerelését, hátizsákját!

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni amely rendelkezik esővédővel, s amelyre a technikai és túrafelszereléseket fel lehet fogatni!  

Túrabot
Erre a túrára, kérjük hozzatok túrabotot, hiszen az expedíció során szinte végig szükségünk lesz rá. A normál túraösvényeken, s a gleccseren egyaránt.

Technikai felszerelés:

Jégcsákány (túracsákány), 1 pár hágóvas, 1 db beülő, 2 db HMS (csavaros karabiner), kötél.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkezel - a Trekking Tours biztosítja a számodra!

Pulzoximéter

Véroxigénmérő - az expedíció során evvel mérjük majd az akklimatizáció szintjét - a pulzoximétert a Trekking Tours biztosítja a számotokra.

Műholdas telefon 
A műholdas telefont a Trekking Tours biztosítja a számotokra. Akár a csúcsról is lesz lehetőségetek hazatelefonálni! Viszont a telefon percdíját mindenkinek ki kell fizetnie!!

Alvás:

Sátor, mínuszos pehely hálózsák, polifoam / derékalj, sátorvilágítás.

Figyelem! Sátor bérlésre Argentínában is lesz lehetőségünk!

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, "mini" törülköző, nedves törlőkendő (kis csomag), papírzsebkendő, w.c. papír.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Termosz / kulacs, gázfőző, edény, gyufa, levespor, "zacskós" készételek, konzerv, májkrém, szalámi, majonéz, szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Buenos Airesben, Mendozában, Puente del Incá-ban vagyis a városokban, településeken helyi éttermekben, kifőzdékben fogunk étkezni.

A hegyen az alaptáborig szintén lesz lehetőségünk készételek vásárlására. Az alaptábor feletti táborokban az otthonról magunkkal hozott vagy a Mendozában vásárolt ételeket fogyasztjuk majd.

Úti okmányok, egyebek:

Útlevél, költőpénz, igazolványkép 2db, fényképezőgép, balesetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

0. - 1. nap - kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Argentína/Mendoza kb. 25-30 óra.

Találkozás: Mendoza

2. nap - Mendoza(760m)

Program: ügyintézés - csúcsengedély, felszerelés bérlés, élelmiszer vásárlás...stb.

Szállás: hostel

3. nap - Mendoza(760m) - Puente del Inca(2700m)

Utazás: helyi távolsági busszal - kb. 5 óra

Szállás: egyszerű szálloda - nagyon egyszerű szálloda :)

4. nap - túra a Confluenciába(3400m)

Túra: Puente del Inca - Horcones(3000m) - Confluencia(3400m)

Szállás: Confluencia - sátor

5. nap - akklimatizációs túra - Plaza Francia-ba(4000m)

Túra: Confluencia(3400m) - Plaza Francia(4000m) - Confluencia(3400m)

Szállás: Confluencia - sátor

6. nap - túra az alaptáborba - Plaza de Mulas(4367m)

Túra: Confluencia(3400m) - Playa Ancha - Felső Horcones-völgy - Cuesta Brava - Piedra Ibinez(3794m) - Plaza de Mulas(4367m)

Szállás: Plaza de Mulas - sátor

7. nap - rövid akklimatizációs túra - Plaza de Mulas(4300m)

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - rövid séta a tábor körül - Plaza de Mulas(4300m)

Szállás: Plaza de Mulas - sátor

8. nap - akklimatizációs túra és transzport a Camp Canadába(5050m)

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Camp Canada(5050m) - Nido de Condores(5400m) - Plaza de Mulas(4300m)

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor

9. nap - Plaza de Mulas(4300m) - pihenőnap

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor

10. nap - felköltözés a Camp Canadába(5050m)

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Camp Canada(5050m)

Szállás: Camp Canada(5050m) - sátor

11. nap - felköltözés a Nido de Condoresbe(5400m)

Túra: Camp Canada(5050m) - Nido de Condores(5400m)

Szállás: Nido de Condores(5400m) - sátor

12. nap - akklimatizációs túra a Camp Berlinbe(5850m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Camp Berlin(5850m) - Nido de Condores(5400m)

Szállás: Nido de Condores(5400m) - sátor

13. nap - felköltözés a Camp Berlinbe(5850m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m)

Szállás: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m) - sátor

14. nap - csúcstámadás

Túra: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m) - Aconcagua(6962m) - Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m)

Szállás: Camp Berlin(5850m) / Nido de Condores(5400m) - sátor

15. nap - Camp Berlin(5850m) - Nido de Condores(5400m)

Túra: Camp Berlin(5850m)/Camp Colera(5970m) - Nido de Condores(5400m)

Szállás: Nido de Condores(5400m)

16-17. nap - Tartaléknap

Tartaléknapok a csúcstámadásra.

18. nap - leereszkedés az alaptáborba - Plaza de Mulas(4300m)

Túra: Nido de Condores(5400m) - Plaza de Mulas(4300m)

Szállás: Plaza de Mulas(4300m) - sátor

19. nap - túra Puente del Inca-ba(2700m)

Túra: Plaza de Mulas(4300m) - Confluencia(3300m) - Punte del Inca(2700m)

Szállás: Punte del Inca(2700m) - hotel

20. nap - utazás Mendozába(760m)

Utazás: Puente del Inca(2700m) - Mendoza(760m)

Szállás: Mendoza - hostel

21. nap - Mendoza(760m)

Program: ügyintézés

Szállás: hostel

22. nap - hazautazás

Hazautazás: Argentína/Mendoza - Magyarország/Budapest kb. 25-30 óra.

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2022
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
2
9
3
7
1
1