Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
2023. december 02.

Grossvenediger (3666m) téli csúcstúra

Kiknek ajánljuk a Grossvenediger téli megmászását? A Venediger téli körülmények között is kezdő 3000-es hegycsúcs? Téli teljesítéséhez milyen felszerelés, ruházat, bakancs, hálózsák szükséges? Milyen alapvető különbség van a téli és a nyári túra között? A téli túra során hol lesz a szállásunk?

A Grossvenediger (3666m) téli megmászásával kapcsolatban ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések, s e kérdésekre a válaszok talán segítenek eldönteni, hogy ez a túra általad teljesíthető, vállalható e, vagy sem?

1. Kiknek ajánljuk a Grossvenediger téli megmászását?
A téli megmászás előtt érdemes kipróbálni magatokat 1-2 alkalommal hótalpas túrán vagy téli mászáson, s talán nyári körülmények között egy 3000-es hegycsúcsot sem árt teljesíteni. Első háromezressel téli körülmények között találkozni, azért lehet, hogy egy kicsit merész vállalkozás :). De, nem is lehetetlen :). És már példa is volt rá :).

2. A Venediger téli körülmények között is kezdő 3000-es hegycsúcs?
Hááát. Nem biztos. Ez nagy mértékben függ az aktuális hóviszonyoktól, időjárási körülményektől ami alapvetően meghatározza, hogy az útvonalunk - ami nyári körülmények között egy normál trekking ösvény - még milyen mértékű hó alatt található, s ez milyen nehézségű téli útvonallá változik át.

3. Téli teljesítéséhez milyen felszerelés, ruházat, bakancs, hálózsák szükséges?
A téli teljesítés során nagy jelentőségű a funkcionális hegymászó ruházat viselése. A bélelt technikai nadrág, pehelykabát, pehelymellény, téli, vastag aláöltözet, softshell és polár kabát, meleg funkcionális kesztyű, sapka, arcvédő...stb, már mind-mind nélkülözhetetlen felszerelései egy téli 3000-es csúcshódításnak.

Bakancs tekintetében is itt már alapvető a magashegyi merevtalpú bakancs, ami nagyobb hideg esetén is megvédi lábunkat a fagyási sérülésektől. Technikai felszerelésünk a nyárihoz képest - kötél, sisak, beülő, karabiner, expressz, hágóvas, túracsákány, túrabot - hótalpakkal bővül csak ki.

A téli teljesítés alkalmával hálózsákot mindenképpen vinnünk kell. Meleg, mínuszos hálózsák nélkülözhetetlen! De, csak abban az esetben, ha nem szeretnétek éjszaka fázni :).

4. Milyen alapvető különbség van a téli és a nyári túra között?
Legalapvetőbb különbség természetesen az időjárás. A téli teljesítés során azért jóval hidegebb van :). De, természetesen nem csak erről van szó. A téli csúcstúra 1 nappal hosszabb. Mégpedig azért, mert a téli időszakban nincs Venediger taxi, ami felvinne minket a Johannishüttéig, így ezt a távot is - természetesen a nagy nehéz zsákokkal a hátunkon, gyalogosan kell megtennünk - és sajnos csomagszállítás sincs. Vagyis. Nincs lehetőségünk a Johannishütte - Defreggerhaus közötti szakaszon a csomagok feladására. Pedig, jól jönne, ha a meleg hálózsákkal, ruhákkal, felszereléssel, élelmiszerrel megpakol hátizsákot fel lehetne adni. De, sajnos nem lehet. Mert nincs :).

5. A téli túra során hol lesz a szállásunk? A Venediger esetében mit is jelent a "téli menedék"?
Mint a túraleírásban is olvashattátok, 2 éjszakát töltünk majd a Johannishüttében és egy 1 éjszakát a Defreggerhausban. A Johannishütte túránk ideje alatt nyitva tart, így itt van fűtés, étterem, mosdó...stb, minden ami egy hüttében - ami nyitva tart - megszokott :). A Defreggerhaus-ban pedig a téli menedékben szállunk majd meg, de jó hír, hogy a menedékben is található egy kályha, s pokrócok is. Ami nem jó hír, hogy ha meleget szeretnénk, a kályhát valakinek pakolásznia is kell majd fával. Éjszaka is :). De, legalább van.

Grossvenediger (3666m) téli csúcstúra
A téli megmászáshoz tartozó túraleírást itt találjátok!
2019. április 19-22.

Jó, és kellemes téli túrákat kívánok mindenkinek! Remélem ez a néhány gondolat hasznos volt számotokra!

Lesták Erzsébet

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
4
3
2
0
1