Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF
2020. szeptember 02.

Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig

A Teufelsbadstubensteig a Rax-Alpok egyik legnépszerűbb kezdő - A/B nehézségű - klettersteigje. A legideálisabb via ferráta útvonal azok számára akik egy könnyű, kezdő útvonalon szeretnének megismerkedni az ún. kiépített, vasalt sziklafalak világával.

Ezeket az útvonalakat német nyelvterületen klettersteignek, míg Olaszországban via ferrátának hívják. Az "A/B" nehézségű ferráták a legegyszerűbb biztosított útvonalak, melyek jól kitaposott ösvényeken, nem túl meredek sziklafalakon vezetnek. Ezeken az utakon a biztosítási elemek leginkább a biztonságérzet fokozását szolgálják, s ahol mindig van egyértelmű, megfelelő számú és méretű lépés és fogás.

A Teufelsbadstubensteig a Rax-Alpok egyik legszebb völgyében a Grosses Höllental-völgyben található, gyönyörű, impozáns sziklafalakkal körbevéve, s, ahol a völgy bejáratát egy vaslépcső 160 lépcsőfoka jelzi a számunkra.

A Teufelsbadstubensteig egy tipikus "élménytúra", ahol vaslépcsők és drótkötéllel biztosított szakaszok váltakoznak "gyaloglós" ösvényekkel. A túra nehézségét nem a via ferrata szakaszok adják, hanem inkább az Ottohaus-hoz történő felgyaloglás. Ami egy viszonylag hosszú, s folyamatos szintemelkedést jelent a számunkra.

AZ Ottohaust (1644m) és a Jakobskögelt (1737m) elérve egy másik kezdő ferrata ösvényen jutunk vissza a parkolóba az ott hagyott autóinkhoz. A leereszkedés közben combizmaink nem sokat pihenhetnek, szinte folyamatos terhelés alatt vannak. A következő napi izomláz szinte boritékolható :).

A visszafelé tartó klettersteigünk többnyire különféle hosszúságú s meredekségű vaslépcsőkből tevődik össze, melyek időnkét azért néhány drótkötél szakaszt is tartalmaznak.

Akik esetleg tervezik haladó ferráták teljesítését, nekik mindenképp javasoljuk, hogy a komolyabb nehézségű ferrárák teljesítése előtt inkább ezen a falon tanulja meg, gyakorolja be az akasztás technikáját s ismerje meg a via ferrata szettet, s annak használatát.

Teufelsbadstubensteig túra falrajzát itt láthatjátok.

A túraleírást pedig itt találjátok.

Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig
Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig
Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig
Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig
Rax-Alpok: Teufelsbadstubensteig

Kellemes aktív pihenést, és eredményes, biztonságos túrázást kívánok mindenkinek!

Lesták Erzsébet

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2023
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
6
2
0
1
1
5