Megnézem
Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra
Indulásig már csak
159
nap van hátra

1 napos

Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra

2020
febr.
29
márc.
1
Túra nehézség:
         
Technikai nehézség:
         
Magasság:

1960m

Létszám:

3-8 fő

Jelentkezési határidő: 2020.02.20.
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

 Hosszú-tavi menedékház (1960m) - téli túra

Egy gyönyörű, 1 napos haladó téli túra a Magas-Tátra "legtöbb tavú völgyében", a Nagy-Tarpataki-völgyben a Hosszú-tavi menedék-házhoz (1960m). Vagyis. A "Rabló menedékházhoz"!

Ha télen is szeretnéd meghódítani a Magas-Tátra havas bérceit, ha szeretnél részt venni egy 1 napos haladó téli túrán. Itt a helyed! Tarts velünk!

 Kiknek ajánljuk ezt az 1 napos téli túrát?

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik nyári körülmények között szeretnék teljesíteni valamelyik alpesi 3000-es csúcsot. A Grossvenedigert - Similaunt - Wildspitzét vagy a Grossglocknert. De, eddig még nem túráztak téli körülmények között, nem ismerik a hegymászó túrákon használt felszereléseket, de, szeretnék kipróbálni őket.

Vagyis. Ha szeretnél megismerkedni a jégcsákány és a hágóvas használatával, ha szeretnéd kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, ha szeretnéd megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket, sőt, még hótalpazni is szeretnél, ez egy tökéletes túra a számodra! Ezt a túrát Neked ajánljuk!

summits - 7túra teljesítése a Trekking Toursszal

Teljes túrakínálatunkat és "7 summits" oldalunkat itt láthatjátok.

Már túráztál a Trekking Toursszal? S még további túrákat tervezel? Teljesíts velünk 7 túrát, s 1 napos ajándéktúrával jutalmazunk!

 Túravezetőid a túra során:

A Hosszú-tavi menedékház (1960m) téli túra során túravezetőid 7-8000 méter magas csúcsokat is meghódító magashegyi hegy-mászók lesznek!

Túravezető(k) száma:

 • 3-4 fő jelentkező esetén 1 túravezető
 • 5-8 fő jelentkező esetén 2 túravezető vezeti a túrát!

Kiscsoportos túránkon garantált a magas szintű szakértelem, a kiváló hangulat és a gyönyörű téli túra környezet!

 Magas-Tátra:

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma, és egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

 A túra nehézsége:

A Hosszú-tavi menedékház (1960m) téli túra, közepesen nehéz, technikai nehézséget is tartalmazó, haladó téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel teljesíthető!

A túra során elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, jó állóképes-ség, lépésbiztonság, magabiztos koordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség!

 A ház időjárás előrejelzését itt találod!

Fontos tudnivalók
Ajánlott korhatár: 16-60 év
Túra típusa: közepesen nehéz téli túra
Időtartam: 1 nap

Túravezetői díj: 11 900,- Ft / fő
Előleg: 11 900,- Ft - mely jelentkezéskor fizetendő
Hátralék:   -

Ár tartalmazza:

 • a Trekking Tours túravezetést
 • a Trekking Tours szervezést
 • a felszerelés használatot 
 • a felkészülésedhez szükséges tanácsadást

Ár nem tartalmazza:

 • az utazási költséget
 • a túravezető(k) utazási költségét
 • a szállás díját
 • a túravezető(k) szállás díját
 • az étkezés költségét
 • a balesetbiztosítás díját
 • egyéb személyes költségeidet

Utazás: egyénileg, személyautókkal

Térkép:
Helyek, magasságok:
 • Ótátrafüred(1010m)
 • Tarajka(1285m)
 • Nagy-Tarpataki-völgy
 • Kőhalmok
 • Hosszú-tavi menedékház(1960m)
Túravezetői díj:
11.900 Ft / fő
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezési határidő: 2020.02.20.
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!
 

0. nap - kiutazás

Aki szeretne, a túrát megelőző napon - vagyis, szombat délután - már kiutazhat a Magas-Tátrába, s megszállhat Ótátrafüreden. Kérjük, amennyiben szeretnéd, hogy segítséget nyújtsunk Neked a szállás lefoglalásában, kérjük, a túra előtt minimum 2 héttel add le a jelentkezésed!

1. nap - kiutazás - Hosszú-tavi menedékház (1960m) - hazautazás

 Kiutazás: egyénileg, személyautókkal

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km/4-4,5 óra.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Találkozás: 08.00 - kor Ótátrafüreden

 Téli túra a Hosszú-tavi-menedékházhoz(1960m)

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Nagy-Tarpataki-völgy - Kőhalmok - Hosszú-tavi menedékház (1960m)

Ezen az 1 napos téli túrán lesz lehetőségetek megismerkedni a jégcsákány és a hágóvas használatával, kipróbálni a kötélpartiban történő túrázást, megismerni a gleccsertúrákon használt eszközöket és azokon a részeken ahol mély hóval találkozunk, kipróbálni a hótalpas túrázást. Vagyis. Ez a túra szinte mindent nyújt amit egy téli túra nyújthat !

A megérkezést követően, a felszerelések kiosztása, rövid ismertetése, és egy gyors felszerelés igazítás után a parkolóból megkezdjük téli túránkat a Nagy-Tarpataki-völgyben. Túránk kezdetén egy széles erdei ösvényen haladunk, míg el nem érjük az 1285 méteren található Tarajkát. Itt rövid pihenőt tartunk, s folytatjuk utunkat célunk, a Hosszú-tavi menedékház (1960m) irányába.

A völgyben eleinte még hótól roskadozó fenyvesekben haladunk, magasabban pedig már egy törpefenyők szegélyezte havas ösvényen. Amint magunk mögött hagytuk a fenyvesek világát, már egy viszonylag meredek, havas hegyoldalon folytatjuk utunkat, míg el nem érjük a Hosszú-tavi menedékházat (1960m), ahol tartunk egy hosszabb pihenőt.

Ezt követően a túra során már megismert útvonalon visszamegyünk Ótátrafüredre (1010m), ahonnan megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé.

Szintkülönbség: 700m fel - 1000m le 
Menetidő: 6-7 óra
Táv: 15km

Hazautazás: Szlovákia/Ótátrafüred - Magyarország /Budapest: kb. 270km/4-4,5 óra

A túraleírást készítette: Lesták Erzsébet


 Költségeid összesen a Hosszú-tavi menedékház téli túra során:

 • Túravezetői díj: 11.900. Ft / fő
 • Utazási költség: kb. 4-5.000. Ft / fő / 4 fő esetén / autó
 • Szállás díja: kb. 25-30 euró / fő / éjszaka reggelivel
 • Túravezető(k) utazási költségének, szállás és étkezési díjának rád eső része: a jelentkezők számától függ
 • Étkezés költsége: egyéni
 • Egyéb személyes költséged: egyéni
 • Balesetbiztosítás díja: kb. 1000-1200. Ft / nap

Fontos tudnivalók

Utazás

Kiutazás: egyénileg, személyautókkal.

A kiutazás egyénileg történik. De, „telekocsik” szervezésében segítséget nyújtunk. Aki-nek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze, igyekszünk „összehozni” azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában.

Fontos! Szeretnénk jelezni számotokra, hogy a "telekocsik" lehetőségét, garantálni nem tudjuk! Amennyiben rendelkezel saját személyautóval, kérjük lehetőségként mindenkép-pen számolj vele. Mármint, ha szükséges, kérjük, légy bátor, ülj bele, s vezess ki a túra helyszínére . Köszönjük szépen!

Kiutazáshoz: a Magyarország/Budapest - Sahy - Zvolen - Bystrica - Szlovákia/Trangoska útvonalat ajánljuk. Távolság: kb. 270km / 4 - 4,5 óra.

Utazás várható költsége oda-vissza (kb. 460km):

 • benzinköltség, autópálya-matrica kb. 16-20.000,- Ft / autó / 4fő
 • 4 fő esetén kb. 4-5.000, - Ft/fő

Túravezető(k) utazási költsége:

 • összege a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik meg közöttük
 • kérjük, hogy a túravezető(k) utazási költségének díját az Őt szállító autó sofőrjének adjátok oda

Találkozás időpontja

Találkozás: 09.30 - kor Ótátrafüreden.

Szeretnénk mindenkit megkérni a találkozási időpont pontos betartására!

Szállás

Szállásunk egyéni igény szerint menedékházban vagy szállodába lesz.

A szállás díja reggelivel: kb. 17-35 euró/fő/éjszaka.

A túravezetők szállás költségének rád eső része: a jelentkezők számától függ, s egyenlő mértékben oszlik el közöttük. Kb. 5 euro/jelentkező körül várható.

Étkezés, ivóvíz

A túra önellátó. A szlovákiai élelmiszerárak hasonlóak, mint Magyarországon, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy otthonról hozza a számára fontos ételeket, csokit, müzli-szeletet, szendvicset, egyebeket. Továbbá, javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával termoszban meleg teát.

Hosszú-tavi-menedékházban(1960m) étterem is működik. Aki szeretne enni-innivalót vásárolni itt megteheti.

Jelentkezés

 • A túrára jelentkezést leadni a honlapunkon (www.trekking-tours.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tudsz.
 • A jelentkezést követő 3 munkanapon belül a túravezetői díjat át kell utalnod, ellenkező esetben nem tudjuk elfogadni a jelentkezésed, s weboldalunk a 4. munkanapon automatikusan törli azt.
 • Ha a jelentkezést követően - 3 munkanapon belül - meggondoltad magad, s mégsem szeretnél részt venni a túrán, kérjük, jelezd ezt felénk, hogy az általad lefoglalt helyet elérhetővé tudjuk tenni más jelentkezők számára. Köszönjük!
 • Amíg a túravezetői díj nem érkezik meg a számlánkra, addig nem tekintjük érvényesnek a jelentkezésed, s addig részvételi lehetőséged sem garantált.
 • Amennyiben átutaltad a túravezetői díjat, de a túra nem indul, természetesen a befizetett díjat visszautaljuk számodra, vagy beszámítjuk egy másik túra túravezetői díjába.

Szükséges felszerelés

A részletes felszerelés listát a felszerelések menüpont alatt találod. Kérjük, figyelmesen olvasd el, s próbáld megfogadni tanácsainkat!

Terület

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége, mely Szlovákia és Lengyelország határán fekszik. A Magas-Tátra mind-össze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magas-ságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma és egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634m).

A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) Európában egyedülálló módon kép-viseli a természeti szépségek olyan mértékű koncentrációját, mellyel méltán rászolgált a mini Alpok elnevezésre.  

Az Alpokban nagy területen szétszóródott gyönyörű magashegyi táj, sziklás hegycsúcsok, vízesések, csodálatos fenyvesek a Magas-Tátrában, annak minden szépségével együtt egy helyen megtalálhatóak!  

Időjárás

Az Magas-Tátra egy 80 kilométer hosszan húzódó hegység, így mint a hegyeknek általában, gyakran változó, kiszámíthatatlan tud lenni az időjárásuk. Napos idő esetén a hőmérséklet még télen is kellemesen, enyhe lehet.

Rossz idő esetén, erős szélben, esetleg hóesésben viszont nehéz körülményekre és nagy hidegre számíthatunk! Így a funkcionális ruházat viselése még egy hétvégi túra esetén is nagy jelentőségű!

A térség időjárás előrejelzését itt találod!

Túra nehézség

Hosszú-tavi-menedékház(1960m) téli gerinctúra, fizikálisan közepesen nehéz téli túrának számít, ami "sportos" erőnléttel, de téli túra gyakorlattal könnyedén teljesíthető.

A túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, jó állóképesség viszont mindenképpen hasznos és előnyt is jelent :).

Létszám

 • Minimum létszám: 3fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát.
 • Maximum létszám: 8fő.

Személyzet

Túráinkon a jelentkezők számától függően a Trekking Tours 1-2-3 fő túravezetője, s ahol szükséges az adott ország helyi túravezetője, helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő, szakmai vezető, továbbá helyi teherhordók és parkőrök...stb. vezetik a túrákat, vesznek részt a túrák lebonyolításában.

Biztosítás

A túrához mindenképpen olyan TOP típusú poggyász- és balesetbiztosítást ajánlunk, kiegészítve a Sport Extra szolgáltatással, amely a magashegyi, speciális helyszínekről történő mentést (pl. helikopteres mentés) is tartalmazza.

Szeretném felhívni minden kedves résztvevőnk figyelmét, hogy a balesetbiztosítás megkötése, a túrán való részvétel feltétele. Mindenki számára kötelező!

Útiokmányok

 • Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovákiába.
 • Nem magyar állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a szlovák, angolul kevesen, németül, magyarul jóval többen beszélnek.
 • A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Valuta

Szlovákiában az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért a legcélszerűbb ezt a pénznemet kivinni.

Ajánlott költőpénz

Minimum 60-80 EUR.

Helyszínen a helyi szolgáltatónak fizetendő költségek

 • étkezés költsége
 • szállás díja
 • parkolási díj
 • egyéb személyes költségeid - attól függően, hogy az adott térségben milyen egyéb szolgáltatásokat veszel igénybe (pl.: helyi guide, idegenvezető, hivatalos kísérő díja, helyi szakmai vezető költsége, teherhordók és parkőrök díja...stb.)

Nyilatkozat

Mivel a hegyek időjárása rendkívül változékony és kiszámíthatatlan ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot!

A programok megváltoztatásakor természetesen a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak. Ennek érdekében esetlegesen le kell mondanunk egy-egy csúcstámadásról!

A körülmények, az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelező-en minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ruházat

 

Fej, arc:

Meleg sapka, sál, csősál, napkrém (min. 30 faktoros), faktoros ajakír, napszemüveg - UV szűrős - gleccserszemüveg / síszemüveg.

Törzs:

Technikai aláöltözet (normál pamutpóló nem túl megfelelő, hiszen nehezen szárad), vastag polár, softshell dzseki, vízálló, szélálló technikai kabát / esőkabát lehetőleg lélegző (Gore-Tex), 2 pár! szélálló, vízálló, közepes vastagságú kesztyű!

Láb:

Meleg hosszúnadrág, vízálló, szélálló technikai nadrág / esőnadrág lehetőleg lélegző (Gore-Tex), zokni, kamásli. Fontos! Erre a túrára mindenki kényelmes, bejáratott túrabakancsot hozzon ami, vízálló / impregnált és meleg!
 

Eszközök

Túrafelszerelés:

Túrabot, fejlámpa, hátizsák - kis hátizsák napi túrához - max. 20-25 literes.

Fontos! A legcélszerűbb olyan hátizsákot hozni, amelyre a túrabotot és a hótalpakat fel tudjátok fogatni, s amely rendelkezik esővédővel!  

Figyelem! Mindenkinek javasoljuk, hogy az autójában hagyjon egy komplett váltóruhát, arra az esetre, ha túra közben esne a havas eső/hó, s a rajtunk lévő ruházat elázna. Hazautazáskor komfortosabb száraz ruhában utazni!

Technikai felszerelés:

Hótalp, túrabot, hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak, karabiner, HMS.

A technikai felszereléseket - amellyel nem rendelkeztek - a Trekking Tours biztosítja a résztvevők számára!

Alvás:

Az éjszakát - abban az esetben ha valaki már szeretne a szombatoni napon kiutazni - menedékházban vagy szállodában töltjük. Ki-ki egyéni ígény szerint.

Tisztálkodás:

Fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő (kis csomag), w.c papír, papírzsebkendő.

Gyógyszerek:

Láz és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy gyógyszert nem áll módunkban biztosítani az utazáson résztvevők számára. Kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segíteni. Mindenki hozza magával a saját maga számára szükséges gyógyszereket! Alap elsősegélycsomag természetesen van a túravezetőknél, ami a túrázók rendelkezésére áll!

Ennivaló:

Szendvics, csoki, müzli-szelet, egyebek - egyéni igény szerint.

Úti okmányok, egyebek:

Személyi igazolvány / útlevél, költőpénz, fényképezőgép, balsetbiztosítás – KÖTELEZŐ!

Fontos! A telefonokat érdemes vízhatlan tokban hozni a túrára!

0. nap: Kiutazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km / 4-4,5 óra

Találkozás: 17.00 - kor a parkolóban

Szállás: szálloda/menedékház

1. nap: kiutazás - túra a Hosszú-tavi menedékházhoz(1960m) - hazautazás

Kiutazás: Magyarország/Budapest - Szlovákia/Ótátrafüred - kb. 270km / 4 - 4,5 óra  

Találkozás: 08.00 - kor Ótátrafüreden

Túra: Ótátrafüred (1010m) - Tarajka (1285m) - Nagy-Tarpataki-völgy - Kőhalmok - Hosszú-tavi menedékház (1960m) - Kőhalmok - Nagy-Tarpataki-völgy - Tarajka (1285m) - Ótátrafüred (1010m)

Hazautazás: Szlovákia/Ótátrafüred - Magyarország/Budapest - kb. 270km / 4 - 4,5 óra

Jelentkezési határidő: 2020.02.20.
Még van 8 szabad helyünk!
Jelentkezem
Még van <span class=vannak_szo>%d szabad</span> helyünk!

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre s értesítünk újdonságainkról!

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.